Suomen korismiehet ykköskorissa EM-karsinta-arvontoihin

23.11.2011 Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut joulukuun 4. päivänä Münchenissä suoritettavien EM-karsintojen arvontakorit. Kesän EM-kisoissa upeasti yhdeksänneksi sijoittuneet Suomen korismiehet pääsevät arvontoihin ykköskorissa. Arvonnoissa selviää Suomen EM-karsintavastustajat kesälle 2012.

Suomi koki ilon hetkiä viime kesän EM-karsinnoissa ja -kisoissa, jotka nostivat "susijengin" lohkoarvontojen ykköskoriin.

Kesän 2012 EM-karsinnoissa suomalaisfaneille on tarjolla 4-5 kotiottelua.

Ketkä testaavat Suomen puolustuksen pitävyyden kesällä 2012 selviää 4. joulukuuta suoritettavissa lohkoarvonnoissa. Kuvassa puolustajina Sasu Salin (edessä) ja Shawn Huff (takana).

Joulukuussa arvontakoreista nostetaan vastustajat myös Heta Korpivaaran tähdittämälle naisten maajoukkueelle. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Ensi kesän olympialaisiin tai olympiakarsintoihin selviytyneet Espanja, Ranska, Venäjä, Makedonia, Liettua, Kreikka, Slovenia ja Iso-Britannia ovat varmistaneet jo paikkansa vuonna 2013 Sloveniassa järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Muut kisoihin pyrkivät 31 maata kisailevat 16 jäljellä olevasta kisalipusta viidessä viiden joukkueen ja yhdessä kuuden joukkueen lohkossa. Kunkin lohkon kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenee EM-kisoihin. Lohkojen sisäiset kaksinkertaiset sarjat pelataan 15.8.2012 – 11.9.2012 välisenä aikana. Slovenia isännöi EM-kisoja 4.-22.9.2013.

Joukkueiden sijoittuminen arvontakoreihin määräytyy Liettuassa kesällä pelattavien EM-kisojen sekä edellisten EM-karsintojen perusteella. Samassa arvontakorissa olevat maat eivät voi EM-karsinnoissa kohdata toisiaan.

Suomi esiintyi Liettuassa EM-koreilla ensi kertaa 16 vuoteen ja järjesti yhden kisojen sensaatioista kiilaamalla itsensä yhdeksänneksi, monen lajin suurmaan edelle. Suomen EM-kisamenestys poiki jo aiemmin jättiloikan FIBA:n maailmanrankingissa, jossa ”susijengi” kipusi sijalle 48 ollen koko listauksen suurin nousija.

Maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann huokuu tyytyväisyyttä joukkojensa saavuttamaa kehitysuraa kohtaan, mutta odottaa tulevia arvontoja yhtä jännittyneenä kuin hänen 30 kollegaansa ympäri Eurooppaa.

- Tietysti sitä toivoo hyvää arpaonnea, mutta vaikeus koripallon lohkoarvonnoissa on se, ettei koskaan tiedä mitä hyvä arpaonni tarkoittaa. Kuusi vuotta sitten Makedonia, Georgia ja me pelasimme samassa lohkossa Euroopan B-divisioonassa. Nyt Makedonia on menossa olympiakarsintoihin ja Georgia on meidän ohella ykköskorissa. Toisaalta aika moni kolmoskorin maista voisi yhtä hyvin olla myös ykköskorissa. Se kuvastaa hyvin sitä kuinka laaja kilpailuasetelma Euroopassa on ja toisaalta kuinka pieniä tasoerot ovat, Dettmann arvioi.

Suomen naiset neloskorissa

Miesten EM-arvontojen ohella Münchenissä suoritetaan 4.12. naisten ja nuorten arvonnat.

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi äskettäin nimitetty Anton Mirolybov jännittää arvonnoissa keiden vastustajaksi hänen tuoreet suojattinsa vedetään neloskorista.

Naisten karsinnoissa 26 joukkuetta arvotaan neljään viiden joukkueen ja yhteen kuuden joukkueen lohkoon. Kunkin lohkon kaksi parasta etenee EM-kisoihin 2013.

EM-karsinnat pelataan 13.6.2012 – 14.7.2012. EM-lopputurnaus järjestetään Ranskassa 15.-30.6.2013.

Vuoden 2013 EM-kisoihin paikkansa ovat jo lunastaneet olympiakisa- tai olympiakarsintaosallistujat Venäjä, Turkki, Ranska, Tshekki, Kroatia ja Iso-Britannia.

Miesten EM-karsintojen arvontakorit

 • Kori 1: Serbia, Turkki, Saksa, Suomi, Georgia, Kroatia
 • Kori 2: Ukraina, Bulgaria, Puola, Bosnia-Hertsegovina, Israel, Italia
 • Kori 3: Montenegro, Latvia, Belgia, Portugali, Unkari, Ruotsi
 • Kori 4: Tshekki, Viro, Hollanti, Sveitsi, Itävalta, Azerbaidzhan
 • Kori 5: Valko-Venäjä, Slovakia, Romania, Albania, Luxemburg, Kypros
 • Kori 6: Islanti

Naisten EM-karsintojen arvontakorit

 • Kori 1: Montenegro, Liettua, Latvia, Valko-Venäjä, Espanja
 • Kori 2: Puola, Kreikka, Slovakia, Saksa, Israel
 • Kori 3: Unkari, Italia, Serbia, Bulgaria, Hollanti
 • Kori 4: Ukraina, Suomi, Romania, Belgia, Viro
 • Kori 5: Ruotsi, Slovenia, Sveitsi, Bosnia-Hertsegovina, Luxemburg
 • Kori 6: Portugali
Lisätiedot: Suomen maajoukkueet
 
22.1.2016 18:01 EM-karsinnat

Nuorisomaajoukkueiden EM-lohkot arvottu, 20-vuotiailla miehillä kivenkova alkulohko kotikisoissa

Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

14.8.2013 Maaottelu

16-vuotiaat pojat nousivat sillasta neljän parhaan joukkoon – voittoputki jo kuuden ottelun mittainen

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen voittoputki B-divisioonan EM-kisoissa Bosniassa kasvoi keskiviikkona kuuden voiton mittaan. Päävalmentaja Jyri Lohikosken sisukkaat sissit nousivat sillasta ja masensivat Englannin pistein 70–60 (30–31). Voitto merkitsi Suomelle myös paikkaa B-divisioonan neljän parhaan joukossa.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

30.8.2010 EM-karsinnat

Suomen voittama Israel eteni Montenegron vanavedessä EM-kisoihin

Liettuassa 2011 pelattavien EM-kisojen 16 joukkueesta on 15 selvillä. EM-karsintojen sunnuntaisella päätöskierroksella EM-kisalippunsa lunasti ”kuolemanlohkoksi” ristitystä A-lohkosta niin Montenegro kuin Israelkin.

11.6.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen lipunmyynti käynnistynyt vauhdilla

Lipunmyynti elokuussa pelattaviin miesten ja naisten koripallon EM-karsintaotteluihin on käynnistynyt vauhdilla. Liput Vantaan Energia Areenan ja Espoon Barona Areenan päätyjen fanikatsomoihin on jo lähes loppuunmyyty.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

4.3.2010 EM-karsinnat

Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

10.1.2010 12:43 EM-karsinnat

Suomen korismiehet lohkoarvontojen kolmos- ja naiset neloskorissa

Ensi lauantaina (16.1.) tiedetään mitkä maat Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet saavat vastaansa matkalla kohti EM-lopputurnausta 2011. Spekuloinnin tulevista vastuksista voi käynnistää välittömästi, sillä kansainvälinen koripalloliitto on julkaissut arvontakorit.

6.8.2008 EM-karsinnat

Miesten Italia-ottelun istumapaikoista 70 prosenttia myyty

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden A-divisioonan ottelut ovat kulman takana. Maaotteluliput ovat käyneet kaupaksi. Tästä osoituksena mm. viiden viikon päästä pelattava miesten Suomi-Italia-ottelu, jonka istumapaikoista on yli 70 prosenttia myyty.

14.9.2007 EM-karsinnat

Lauantain EM-karsintahuipennukseen myyty jo yli 2000 lippua

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueilla on paljon pelissä lauantaisissa EM-karsintaotteluissaan Vantaan Energia Areenalla. Koripalloväki on saapumassa sankoin joukon kannustamaan Suomi-koriksen lippulaivoja voittoihin. Perjantai-aamuun mennessä maaotteluihin oli lunastettu jo yli 2100 pääsylippua.

12.9.2007 EM-karsinnat

Energia Areena täyttymässä lauantaiseen EM-karsintahuipennukseen

Miesten koripallomaajoukkueen toinen ja ratkaiseva pudotuspeliottelu A-divisioonapaikasta Romaniaa vastaan pelataan Vantaan Energia Areenalla lauantaina 15.9. klo 18.00. Ennen sitä Suomen naiset metsästävät vähintään 17 pisteen voittoa Sloveniasta klo 15.15. alkaen. Pakkovoittojen edessä olevat Suomen joukkueet ovat saamassa kaipaamansa tukea, sillä lauantain ennakkolipunmyynti on käynyt poikkeuksellisen vilkkaana.

Näytä lisää vastaavia