Pyrintö ja Vilpas tarjosivat lauantai-iltaan jännitysnäytelmän, sarjakärjen voittoputki poikki

26.1.2019 21:23 Seagulls kaatoi Ura Basketin Vantaan Energia Areenalla.

Pyrinnön Antero Lehto on palannut vahvasti tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen. Kuva: VIlle Vuorinen

Tampereen Pyrintö kaatoi kotiparketillaan Korisliigan sarjakärjen Salon Vilppaan koriluvuin 89–80 (43–42). Samalla katkesi Vilppaan seitsemän voiton putki.

Pyrintö ja Vilpas tarjosivat Pyynikille saapuneelle yleisölle korkeatasoisen jännitysnäytelmän. Pyrintö oli joukkueista pidemmän aikaa kuskin paikalla, tosin johtoasema vaihtui 40 minuutin aikana useaan otteseen.

Pyrinnöllä oli allaan heikohko vierasesitys Lapualla, joten lauantaina joukkue oli sisuuntuneena. Etenkin Kenneth Manigault (20/6) oli alkuminuuteista lähtien tavallistakin energisempi.

Pyrintö ratkaisi voiton päätösneljänneksellä. Petri Heinosen (4/3/3s) kaksi tahtodonkkia tulivat Vilppaan kannalta ikävään paikkaan. Myön Antero Lehdon (7/0/2s) tyly kolmonen viimeisillä minuuteilla oli yksi ratkaisuhetkistä.

Vilppaan ottelun murheena oli 15 menetystä, kun Pyrintö jäi vain seitsemään menetykseen. Muutoin tilastoista on vaikea löytää joukkueiden välillä eroa.

Vilppaan tehoista vastasivat parhaiten Antonio Ballard (25/3) ja Juho Nenonen (18/7).

Pyrintö pelaa seuraavaksi jo tiistaina Kotkassa. Vilppaan kausi jatkuu lauantaina Uudessakaupungissa.

Ottelutilasto

Seagulls voitti Uran Vantaalla

Helsinki Seagulls otti sarjapisteet Kaarinan Ura Basketin kustannuksella 93–70 (42–24). Ottelun myötä Korisliiga palasi kymmenen vuoden tauon jälkeen Vantaan Energia Areenalla.

Seagulls otti ohjat käsiinsä jo ensimmäisellä neljänneksellä. Ura jäi avausjaksolla ainoastaan seitsemään pisteeseen. Puoliajalla eroa oli jo 18 pistettä helsinkiläisjoukkueen eduksi.

Kolmannella jaksolla Ura yritti kiriä vielä taistelemaan ottelun voitosta. Päätösneljännes oli kuitenkin taas selvästi Seagullsin.

Seagullsin paras oli takamiestaituri Juwan Staten (24/6/5s). Toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut Alex Ruoff (11/3/3s) esiintyi ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä, tosin Vantaalla.

Ura Basketin tehokkain oli väkivahva sisäpelaaja Jesse Perry (17/12). Kaudella 2013–14 Lapuan Kobrissa pelannut Perry osoitti tupla-tuplallaan heti olevansa edelleen kova tekijä Korisliigassa. Myös Ville Hänninen (14/2) toi vaihtopenkiltä Uralle tehoja.

Seagulls saa Kisahalliin vieraakseen keskiviikkona Kobrat. Ura isännöi jo maanantaina Karhu Basketia.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.