Sunnuntaina Susijengillä vastassa sisuuntunut Kroatia

2.7.2022 12:11 MM-karsintalohko C:n hännänhuipuksi jäänyt Kroatia lähti kuluvaan karsintaikkunaan suurin odotuksin tuotuaan riveihinsä mm. NBA-tähtensä Ivica Zubacin ja Bojan Bogdanovicin, mutta sai torstaina selkäänsä Slovenialta. Hanno Möttölä uskookin, että MM-jatkokarsintapaikasta selkä seinää vasten pelaava Kroatia on vaarallinen, varteenotettava vastus.

Sasu Salin naulasi Susijengin voittoon joukkueiden edellisessä kohtaamisessa marraskuussa, kun Suomi voitti 77-71. Kuva: Ville Vuorinen

Kahdessa edellisessä karsintaikkunassa Kroatia pelasi epätyypillisen pienellä joukkueella NBA- ja Euroliiga-pelaajiensa uupuessa rivistä.

Kolmen niukan tappion ja yhden jatkoaikavoiton jälkeen Kroatia päätti ennaltaehkäistä työtapaturmien mahdollisuuden kesän karsintaikkunassa tuomalla riviin kaikki maan eturivin pelaajat, mutta siitä huolimatta Slovenia ei antanut Kroatialle mitään mahdollisuutta torstain MM-karsintaottelussa Ljubljanassa.

Ei saa kuitenkaan antaa yhden ottelun hämätä, Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Hanno Möttölä toteaa.

- Kroatian pelissä näkyi torstaina vielä yhteisten harjoituspäivien vähyys. Sunnuntaina Kroatia on kuitenkin selkä seinää vasten loppuunmyydyllä kotiareenallaan, joten intensiteetti tulee olemaan huikealla tasolla ja siihen meidän täytyy pystyä vastaamaan.

Susijengillä oli torstai-iltana yhdentoista peliminuutin ajan vaikeuksia Ruotsin hyökkäyspelaamisen kanssa, kunnes susipuolustus lukkiutui uomiinsa ja Ruotsi jäi passivoitui. Vaikka Kroatia on erinomaisen kookas joukkue Ruotsiin verrattuna, lääkkeet ovat Möttölän mukaan samat.

- Klassisesti puolustuksen täytyy olla meidän selkäranka sunnuntaina. Puolustuspää avasi hyökkäyspelimme Ruotsia vastaan, kun pääsimme juoksemaan helppoja koreja levypalloista. Sama resepti toimii Kroatiaakin vastaan. Kroatia pelaa paljon korkeita palloskriinejä (Mario) Hezonjalle ja Bojan (Bogdanovicille) ja ne tilanteet meidän täytyy pystyä neutralisoimaan. Tavoitteemme on saada heidät pelaamaan yhdellä viittä vastaan ja korjata sitten levypallot kotiin.

Sama konsepti pätee hyökkäyspäähän – Susijengin on saneltava tempo.

- Ivica Zubac ja Ante Zizic ovat huippuluokan perinteisiä senttereitä, joilta löytyy kokoa ja massaa ja jotka lähinnä suojelevat koria puolustuspäässä. Meidän täytyy liikuttaa palloa ahkeraan ja saada Kroatian puolustus liikkeeseen ja ulos mukavuusalueeltaan. Sitten vaan täytyy kliinisesti hyödyntää syntyneet edut ja toki heiton on tiputtava.

Kroatia ja Susijengi kohtaavat Rijekassa sunnuntai-iltana 3.7. klo 21.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

Coach Möttölän tärpit – seuraa heitä:

Mario Hezonja (200cm/27v): ”Todella urheilullinen takamies-laituri, joka määrittää itse hyvän ja huonon ratkaisun rajan. Tulee ottamaan paljon ratkaisuja ja haluaa kantaa sankarin viittaa.”

Ivica Zubac (216/25): “Juuri uuden sopimuksen Los Angeles Clippersin kanssa tehnyt Zubac on klassinen sentteri. Erinomainen pick and roll -pelaaja, jolta löytyy myös lähietäisyyden korintekokykyä jump-hookien muodossa.”

Bojan Bogdanovic (204/33): ”Utah Jazzin monipuolinen laituri. Hyvä korinaluspelaaja ja erinomainen kolmen pisteen heittäjä. Selvästi kollektiivisempi kuin Hezonja.”

Kroatian maajoukkue III MM-karsintaikkunassa 26.6.-3.7.2022

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Toni PERKOVIC

191

1998

BC Split (CRO)

2

Goran FILIPOVIC

180

1996

KK Cedevita Junior (CRO)

4

Roko PRKACIN

201

2002

KK Cibona (CRO)

8

Mario HEZONJA

200

1995

UNICS Kazan (RUS)

10

Lovro GNJIDIC

198

2001

Cedevita Olimpija (CRO)

11

Tomislav ZUBCIC

211

1990

Tofas SC (TUR)

17

Dragan BENDER

213

1997

Maccabi Tel Aviv (ISR)

23

Mateo DREZNJAK

196

1999

KK Cibona (CRO)

32

Roko ROGIC

187

1992

Torun (POL)

40

Ivica ZUBAC

216

1997

Los Angeles Clippers (NBA)

41

Ante ZIZIC

210

1997

Anadolu Efes (TUR)

44

Bojan BOGDANOVIC

204

1989

Utah Jazz (NBA)

Päävalmentaja Damir MULAOMEROVIC
Valmentaja Aramis NAGLIC
Valmentaja Vladimir KRSTIC

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Latvian välisen ottelun liput nyt myynnissä

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle kesäkuussa, kun se kohtaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan Latvian perjantaina 28.6.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 12:00 Susijengi

Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Näytä lisää vastaavia