Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

15.11.2017 23:59 Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

Susiladies ja Anissa Pounds taipuivat Slovenialle EM-karsintaikkunan toisessa ottelussaan.

Slovenialaiset pistivät aggressiiviselle puolustuksellaan suomalaiset ahtaalle.

Suomen ykköstykki oli jälleen yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen.

Elina Arike ylsi pisteille naisten maajoukkuedebyytissään.

Susiladies pelaa EM-karsinnoissa seuraavan kerran helmikuussa. Kuvat: Ville Vuorinen.


Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täysin Slovenian heiniä, kun kotijoukkueen aggressiivinen puolustus pisti suomalaiset ahtaalle. Ensimmäisen neljän minuutin aikana kotijoukkue juoksi taululle lukemat 14-4 eikä Suomi saanut helpotusta edes aikalisältä. Kokonaisuudessaan Slovenia ilotteli taululle 57 pistettä ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin, kun Suomi sai aikaan vain 23 pistettä.
 

– Jostain syystä saimme huonon alun. Tiesimme, että Slovenia prässää ja oltiin harjoiteltu sitä vastaan pelaamista, mutta emme tehneet niitä asioita oikein. Sen lisäksi olimme pehmeitä levypalloissa ja tuli liikaa menetyksiä, niin siitä tuli tuo iso johto ensimmäiselle puoliajalle, Taru Tuukkanen kommentoi.
 

– Toisella puoliajalla jo vähän petrattiin, mutta se oli jo liian myöhäistä voittotaisteluun.
 

Susiladiesin ylivoimaisesti kokenein pelaaja oli myös parketilla joukkueensa ykkönen: Taru Tuukkanen säkitti 16 pistettä, kahmi 14 levypalloa ja jakoi 3 namupassia. Nuorisokaartista Sara Bejedi (11/10) aiheutti vikkelyydellään ongelmia slovenialaispuolustajille ja kahmi vielä levypalloja takapelaajan paikalta tupla-tuplaan asti. Lotta-Maj Lahtinen naulasi 9 pistettä, kun taas Awak Kuier (4/6) torjui kahdesti. Maajoukkuedebytantti Elina Arike heitti 4 pistettä.
 

Slovenian pisteistä vastasivat tripla-tuplan kanssa flirttaillu Eva Lisec (12/13/9 riistoa), Annamaria Prezelj (18/3), Rebeka Abramovic (12/4), Nika Baric (10/7/4 syöttöä) ja Shante Evans (14/10).

Tuukkanen: ”Tämä peli jäi harmittamaan”

– Tilannenopeus, tilannekovuus, rytminmuutokset, juoksukilpailut ja levypallokamppailut olivat muun muassa niitä asioita, joissa vastustaja oli aivan eri luokkaa kuin me. Syitä lähdetään purkamaan videolta, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.
 

– Niinä harvoina kertoina, kun saimme puolustuksessa stopin, niin kaveri haki hyökkäyslevypallon ja heidän puolustuksensa aiheutti meille menetyksiä. Meillä on huonoja tapoja, joista pitää päästä eroon.
 

– Menimme varovaisesti ja pelokkaasti peliin. Jos pystyisimme pelaamaan omalla tasolla ja peli näyttäisi siltä, miltä se pystyy näyttämään, niin meillä olisi ollut rehelliset mahdollisuudet ottaa tämä pelin.
 

Susiladiesin marraskuun EM-karsintaikkunan saldo oli kaksi tappiota, joista ensimmäinen tuli viime lauantaina hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle.
 

– Ranska on Euroopan paras joukkue tuolla kokoonpanolla, siinä ei ollut mitään tehtävissä. Mutta tämä peli jää harmittamaan. Näiden joukkueiden ero ei ole näin paljon, Tuukkanen sanoi ottelun jälkeen.
 

– Nämä ovat niitä pelejä, jotka jokaisen koriksessa mukana olevan pitäisi nähdä. Millä tasolla päivittäisharjoittelun ja erityisesti fyysisen harjoittelun pitää olla, että tällä tasolla pärjätään. Vaikka ero tuntuu suurelta, niin senteissä se ei ole niin suuri. Kysymys on siitä, että annetaan mahdollisuus.
 

– Edelleen meidän pitää saada pelaajia parempiin sarjoihin ja suomalainen joukkue eurocuppeihin mukaan, jotta näemme päivittäin, että mitä pelaaminen kansainvälisellä tasolla on.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

24.11.2016 Maaottelu

Ruotsi peittosi Naarassudet EM-karsintojen päätösottelussa

Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien EM-karsintaurakka sai päätöksensä, kun Ruotsi voitti Suomen Luleåssa selkein numeroin 94-45 (33-19). Murskavoittoa hakenut länsinaapuri puolusti läpi ottelun mallikkaasti ja karkasi lopullisesti Naarassusilta toisen puoliajan kori-ilottelulla.

19.11.2016 21:30 Maaottelu

Naarassudet pisti olympiahopeamitalisti Espanjan tiukoille Kisahallissa

Suomen naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, näytti kyntensä Espanjaa vastaan Töölön Kisahallissa EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa tänään lauantaina. Naarassudet ahdisti Espanjan nurkkaan avausneljänneksellä, mutta rutinoituneet vieraat nousivat kuopasta ja nappasivat voiton 607 katsojan edessä 54-72 (29-33).

20.2.2016 Maaottelu

Suomi lähellä jättiyllätystä EM-karsinnoissa, Ruotsin kokemus erottui lopussa

Suomen naisten maajoukkue oli lähellä yllättää yhden maailman huippujoukkueista Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa länsinaapuri-Ruotsia vastaan. Kaikkensa antaneet Naarassudet imivät energiaa 1331 katsojasta halliten peliä 35 minuuttia, mutta lopussa Ruotsi ratkaisi pelin kokemuksen turvin numeroiksi 49-59 (28-25).

2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

25.11.2015 Maaottelu

Espanja odotetun kova pala purtavaksi Suomelle EM-karsinnoissa

Maailman ehdottomaan kärkeen kuuluva Espanja voitti ylivoimaisesti Suomen naisten maajoukkueen Zamorassa pelatussa EM-karsintaottelussa 86-45 (49-15). Voiton myötä Espanja on päätti marraskuun maajoukkueikkunan 2-0, kun taas Suomi pelaa toisen ottelunsa helmikuun lopulla Ruotsia vastaan Töölön Kisahallissa. Suomen Tiina Sten pelasi ottelussa sadannen naisten maaottelunsa.

24.11.2015 Maaottelu

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Espanjan, ottelu suorana Fanseatilta

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät huomenna Zamorassa, kun Naarassusia vastaan astelee kivenkova Espanja. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Espanjaa hyvin liikkuvaksi ja aggressiiviseksi read and react -koripalloa pelaavaksi joukkueeksi, jolla ei ole heikkouksia. Ottelu näkyy livenä Fanseat-palvelun kautta. Selostajana toimii Toni Flink ja kommentaattorina Ilpo Rantanen.

25.6.2014 Maaottelu

Naarassusien EM-karsintaurakka saa päätöksensä tänään Saksaa vastaan

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsintaurakka päättyy tänään kello 19:00 Töölön Kisahallissa, kun Naarassudet hakevat EM-karsintojen avausvoittoaan Saksaa vastaan. Sunnuntaina Saksa voitti niukasti Hagenissa 84-79 (46-45), mutta Suomella on kotipelissä revanssin paikka.

25.6.2014 Maaottelu

Naarassudet raapivat Saksan EM-karsintojen päätösottelussa

Suomen naisten maajoukkue päätti kesän EM-karsintaurakkansa voittamalla loistavalla pelillä Saksan 63-51 (35-23). Saksa kävi lähellä päätösneljänneksellä, mutta Naarassudet pitivät päänsä lopussa. Voiton myötä Suomi nousi EM-karsintalohkon D kolmanneksi Saksan ohitse.

22.6.2014 Maaottelu

Poundsin 36 pistettä ei riittänyt kaatamaan Saksaa

Dionne Pounds heitti 36 pistettä, mutta se ei riittänyt kaatamaan Saksaa Hagenissa, kun Suomen naisten maajoukkue joutui taipumaan EM-karsintojen toiseksi viimeisessä ottelussa loppunumeroin 84-79 (46-45). Naarassudet päättävät EM-karsinnat keskiviikkona 25.6. Töölön Kisahallissa kello 19:00.

21.6.2014 Maaottelu

Naarassusia vastaan tepastelee EM-karsinnoissa tuttu Saksa

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsintaurakka lähenee päätöspistettä, kun edessä ovat vielä kaksi peliä Saksaa vastaan. Edelliskesältä tuttu Saksa kohdataan ensin vieraissa Hagenissa sunnuntaina 22.6. ja kotona keskiviikkona 25.6. Töölön Kisahallissa kello 19:00.

Näytä lisää vastaavia