Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

6.2.2021 19:04 Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

Shawn Huff piti Pyrinnön kurissa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan kärkikamppailun vei vaiherikkaan väännön jälkeen lopulta sarjakärki Helsinki Seagulls. Kotikentällään pelanneet lokit kaatoivat runkosarjan toista sijaa pitävän Tampereen Pyrinnön luvuin 99–95.

Pyrintö avasi pelin vahvasti ottamalla Seagullsiin reippaasti etäisyyttä, mutta jo toisella neljänneksellä kotijoukkue korjasi virheensä ja kiri rinnalle. Kolmannen jakson päätteeksi Seagulls nauttikin jo varsin ruhtinaallista johtoasemaa. Neljäs jakso osoittautui Pyrinnöltä jälleen laadukkaaksi, mutta viime hetken työ ei enää riittänyt saamaan voittajia kiinni.

Seagullsin tehokaksikko ottelussa olivat Suomen maajoukkuetähdet Shawn Huff ja Antti Kanervo. Huff pudotteli 20 pistettä ja keräsi kylkeen viisi levypalloa. Heittäjä-ässä Kanervo puolestaan pommitti 17 pisteen edestä.

Pyrinnön tähti illan pelissä oli ehdottomasti aiemmin kaudella Kuukauden Valopilkkunakin palkittu Marcus Lewis, jolle kertyi pisteitä häikäisevät 36 ja levypallojakin yhdeksän. Pahemmin varjoon ei silti jäänyt Brady Skeenskään, joka vaatimattomasta kuudesta pisteestä huolimatta repi käsiinsä peräti 21 levypalloa.

Ottelun jälkeen Seagullsin pistekuningas Huff kehui päättynyttä peliä miellyttävän korkeatasoiseksi.

– Pyrintöä vastaan on vaikea pelata. Ensimmäiset viisi minuuttia menee pelkästään siihen, että tottuu heidän pelitapaansa, totesi Huff.

Illan peli antoi esimakua ensi viikonloppuna nähtävästä Suomen cup -finaalista, jossa kohtaavat samat joukkueet.

Ottelutilastot

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy runkosarjan loppusuoralla kutkuttavasti, silä kovin kauas takaa-ajoasemaan ei ole jäänyt kolmannella sijalla niskaan hengittävä Kauhajokikaan. Hallitseva mestari nappasi 84–80-voiton Kataja Basketista ja on Pyrinnöstä enää kahden sarjapisteen päässä.

Kauhajoen sankarina nähtiin jälleen kaudella ennätyslistojakin sekoittanut Okko Järvi, jonka illan saldoksi merkittiin tällä kertaa 21 pistettä. Hyvää työtä teki myös tuttuun tapaansa Bojan Sarcevic, joka sai aikaan 19 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Katajan peliä pyörittivät pääasiassa 16 pistettä tehnyt Rashard Odomes sekä 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa tilastoinut Aapeli Alanen.

– Toisella puolella alkoi tulla väsymystä, ja ehkä enemmän henkistä kuin fyysistä sellaista. Liian paljon helppoja virheitä, vaikka puolustuksessa olikin yhä yrittämistä, ja annoimme ison määrän hyökkäyslevypalloja, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Kovia esityksiä myös Korisliigan keskikastilta

Sarjan kärkijoukkueet sen kuin vahvistuvat entisestään. Hyviä otteita nähtiin kolmen kärjen lisäksi myös viidettä sijaa pitävältä BC Nokialta. Näädät voittivat kotiottelunsa vajoamistaan jatkavaa KTP-Basketia vastaan 101–87.

Illan vahvin piste-esitys nähtiin Nokian Deashon Francisilta, jolle merkittiin 35 – lisäksi hän nappasi yhdeksän levypalloa. Hänen työtään säesti joukkuetoveri Antero Lehto, joka tilastoi 20 pistettä, kuusi syöttöä ja kuusi levypalloa.

KTP:n valopilkut olivat Braxton Huggins ja Greg Mangano. Hugginsin saldo oli 26 pistettä ja seitsemän levypalloa, kun taas Mangano sai aikaan 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Ottelutilastot

Myös kauemmilla sijoilla kamppailtiin kiihkeästi, mutta Matti Nuutisen ja Trey Niemen huipputandemin työnjälki ei riittänyt kaatamaan Lahti Basketballia Kaarinassa. Isäntäjoukkue Ura Basket joutui taipumaan vierailleen 111–117.

Lahden innokkain korisukan kuluttaja ottelussa oli Wayne McCullough 29:llä pisteellään. Tappion kärsineen kotijoukkueen laiturisankari Nuutinen tilastoi 28 pistettä ja kuusi levypalloa ja takamies Niemi tuki työtä 15 pisteellä ja peräti 13 syötöllä, mutta esityksistä ei ollut tuomaan Uralle kauden toista voittoa.

Ottelutilastot

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia