Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

26.11.2015 Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

Koripalloliiton kilpailutoiminnan palvelut saivat seurakyselyssä erinomaisia arvosanoja.

Sarjatoiminnan palvelut saivat kyselyssä lähes järjestään hyviä ja erinomaisia arvosanoja. Sarjailmoittautumiseen ja tulospalveluun tyytyväisiä oli peräti 95-98 prosenttia vastanneista. Hyvin toimiviksi kyselyyn vastanneet totesivat myös erotuomareiden nimeämispalvelun sekä erotuomaripalkkiojärjestelmän.

- Jos olen rehellinen, niin pieni tuuletus pääsi, kun PayRef löytyi kyselytuloksissa kohdasta ”Toimii tällä hetkellä hyvin”. Kyseessä on kuitenkin historiamme toiseksi suurin IT-järjestelmäkehitysprojekti, jonka tavoitteena on ollut helpottaa koripallotoimijoiden arkea, kommentoi Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

Koripalloliitto otti reilu vuosi sitten käyttöön kaikilla sarjatasoilla keskitetyn erotuomarimaksujärjestelmän (PayRef), jonka avulla seurat saavat keskitetysti laskun erotuomarimaksuista ja vastaavasti erotuomarit saavat korvauksensa keskitetysti, jonka lisäksi Koripalloliitto hoitaa erotuomareiden puolesta verottajan vaatimat ilmoitukset.

Koripalloliiton koulutustarjonta valmentajille ja ohjaajille, erotuomareille sekä koulutuksiin ilmoittautuminen saivat hyvän arvosanan. Sen sijaan Koripalloliitto sai risuja toimitsijakoulutuksen vähäisyydestä sekä kyselyssä mukana olleista seurakoulutuksista.

- Toimitsijakoulutuksen lisääminen nousi kyselystä selvänä tarpeena. Muun muassa seuran johtamiseen, hallintoon, viestintään liittyvässä koulutuksessa olemme linjanneet turvautuvamme Valon alueorganisaatioihin, joilla tällaisia koulutuksia kuuluu laajasti valikoimaan. On selvää, että tästä linjauksesta ja Valon alueorganisaatioiden seurakoulutuksista meidän tulee jatkossa saada tietoa omalle seuraväellemme tehokkaammin, linjaa Walldén.

Lue myös artikkeli ”Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa”.

Henkilöt

 
27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Näytä lisää vastaavia