Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

10.5.2022 09:47 Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan kotimainen pistetykki Remu Raitanen jatkaa viimekautisessa joukkueessaan KTP-Basketissa myös ensi kauden. Joukkue tiedotti osapuolten sopineen jatkosta eilen maanantaina. Samassa yhteydessä KTP tiedotti myös Joonas Timosen käyttäneen oman optiovuotensa ja jatkavan niin ikään Kotkassa.

Raitasen kanssa tehty jatkosopimus on KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelän mukaan osoitus siitä, että jotakin on joukkueessa tehty onnistuneesti, kun Raitanen halusi jatkaa uraansa Kotkassa.

Raitasen tasoisia 206-senttisiä pelaajia, jotka osaavat myös heittää, on Suomessa todella vähän tarjolla, ja häntä on varmasti kysytty moneen paikkaan. Hän pelasi meillä hienon kauden, kehittyi ja sai paljon vastuuta. Meillä palloa pelattiin nimenomaan Remulle eli kotimaiselle pelaajalle, eikä amerikkalaisvahvistuksille, kuten yleensä joukkueissa on tapana. Kauden edetessä Remu joutui kovaan puristukseen, mutta pystyi silti säilyttämään tasonsa ja näyttämään monipuolisuutensa pelaajana, valmentaja Mäkelä kommentoi KTP:n tiedotteessa.

Viime kauden tilastoissa Raitanen oli selvästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemissakin. Kokonaisuudessaan Raitanen sijoittui pistetilaston kuudenneksi 17,1 ottelukeskiarvolla ja 504 pisteen kokonaismäärällä. Levypalloja Raitaselle merkittiin 7,6 ottelua kohden, mikä oikeutti levypallolistan yhdeksänteen sijaan. Seuraavana kotimaisista tuli Kouvojen Hannes Pöllä sijalla 19.

Vapaaheittotilastossa Raitanen oli sarjan kolmanneksi tarkin 91 prosentilla, ja tehokkuuslukema 19,1 oli sarjan sijalla 13.

San Franciscon yliopiston kautta ammattilaiseksi

Remu Raitanen saavutti ToPon 1997 syntyneiden juniorijoukkueissa kolme eri ikäluokkien SM-hopeaa ja edusti HBA-Märskyä miesten divarissa kausina 2014–16 ennen siirtymistään San Franciscon yliopistoon.

Raitanen pelasi San Franciscon yliopistossa täydet neljä kautta (2016–20) ja viimeisteli seniorikaudellaan 5,1 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden (2 p heitot: 54,5%, 3 p: 38,0%, 1 p: 86,1%).

Raitasen ensimmäinen ammattilaiskausi oli 2020–21, kun hän edusti Korisliigassa pelaavaa Kobrat Lapuaa. Hän tilastoi keskiarvoikseen debyyttikaudellaan 11,4 pistettä ja kuusi levypalloa ottelua kohden.

Juniorimaajoukkueurallaan Raitanen pelasi 47 maaottelua, mukaan lukien 20-vuotiaiden miesten EM-kisat Helsingissä 2016. Raitanen edusti kesällä 2019 miesten haastajamaajoukkuetta Napolin universiadeissa 7,5 pisteen ja 4,4 levypallon ottelukohtaisin keskiarvoin. Susijengissä Raitanen debytoi kesän 2020 Viro-maaotteluissa, missä hänen 15 pisteen debyyttiottelunsa kuuluu miesten maaotteluhistorian kaikkien aikojen parhaisiin. Kaikkiaan Raitanen on pelannut 11 Susijengi-ottelua.

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia