Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

21.9.2019 13:34 Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

Sasu Salin siirtyi täksi kaudeksi Teneriffan joukkueeseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin, 28, sopimus Malagan kanssa päättyi kesällä, ja vaikka hänelle tarjottiin jatkosopimusta, päätti hän lähteä hakemaan uusi merellisiä tuulia Teneriffalta.

- Malagan kanssa sopimusneuvottelut menivät vähän vaikeaksi emmekä päätyneet sopimukseen. Sitten siinä oli Teneriffa ja myös Gran Canaria kyseli tulisinko takaisin ja joitain muitakin. Teneriffa kuitenkin todella halusi minut joukkueeseen ja vaaka kääntyi heille, Salin avaa siirtonsa taustoja.

Salinin mukaan hän ei kuitenkaan pelkästään tee seuravalintojaan sen perusteella, missä aurinko paistaa, meri on lähellä ja ilma on lämmin läpi vuoden.

- Onhan se plussaa, mutta ei se mikään päätekijä ole sopimusta tehdessä, Salin naureskelee.

- Las Palmasissa ja Malagassa on käynyt hyvin suomalaisia katsomassa pelejä, ja toivottavasti heitä näkyy myös Teneriffan peleissä, Salin heittää suomalaiskannattajille haasteen.

Sasu Salin viihtyy Espanjan auringossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffalle viime kausi Espanjassa oli pettymys, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi joukkue on panostanut paljon ja yrittää nousta haastamaan kärkipään isompia seuroja.

- Joukkue on vaihtunut lähes kokonaan viime kaudesta. Seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet ja se haluaa parantaa viime kaudesta ja päästä sinne kärkitaisteluun mukaan. Sitä silmällä pitäen joukkueeseen on tuotu myös sellaisia pelaajia, jotka voivat tuon tavoitteen täyttää.

Vaikka Teneriffan kausi Espanjassa oli viime kaudella pienoinen pettymys, niin eurokentillä tuli menestystä. Se raivasi tiensä Mestarien liigassa aina finaaliin saakka, mutta taipui Virtus Bolognalle. Aiemmin Euroliigassa ja EuroCupissa pelannut Salin pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kokemaan Mestarien liigan tunnelman.

- Se on minulle taas uusi tuttavuus. Olen tietenkin seurannut sitä aiemmin, mutten ole Mestarien liigassa ennen pelannut. Teneriffa on ollut aiempina vuosina mukana siellä kärkikahinoissa ja toivottavasti myös nyt. Tiukkoja pelejä on varmasti taas luvassa ja kansainvälisissä peleissä pelataan aina kovaa. Lisäksi pääsee pelaamaan kahdesti viikossa, niin ei tarvitse treenata niin paljoa.

"Malmin roskisdyykkari" tunnetaan terrierimäisenä puolustajana ja tarkkana kolmen pisteen heittäjänä. Tuo rooli ei tule muuttumaan myös Teneriffalla.

- Ei sitä tällä iällä rooli enää hirveästi muutu. Autan puolustuksessa ja heitän kolmosia. Tietenkin yritän kehittyä joka vuosi jokaisella osa-alueella.

- Olen saanut paljon vastuuta ja valmentajalta on tullut luottoa. Hän halusi minut tänne tuomaan kokemusta joukkueeseen. Nyt olen veteraanipelaaja enkä ole niin nuori enää, Salin heittää pilke silmäkulmassa.

Teneriffan aloittaa kautensa keskiviikkona 25.9. kohtaamalla Bilbaon.

Maxhuni innolla debyyttikauteensa ammattilaisena

Edon Maxhuni, 21, ottaa ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan kahden USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen. Maxhuni teki kesällä 1+1-vuotisen sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän harjoittelee myös edustusjoukkueen mukana, mutta hakee ainakin alkuun pelituntumaa seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa.

Maxhuni pelasi kaksi edelliskautta Long Beach Staten yliopistossa, mutta päätti kesällä palata vanhalle mantereelle luomaan ammattilaisuraa.

- Minulla oli yliopistossa vähän vaikeat kaksi vuotta. Halusin viedä peliäni eteenpäin ja oman kehitykseni kannalta ajattelin Euroopan olevan minulle sopivampi paikka. Maajoukkuepelien myötä olen huomannut, että eurooppalainen koripallo sopii minulle paremmin, Maxhuni kertoo Eurooppaan paluun syistä.

Edon Maxhuni aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Aika ammattilaisena on alkanut taitavan takamiehen mukaan hyvin.

- Onhan tämä vähän erilaista. Tämä on hieno kaupunki ja seura on tosi ammattimainen. Kaikki on hoidettu ihan tiptop ja voi vain keskittyä koripalloon. Ei ole mitään valittamista ja olen intoa täynnä.

Maxhuni aloittaa Gran Canarian reservijoukkueen mukana, mutta harjoittelee myös edustusjoukkueen kanssa. Kunnianhimoinen nuorukainen ei aio kuitenkaan jämähtää pelkästään reservijoukkueeseen.

- Harjoittelin koko kesän edustusjoukkueen mukana, mutta nyt lähempänä kautta olen harjoitellut myös reservijoukkueen kanssa. Jos edustuksessa tulee loukkaantumisia tai pelit menevät muuten hyvin, niin olen valmiina kokeilemaan myös isompia vesiä.

Gran Canarian reservijoukkue pelaa tulevalla kaudella Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa. Maxhunilla ei ole vielä ensikäden kokemusta sarjasta, mutta on nähnyt peleistä videoita.

- Joukkueissa on pari amerikkalaispelaajaa, sitten siellä on kokeneita entisiä ACB-pelaajia sekä nuoria pelaajia muun muassa Espanjan nuorten maajoukkueista. Hyvätasoinen sarja on varmasti kyseessä ja kohtahan sitä pääsee sitten testaamaan.

Maxhunille on povattu iso rooli joukkueessa ja hän toivoo pystyvänsä vastaamaan huutoon sekä siivittämään oma pelinsä uudelle tasolle.

- Haluan viedä omaa peliäni eteenpäin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Jos pystyn pelaamaan alusta loppuun hyvällä tasolla, niin olen tyytyväinen. Minulla on iso rooli avauspointtina ja pääsen pelaamaan isoja minuutteja. En voi kuitenkaan vain tuudittautua siihen, vaan ne minuutit pitää pystyä treeneissä aina ansaitsemaan.

LEB Plata starttaa lauantaina 21.9., kun Gran Canaria kohtaa Real Murcian.

 
30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

8.5.2019 12:29 Susijengi

Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

20.3.2019 14:44 Susijengi

Antti Kanervo aloittaa Islannin liigan mestaruusjahdin

Islannin liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Antti Kanervon, 29, Stjarnan valloitti runkosarjan ykköspaikan ja lähtee hyvistä lähtökohdista havittelemaan Islannin mestaruutta.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

Näytä lisää vastaavia