Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat cup-jahdin

11.2.2021 10:06 Espanjassa ja Italiassa ratkotaan loppuviikon aikana cup-mestaruudet. Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat pelinsä torstaina.

Petteri Koponen ja Sasu Salin taistelevat cup-mestaruudesta loppuviikosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan tämän vuoden Copa del Rey pelataan Madridissa ja cup-mestaruutta pääsivät jahtaamaan totutusti runkosarjan ensimmäisen puoliskon kahdeksan parasta joukkuetta. Teneriffa pääsee lähtemään hyvistä asemista, sillä se on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.

- Totta kai harmittaa, että hävisimme edellisen sarjapelin Baskoniaa vastaan niukasti kotona. Meillä oli lopussa kaksi mahdollisuutta kääntää peli vielä itsellemme, mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet. Nyt cupiin lähdetään hyvillä mielin ja jokaisen keskittyminen ja ajatukset ovat siinä, että olemme vähintään välierissä, Salin kertoo.

Teneriffa saa avausottelussaan vastaan San Pablo Burgosin, joka on tällä hetkellä ACB-liigassa kuudentena.

- Jos pelaamme niin hyvin kuin osaamme, niin kyllä meidän pitäisi se hoitaa. Sen jälkeen katsomme tilanteen, että kuka tulee seuraavalla kierroksella vastaan.

Burgos tulee Teneriffalle lähiaikoina tutuksi, sillä joukkueet arvottiin myös Mestarien liigassa samaan lohkoon. Parin kuukauden sisään joukkueet kohtaavatkin toisensa neljästi.

- Heillä on hyvä jengi, joten missään nimessä ei ole mikään helppo peli tulossa. Varmaan aika 50-50 kumpi sen pelin voittaa, mutta jos menee odotusten mukaan ja katsomme miten olemme pelanneet liigassa, niin olemme ehkä pieniä ennakkosuosikkeja. Viime vuodesta oppineena, jokainen joukkueestamme haluaa pelata paremmin eikä halua hävitä sitä ensimmäistä peliä, Salin miettii.

Ottelun voittaja kohtaa välierässä lauantaina voittajan otteluparista Real Madrid-Valencia.

Lisätietoja: Copa del Rey

Koposen Reggiana vaikeista lähtökohdista cupiin

Italian cupin mestaruus ratkotaan Milanossa ja Koposen Reggiana pääsi viimeisenä joukkueena mukaan cupiin. Reggiana kohtaa puolivälierässä turnauksen isäntäjoukkue ja Italian liigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän Milanon. Reggianan lähtökohdat turnaukseen lähdettäessä eivät ole otollisimmat, sillä joukkueella on kokoonpanomurheita.

- On vähän kaksijakoiset fiilikset. On kiva, että olemme cupissa mukana, mutta joukkueen tilanne on vähän vaikea. Meiltä puuttuu kaksi amerikkalaispelaajaa eikä meillä ole oikein isoja miehiä, joten Milano voi olla meille aika iso haaste, Koponen avaa joukkueensa lähtökohtia cupiin.

Ottelun ennakkoasetelmissa Milano onkin selkeä ennakkosuosikki. Joukkueet kohtasivat muutama viikko takaperin ja tuolloin Milano voitti Reggianan 29 pisteen erolla. Koponen tunnistaa realiteetit otteluun lähdettäessä, mutta muistuttaa samalla myös cupin yllätyksellisyydestä.

- Lähdetään taistelemaan ja katsotaan mihin se riittää. Yritämme saada joukkueen terveeksi ja isot jätkät kuntoon ja taistelemaan kohti parempaa kevätkautta. Aika ihme saa käydä, että menisimme tästä otteluparista jatkoon, mutta pallo on pyöreä ja on sitä isompiakin ihmeitä nähty. Iso haaste, mutta katsotaan millainen peli on tulossa, Koponen pohdiskelee.

Ottelun voittaja saa välierissä vastaansa voittajan otteluparista Virtus Bologna-Reyer Venezia.

Lisätietoja: Italian Final Eight

 
6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

5.3.2021 23:59 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

11.1.2021 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin joukkue liitää voittoputkessa Puolassa

Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski on vahvassa myötätuulessa, kun joukkue nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa.

Näytä lisää vastaavia