Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat cup-jahdin

11.2.2021 10:06 Espanjassa ja Italiassa ratkotaan loppuviikon aikana cup-mestaruudet. Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat pelinsä torstaina.

Petteri Koponen ja Sasu Salin taistelevat cup-mestaruudesta loppuviikosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan tämän vuoden Copa del Rey pelataan Madridissa ja cup-mestaruutta pääsivät jahtaamaan totutusti runkosarjan ensimmäisen puoliskon kahdeksan parasta joukkuetta. Teneriffa pääsee lähtemään hyvistä asemista, sillä se on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.

- Totta kai harmittaa, että hävisimme edellisen sarjapelin Baskoniaa vastaan niukasti kotona. Meillä oli lopussa kaksi mahdollisuutta kääntää peli vielä itsellemme, mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet. Nyt cupiin lähdetään hyvillä mielin ja jokaisen keskittyminen ja ajatukset ovat siinä, että olemme vähintään välierissä, Salin kertoo.

Teneriffa saa avausottelussaan vastaan San Pablo Burgosin, joka on tällä hetkellä ACB-liigassa kuudentena.

- Jos pelaamme niin hyvin kuin osaamme, niin kyllä meidän pitäisi se hoitaa. Sen jälkeen katsomme tilanteen, että kuka tulee seuraavalla kierroksella vastaan.

Burgos tulee Teneriffalle lähiaikoina tutuksi, sillä joukkueet arvottiin myös Mestarien liigassa samaan lohkoon. Parin kuukauden sisään joukkueet kohtaavatkin toisensa neljästi.

- Heillä on hyvä jengi, joten missään nimessä ei ole mikään helppo peli tulossa. Varmaan aika 50-50 kumpi sen pelin voittaa, mutta jos menee odotusten mukaan ja katsomme miten olemme pelanneet liigassa, niin olemme ehkä pieniä ennakkosuosikkeja. Viime vuodesta oppineena, jokainen joukkueestamme haluaa pelata paremmin eikä halua hävitä sitä ensimmäistä peliä, Salin miettii.

Ottelun voittaja kohtaa välierässä lauantaina voittajan otteluparista Real Madrid-Valencia.

Lisätietoja: Copa del Rey

Koposen Reggiana vaikeista lähtökohdista cupiin

Italian cupin mestaruus ratkotaan Milanossa ja Koposen Reggiana pääsi viimeisenä joukkueena mukaan cupiin. Reggiana kohtaa puolivälierässä turnauksen isäntäjoukkue ja Italian liigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän Milanon. Reggianan lähtökohdat turnaukseen lähdettäessä eivät ole otollisimmat, sillä joukkueella on kokoonpanomurheita.

- On vähän kaksijakoiset fiilikset. On kiva, että olemme cupissa mukana, mutta joukkueen tilanne on vähän vaikea. Meiltä puuttuu kaksi amerikkalaispelaajaa eikä meillä ole oikein isoja miehiä, joten Milano voi olla meille aika iso haaste, Koponen avaa joukkueensa lähtökohtia cupiin.

Ottelun ennakkoasetelmissa Milano onkin selkeä ennakkosuosikki. Joukkueet kohtasivat muutama viikko takaperin ja tuolloin Milano voitti Reggianan 29 pisteen erolla. Koponen tunnistaa realiteetit otteluun lähdettäessä, mutta muistuttaa samalla myös cupin yllätyksellisyydestä.

- Lähdetään taistelemaan ja katsotaan mihin se riittää. Yritämme saada joukkueen terveeksi ja isot jätkät kuntoon ja taistelemaan kohti parempaa kevätkautta. Aika ihme saa käydä, että menisimme tästä otteluparista jatkoon, mutta pallo on pyöreä ja on sitä isompiakin ihmeitä nähty. Iso haaste, mutta katsotaan millainen peli on tulossa, Koponen pohdiskelee.

Ottelun voittaja saa välierissä vastaansa voittajan otteluparista Virtus Bologna-Reyer Venezia.

Lisätietoja: Italian Final Eight

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 10:43 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen johdatti Kalev/Cramon runkosarjan ykköseksi

Viron ja Latvian yhteisliigassa saatiin runkosarja paketoitua ja Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana. Alexander Madsen pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä Espanjassa ja Perttu Blomgren heitti joukkueensa ABA2:n pudotuspeleihin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia