Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

16.10.2019 20:25 Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

Sofia Pelanderilla on suuret odotukset EuroCupista. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelander joutui jättämään käytännössä koko harjoituskauden väliin kämmenluun murtuman vuoksi, mutta palasi viikonloppuna pelikentille, kun A3 voitti Alvikin. Pelander pelasi kauden debyytissään 12 minuuttia.

- Oli sairaan kiva pelata. Onneksi voitimme Alvikin, sillä he ovat hyvä joukkue. Hyökkäyspelimme ei ollut hyvää ja oma pelaaminen oli vähän hakemista, sillä olin harjoitellut joukkueen kanssa vasta viisi päivää. Toivottavasti pystymme parantamaan jatkossa, Pelander kertoo.

A3 on aloittanut hallitsevana mestarina kautensa vahvasti kahdella voitolla, johon mukaan mahtuu myös viime kauden finaalivastustaja Luulajan päänahka. Pelanderin mukaan joukkueen peli ei ole kuitenkaan vielä parhaimmillaan.

- Vaikkemme ole pelanneet hyvin, niin olemme silti voittaneet pelejä. Voimme lähteä hyvillä mielin EuroCupiin.

Pelander on toipunut harjoituskautta vaivanneesta loukkaantumisestaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

EuroCup pelataan kahdessa konferenssissa, joissa on viisi neljän joukkueen lohkoa. Jokaisesta lohkosta kaksi parasta joukkuetta sekä konferenssien kaksi parasta lohkokolmosta etenee jatkoon. Kahdeksan parasta alkulohkon joukkuetta etenee suoraan 16 parhaan joukkoon ja loput 16 joukkuetta ratkovat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella seuraavat kahdeksan joukkuetta neljännesvälieriin.

A3:n lohkossa pelaavat lisäksi turkkilaiset Orman Genclik ja Kayseri sekä puolalainen Polkowice.

- Siitä tulee hauskaa ja edessä on tosi hyviä pelejä. Lähdemme peleihin altavastaajana ja vastustajat ovat meitä isompia. Meidän pitää joukkueena pystyä löytämään omat vahvuutemme haastamaan vastustajat, Pelander miettii EuroCupin lähtöasetelmia.

A3 ei kuulu lohkon ennakkosuosikkeihin, mutta Pelander lähtee peleihin optimistisena.

- Seura ei ole koskaan selvinnyt kakkoskierrokselle ja sinne haluamme ehdottomasti päästä. Lohkomme on hyvällä tavalla haastava ja kovia joukkueita on vastassa. Sairaan hauska päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä, Pelander hehkuttaa.

EuroCupin lohkovaihe starttasi keskiviikkona ja viimeinen kierros pelataan 5.12. 

Henkilöt

 
14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

21.12.2023 23:01 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Lotta-Maj Lahtinen jatkavat EuroCupissa

EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

15.12.2023 11:26 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajilla vahva aloitus EuroCupin pudotuspeleissä

Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

Näytä lisää vastaavia