Petteri Koponen palasi pelikentille

9.3.2020 09:18 Petteri Koponen palasi tositoimiin parin viikon tauon jälkeen ja oli auttamassa Bayern Münchenin voittoon Saksan Bundesliigassa. Bundesliigassa nähtiin myös Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin jättipaukku ja Espanjassa Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan.

Petteri Koponen on toipunut alaraajavammastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen pelasi yhdeksän minuuttia ja heitti neljä pistettä ja nappasi yhden riiston Bayern Münchenin voittaessa vieraskentällä Bayreuthin 91-75 (48-35). Bayern jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Iisalojen valmentaman Crailsheim Merlinsin järjesti kierroksen pommin voittamalla Euroliiga-joukkue ja hallitsevan cup-mestari ALBA Berliinin 91-82 (43-47). Kuten monta kertaa aiemmin tällä kaudella Crailsheim oli lopussa vahva vieden päätösneljänneksen 26-15. Voitto oli Crailsheimille viides peräkkäinen ja nousi samalla Berliinin ohi sarjassa kolmanneksi.

- ALBAlle tilanne oli tietenkin vaikea. Meillä oli seitsemän päivää aikaa valmistautua tähän otteluun ja heillä oli sinä aikana kolme peliä. Teimme tämän tänään puolustuksemme kautta. Toinen neljännes oli meiltä huono. Olen ylpeä joukkueesta. Hallin hieno tunnelma tuo meille energiaa, Iisalo iloitsi Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners otti tärkeän 90-82 (44-32)-voiton Giessen 46ersin vieraana. Skyliners on sarjassa nyt sijalla 14.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sen sijaan jäi aseitta Ludwigsburgin käsittelyssä ja taipui kotonaan 76-94 (41-53).
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan makoisaa voittoa, kun SIG Strasbourg kaatoi Ranskan liigan ottelussa Chalonin vieraskentällä 82-79 (46-36). Strasbourg taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen kymmenentenä.

- Hyökkäyksessä meillä oli vaikeat hetkemme, mutta puolustuksessa emme antaneet missään vaiheessa periksi. Olen iloinen ja minun on annettava pelaajille tunnustusta siitä miten he tulivat peliin ja heidän asenteestaan. Meidän täytyy nyt jatkaa tällä tiellä, Tuovi iloitsi Strasbourgin sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän 13 pistettä, kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riisto eivät riittäneet kantamaan Aix-Mauriennea voittoon Quimperia vastaan. Aix-Maurienne piti peliä pitkään hallussa, mutta Quimper nousi lopussa 78-76 (33-46)-voittoon. Aix-Maurienne on ProB:ssä 16.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa joutui tunnustamaan Baskonian paremmakseen 75-58 (37-30). Salinin tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matti Nuutinen joutui jättämään edellisviikonlopun ottelun väliin sairastumisen vuoksi, mutta Nuutinen oli taas toipunut pelikuntoon ja auttoi Oviedon palaamaan voittojen tielle Espanjan LEB Orossa Oviedon kaadettua kotikentällään Leyma Corunan 88-70 (43-39). Nuutinen heitti 10 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Oviedo on sarjassa 16.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa säilytti paikkansa jaetulla kärkipaikalla, vaikka se hävisi Mallorca-Palman vieraana 62-71 (31-34). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen, kolmen levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Maxhuni loisti LEB Platassa, kun hän heitti Gran Canarialle 24 pistettä, otti yhden levypallon, antoi kuusi syöttöä, riisti sekä torjui kertaalleen, mutta siitä huolimatta Gran Canaria taipui Tizonan vieraana niukasti 88-89 (36-48). Gran Canaria on lohkossaan kahdeksantena.
Ottelutilastot

VEF Riika hurjasti 122 pistettä TalTechiä vastaan ottaen 122-91 (63-33)-voiton. Alexander Madsen käväisi kentällä vajaan kuuden minuutin ajan ja kasasi sinä aikana kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja torjunnan. Riika pitää Viron ja Latvian yhteisliigan kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Swans Gmundenin kanssa tehnyt Anton Mirolybov joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin liian kovaksi palaksi, kun Swans hävisi vieraskentällä 83-91 (48-40). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

6.4.2020 12:48 Susijengi

Lassi Tuoville kaksivuotinen jatkosopimus SIG Strasbourgiin

Tammikuun lopussa SIG Strasbourgin päävalmentajaksi nostettu lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, on solminut joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää Tuovin Strasbourgissa ja Ranskan Pro A -liigassa kevääseen 2022 asti.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

13.3.2020 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Seppälä ehtivät pelata vielä ennen sarjojen keskeytyksiä

Useat kansainväliset sarjat ilmoittivat keskiviikon ja torstain aikana keskeyttävänsä sarjansa. Alkuviikosta Sasu Salin ja Ilari Seppälä nähtiin kuitenkin vielä tositoimissa.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

1.3.2020 23:31 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

28.2.2020 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin peräsimessä kauden loppuun

Kuukauden päivät Ranskan Pro A:ta pelaavan SIG Strasbourgin päävalmentajana toiminut lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, jatkaa joukkueen peräsimessä pelikauden 2019-20 loppuun asti. Tiedosta uutisoi SIG Strasbourg verkkosivuillaan torstai-iltana.

18.2.2020 15:09 Susijengi

Ammattilaistulokkaat Seppälä ja Maxhuni tuovat uudet oppinsa Susijengin käyttöön

EM-karsintaleiritykseensä eilen kerääntyneessä Susijengissä pelaa useampikin ensimmäisen kauden euroammattilainen. Pelinrakennusosastolla Joensuusta Ranskan Aix-Maurienneen siitynyt Ilari Seppälä ja Yhdysvalloista CB Gran Canarian farmijoukkueeseen edennyt Edon Maxhuni uskovat kansainvälisen ammattilaiskokemuksen auttavan heitä myös maajoukkueympyröissä.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

16.2.2020 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Cup-menestys karttoi suomalaisten joukkueita

Susijengiläiset eivät päässeet juhlimaan Euroopan korisarjojen cup-turnauksissa viikonloppuna. Ainoastaan Carl Lindbomin Radom eteni välieriin asti, mutta senkin tie tyssäsi siihen. Ilonaiheisiin lukeutui kuitenkin Alexander Madsenin paluu pelikentille juuri ennen tulevia maaotteluita.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

13.2.2020 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisilla oli vaikea alkuviikko eurokentillä

Tuomas ja Joonas Iisalon Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan Bundesliigassa sai alkuviikosta jatkoa, mutta muiden suomalaisten joukkueilla oli nihkeämpää Saksassa ja Ranskassa.

10.2.2020 07:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

7.2.2020 13:14 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Intercontinental Cup pelataan viikonloppuna - Sasu Salin jahtaa kotikentällä mestaruutta

FIBA Intercontinental Cup pelataan tulevana viikonloppuna Espanjassa Teneriffan San Cristóbal de La Lagunassa. Turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä, kun mukana on Teneriffan tarkkakätinen Sasu Salin.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

Näytä lisää vastaavia