Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

16.2.2024 15:52 Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Elias Valtonen ja Sasu Salin taistelevat Espanjan cupin voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Cupin huipentumaan pääsevät mukaan Espanjan liigan runkosarjan ensimmäisen puolikkaan kahdeksan parasta joukkuetta. Valtonen pääsee kokemaan cup-tunnelman toista kertaa, mutta Salin on jo copa-konkari, sillä hänellä on edessään juhlallisesti jo kymmenes cup-turnaus.

Manresa varmisti itselleen cup-paikan jo muutama kierros ennen runkosarjan puoliväliä, mutta Teneriffa joutui taistelemaan omasta paikastaan viimeiseen otteluun saakka.

- Siistiä päästä taas cupia pelaamaan. Itselläni on käynyt se hyvä säkä, että jokaisena vuotena olen saanut pelata siellä, vaikka tänä vuonna sai odotella ihan viimeisille kierroksille. Onneksi aloimme siinä juuri parantaa peliämme, Salin toteaa.

Teneriffan alkukausi oli varsin nihkeä ja se lähti käyntiin kolmella tappiolla. Hiljalleen kauden edetessä tulokset ovat kuitenkin parantuneet ja seitsemästä edellisestä liigaottelustaan Teneriffa on voittanut kuusi - häviten ainoastaan Barcelonalle kolmella pisteellä.

Salinille kauden tahmea aloitus on pienoinen mysteeri, mutta on iloinen joukkueen nykyvireestä.

- On vaikea arvioida mistä se johtui, mutta meiltä oli aika monta pelaajaa MM-kisoissa ja tuntui, että sellainen suorittaminen oli kadonnut. Ehkä jotkut olivat vähän väsyneitä. Vanhat koneet käynnistyvät vähän hitaammin ja nyt näyttäisi, että olemme taas hyvällä tiellä. Viimeinen reilu kuukausi on mennyt tosi hyvin ja toivottavasti pystytään jatkamaan sitä myös cupissa.

Jos Salin on jo cup-konkari, niin Valtonen on mukana toista kertaa urallaan. Tuolloin matka tyssäsi ensimmäiseen kierrokseen, kun Barcelona oli vahvempi. Nyt puolivälierässä on vastassa sama joukkue.

- Itselläni nyt toinen copa tulossa ja toisen kerran Barca siellä vastassa, Valtonen fiilistelee.

Manresa ja Barcelona kohtasivat juuri viime viikonloppuna ja Manresa piti suurseuraa tiukoilla, mutta joutui taipumaan kymmenellä pisteellä. Toisaalta Manresa voitti vieraskentällä joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen.

- Nyt meillä on revanssin paikka, sillä sunnuntaina he juuri kävivät hakemassa pisteet meiltä liigan puolella. Lähdemme jenginä rohkeasti haastamaan taas isompaa ja nauttimaan copa-tunnelmasta, Valtonen kertoo.

Teneriffa saa omassa ottelussaan vastaan turnauksen isäntäjoukkueena toimivan Malaga, joka on myös hallitseva mestari. Samat joukkueet olivat vastakkain viime vuoden finaalissa.

Malaga lähtee puolivälierään ennakkosuosikkina, mutta Salin muistuttaa cupin yllätyksellisyydestä.

- Malaga on tietenkin viime vuoden cup-voittaja ja he ovat pelanneet tosi hyvän kauden. Cupissa aina yksi peli vain merkitsee eikä sillä ole väliä mitä olet tehnyt kauden aikana. Mennään sinne, yritetään pelata hyvällä energialla ja katsotaan mitä tulee. Ei meillä ainakaan mitään paineita ole. Toivottavasti voitetaan ja katsotaan sitten kuka tulee sen jälkeen vastaan.

Teneriffa ja Manresa ovat samalla puolen kaaviota, joten otteluparien voittajat kohtaavat toisensa välierässä. Ensimmäisistä puolivälieräpareista välieriin selvisivät Murcian kaatanut Real Madrid ja Gran Canarian kukistanut Valencia.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Näytä lisää vastaavia