Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

11.11.2023 20:13 Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

Topias Palmi (pallon kanssa) oli kantavia voimia Kauhajoen voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Siihen nähden, mihin muutamalla viime kaudella on totuttu, Kauhajoella on ollut miesten Korisliigassa lieviä käynnistysvaikeuksia. Joukkue sai korjattua voittotilastonsa nyt 4–4:ään kaatamalla kotonaan Lahti Basketballin hurjin luvuin 106–59.

Pelin kovin pistemies oli Kauhajoen pelinjohtaja Courtney Fortson, joka teki 21 pistettä ja syötti viidesti. Myös takamiespari Topias Palmi osoitti olevansa vedossa 17 pisteen saldollaan. Kumpikin saavutti tuloksensa vakuuttavilla osumaprosenteilla. Muun muassa Palmin neljästä kolmen pisteen yrityksestä upposi kolme.

Penkiltä peliin tullut tuorein joukkuetoveri Vincent Sanford merkkautti kahdeksan pistettä ja viisi syöttöä ja kommentoi ottelua:

– Olen saanut alle vasta kahdet harjoitukset joukkueen kanssa, mutta he ovat olleet kärsivällisiä kanssani. Kaikilla joukkueilla tässä liigassa on vaarallisia pelaajia, joten halusimme tulla otteluun kovaa ja näyttää mihin pystymme.

Vaarallisilla pelaajilla viitattiin epäilemättä ainakin Lahden hallitsevaan Kuukauden pelaajaan Erik Sajantilaan, jonka Kauhajoki onnistui pitämään tänään vain viidessä pisteessä. Ohessa Sajantila sai myös kahdeksan levypalloa ja kolme syöttömerkintää. Lahden ratkaisijan rooliin puolestaan nousi Bobby Planutis 19 pisteellään.

Ottelutilastot

Kolmen kärkeen kuuluvat Kataja ja Seagulls kasvattivat pistetilejään

Kataja Basket juhli vahvaa kotivoittoa kaadettuaan Kouvot luvuin 105–85.

Joensuulaisten pistetykki oli jälleen kerran Nike Sibande, joka upotti upotti 26 pistettä erinomaisella osumatarkkuudella ja kahmi kahdeksan levypalloa. Joukkuetovereista Elijah Lufile merkkautti 19 pistettä ja 14 levypalloa ja Tuomas Hirvonen yhdeksän pistettä ja seitsemän syöttöä.

Päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi voittoa:

– Meillä oli hyvä alku, mutta Kouvot tuli kantaan ja meillä kävi energia vähiin. Sellaisia hetkiä tulee, mutta onneksi olemme kasvaneet joukkueena Elijahin mukaantulon jälkeen. Pystyimme kääntämään tuon liikevoiman, ja hyvä hyökkäyksellinen rypäys lopulta kasvatti tarvittavan eron pelin tappamiseksi.

Kouvojen kovin pistesaldo oli Ricardo Lindon 17.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls sen sijaan sai aikaan ryöstöretken vieraisiin, kun Salon Vilpas taipui lokeille 73–88.

Vakuuttavia tilastorivejä voittajien joukoissa olivat Mar'Qualen Grantin 20 pistettä ja seitsemän levypalloa, Chuba Ohamsin 19 pistettä ja 12 levypalloa sekä Lassi Nikkarisen 12 pistettä ja kuusi syöttöä.

Tappion kärsineen Vilppaan ahkerimmat korintekijät olivat DeAndre Dishman 16 pisteellä ja 11 levypallolla, Teemu Suokas 14 pisteellä sekä Juho Nenonen 13 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Ottelutilastot

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia