Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

22.5.2020 14:00 Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

Suomen aikuismaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa kesäkuussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kesäkuun alkuun mennessä suomalaisilla pelaajilla tulee täyteen kaksi ja puoli kuukautta ilman joukkueharjoittelua ja otteluita. Suurin osa ulkomailla pelaavista suomalaisistakin ovat palanneet kotimaahansa.

Pelaajien kasvava tahto palata joukkueharjoittelun pariin ja Suomen viranomaisten ilmoitus kokoontumisrajoitteiden nostamisesta 50 henkeen kesäkuun alusta alkaen synnytti päätöksen vapaaehtoisen Open Gym -harjoittelun käynnistämisestä heti kuun vaihduttua.

- Tahdomme vastata pelaajien huutoon ja tarjota heille mahdollisuuden palata laadukkaan yhteisöharjoittelun pariin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann sanoo.

Maajoukkueiden lääkäri Aleksi Kallioniemi on laatinut Open Gymiin osallistuville pelaajille yksityiskohtaiset toimintaohjeet paitsi tartuntavaaran ennaltaehkäisemiseksi, myös sairastapauksien varalta.

- Harjoitussaliin palataan turvallisuus edellä ja jos tilanne sitä vaatii, meillä on valmius reagoida nopeasti. Ennen kaikkea toivomme, että kaikki pelaajamme pysyvät terveinä ja että he saavat mahdollisuuden ehjään harjoituskesään kesken jääneen kevätkauden jälkeen.

Susijengin Open Gym -harjoitukset pyörivät Mäkelänrinteessä kesä- ja heinäkuun ajan ja jatkuvat elokuussa virallisten maajoukkueleiritysten merkeissä. Susijengi kartoittaa myös silmä tarkkana mahdollisuutta järjestää kotimaaotteluita elokuun aikana.

- Siihen on vielä pitkä matka, mutta viikko viikolta olemme viisaampia, Dettmann päättää.

Susiladies, NCAA-kaarti ja lupaavimmat Sudenpennut koolla

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on kutsunut Suomen naisten maajoukkuepelaajat, NCAA:ssa korkoa kasvavat urheilijaopiskelijat sekä parhaat nuorten maajoukkuepelaajat Pasilan urheilutalon Open Gym -harjoituksiin niin ikään 1.6. alkaen.

Susiladies treenaa joka viikko läpi kahden kuukauden maanantaista perjantaihin. Maajoukkueryhmä on jaettu kahteen osaan, joista toinen harjoittelee aamuisin ja toinen aamupäivisin. Lisäksi pelaajilla on mahdollisuus omatoimiseen harjoitteluun.

- Urheilun perusyksikkö on harjoittelu. Meidän tehtävä on järjestää motivoituneille pelaajillemme harjoittelumahdollisuuksia ja auttaa pelaajia menemään eteenpäin, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen aloittaa.

- Loppukesänä kokoonnumme sitten leirille pienemmällä porukalla. Jos tilanne sen sallii, niin tavoitteena on saada loppukesälle myös maaotteluita.

Susijengi ja Susiladies jatkavat karsintojaan vuoden 2022 EM-kisoihin marraskuussa. Susiladies kohtaa Ukrainan vieraskentällä 12.11. ja Portugalin kotikentällä 15.11. Susijengi puolestaan isännöi Georgiaa Espoo Metro Areenalla 27.11. ja kohtaa Serbian vieraskentällä 30.11.

 
4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

8.10.2021 12:08 Koripalloliitto tiedottaa

Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

14.1.2020 09:00 Susijengi

Aviasta Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani monivuotisella sopimuksella

Yhdysvaltalainen urheiluvaatemerkki Avia vaatettaa jatkossa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet. Avia saapui vuoden alusta yksinoikeudella K-Citymarketeihin, jonka valikoimista löytyy jatkossa Susijengin fanituotteita.

4.9.2018 09:54 Koripalloliitto tiedottaa

Susijengin ja PostNordin yhteistyö jatkuu – We deliver -rahasto tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana koko susiperheen polulla.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

Näytä lisää vastaavia