Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

11.10.2022 21:11 Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

Edon Maxhuni siirtyi EM-kisojen jälkeen Merlins Crailsheimiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni oli vielä EM-kilpailujen jälkeen vailla työpaikkaa, mutta kauaa hänen ei tarvinnut kotonaan pyöritellä peukaloitaan, kun tarpeeksi houkutteleva tarjous tuli.

- Menin EM-kisojen jälkeen kotiin ja olin siellä, kun agentti soitti, että nyt olisi hyvä mahdollisuus. Merlinsillä oli aluksi yksi toinen takamies, mutta he pistivät hänet pihalle ja siinä oli minulle avoin paikka. Koutsi tunsi minut nuorisomaajoukkueista, kun olimme pelanneet Saksaa vastaan, joten hän tiesi minut pitkältä ajalta. Juttelin hänen kanssaan, ja minulla on iso mahdollisuus näyttää isommassa sarjassa sekä hyvä mahdollisuus peliaikaan, kauden ensimmäisissä Bundesliigan peleissä keskimäärin 13,5 minuuttia pelannut, ja yli kuuden pisteen keskiarvolla heittänyt, Maxhuni kertoo päätymisestään Crailsheimiin.

Seurassa oli suomalaisedustusta jo ennestään, sillä Daniel Herbert jatkaa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Vesa Vertion aloittamaa suomalaisvalmentajien perinnettä Merlinsissä. Herbert toimii päävalmentaja Sebastian Gleimin apuvalmentajana.

- Olin joskus jutellut Danielin kanssa, mutten tuntenut häntä sen erityisemmin etukäteen. Tulimme kuitenkin hyvin juttuun heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Mukavaa, että joukkueessa on joku jonka kanssa voi puhua suomea.

Maxhuni liittyi Merlinsin mukaan vasta aivan kauden alla, joten sopeutumiselle ei jäänyt paljoa aikaa.

- Aika nopeasti alkoivat heti pelit ja tässä on ollut aika paljon asiaa. Olen kuitenkin päässyt paremmin rytmiin mukaan sekä joukkueeseen sisään. Joukkue otti minut heti hyvin vastaan ja on auttanut minua kaikessa mitä olen tarvinnut. Hiljalleen olen alkanut tajuta miten haluamme pelata, joten ihan hyvin on alkanut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ammattilaisurallaan aiemmin Espanjan kolmostasolla, Virossa sekä viime kaudella Hollannin ja Belgian yhteissarjaa pelannut Maxhuni on ehtinyt jo muutaman pelin aikana tuta Bundesliigan kovuuden.

- Se on todella kova sarja. Vähän erilainen kuin missä olen aiemmin pelannut. Peli on todella nopeaa ja fyysistä. Etenkin siihen fyysisyyteen on pitänyt tottua. Kun en ole niitä kaikkein fyysisimpiä pelaajia, niin minun on pystyttävä pelaamaan fiksusti. Meillä on joukkueessa kokemusta, mutta myös suhteellisen nuoria ja lupaavia pelaajia. Mielestäni meillä on hyvä tasapaino ja voimme mennä pitkälle, kunhan saamme palaset loksahtamaan.

FIBA Europe Cupissa mielenkiintoinen suomalaiskohtaaminen

Maxhuni ja Merlins aloittavat keskiviikkona FIBA Europe Cupin ja samassa lohkossa nähdään myös Palmin sekä Hopkinsin edustama romanialainen Craiova, Norrköping Dophins sekä lohkon toinen romanialaisjoukkue Voluntari.

- Jokainen lohkon joukkue on kova, mutta uskoisin meidän olevan yksi suosikeista. Lähdemme voittamaan otteluita yksi kerrallaan ja sitä kautta toiselle kierrokselle. Sen jälkeen katsotaan kuinka pitkälle pääsemme.

Craiova pääsi mukaan lohkovaiheeseen "lucky loserina", vaikka se hävisi karsintaturnauksen finaalissa virolaiselle Kalev/Cramolle. Maxhuni odottaa jo tuttujen kavereiden kohtaamista.

- Oli kiva saada suomalaisia vastaan. Pistin heille heti viestiä, kun asia ratkesi. Kiva saada pelata heitä vastaan ja voi peleissä hieman huudella. Lähempänä ottelua varmasti alkaa viestiä lähtemään ja trash talk käynnistyy, Maxhuni varoittaa Craiovan kaksikkoa.

FIBA Europe Cupissa nähdään muutenkin vahva suomalaisedustus, sillä Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pelaa B-lohkossa. Hallitseva Korisliigan mestari Kauhajoen Karhubasket pelaa G-lohkossa yhdessä portugalilaisen Sportingin, puolalaisen Anwil Wloclawekin ja unkarilaisen Egis Körmendin kanssa.

Lisätietoa: FIBA Europe Cup

Henkilöt

 
26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia