Susijengi korkkasi Metro Areenan voitolla, nuori kaarti ”ilmiömäisen rohkea”

31.8.2018 22:11 Susijengi järjesti lämpimät tupaantuliaiset uudessa kotiluolassaan Espoo Metro Areenassa päihittämällä nuorella ja nälkäisellä kokoonpanollaan Latvian 80-73 (39-37). Suomen puolustus oli rautaa läpi ottelun ja Antti Kanervon liekinheitin sytytti Susijengin hyökkäyksen päätösneljänneksellä ilmiliekkeihin.

Susijengin tupaantuliaiset: ensimmäinen voitto Latviasta kymmeneen vuoteen. Kuva: Ville Vuorinen

Susijengin tuoreen kotiluolan 3182-päinen kotiyleisö koki sydämentykytyksiä, kun Latvia oli karata tyystin kolmannen neljänneksen loppupuolen 11-0-juoksullaan, joka vei sen 45-53-johtoon. Juho Nenosen pitkä kakkonen kuitenkin katkaisi latvialaisten flown ja hetkeä myöhemmin Susijengin kapteeninnauhaa kantanut Jamar Wilson nappasi laumansa selkäänsä molemmissa päissä kenttää.

Päätösneljänneksellä yleisön verkkokarvoille piirtyi tuttuja muistoja viime marraskuun Bulgariaa vastaan pelatusta MM-karsintaottelusta: Antti Kanervolle asetettiin skriinejä, jotka heittäjä-ässä käytti fiksusti saaden tarvittavasti tilaa kaukoheittoihin.

Antti Kanervon peli-ilme. Kuva: Ville Vuorinen.

Kun Kanervon ranne lämpenee, niin se lämpenee kuin mikroaaltouunissa. Äänekosken miehen kolme peräkkäistä kolmosta toivat Suomelle vipuvarren, jonka Wilsonin no look -syöttöä Matias Ojalalle väänsi kymmenen pisteen johdoksi 72-62.

Latvialaiset kykenivät vielä kipuamaan yhden pisteen päähän, kun kellossa oli aikaa reilut kaksi minuuttia.

"Jammu" Wilsonin taidonnäyte. Kuva: Ville Vuorinen.

Aikalisän jälkeen suoritusvarmuus löytyi jälleen. Susijengin puolustus piti viimeiset kaksi minuuttia latvialaiset nollilla ja viimeistään Wilsonin puolustajamerestä veivaama lay-up ratkaisi voiton suomalaisille.

Tuovi: ”Kamppailu ja terävyys”

– Yleensä meillä on ollut vaikeaa kamppailutilanteet fyysisempää Latviaa vastaan. Tänään kamppailimme heti alusta lähtien ja olimme terävästi pelissä kiinni. Kyllä se osoittaa, että emme tulleet tähän peliin pelkästään tämä viikko alla, vaan on ollut haastajamaajoukkuetta ja muita tapahtumia, jotka kantoivat siihen, että olemme valmiimpia pelaamaan kovia otteluita, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoi ottelun jälkeen.

Susijengi oli ottelun päällä ensimmäisestä puoliajasta lähtien. Pieni notkahdus kolmannella neljänneksellä oli kostautua, mutta joukkuepuolustus piti huolen, että lopussa taisteltiin voitosta.

6. pelaaja pääsi nauttimaan susipuolustuksesta parhaimmillaan. Kuva: Ville Vuorinen.

– Kanervon kolmosten kautta saimme hyökkäyspään auki, mutta kyllä se puolustukseen ratkesi. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ruorissa, kun saimme levypallot ja pääsimme juoksemaan. Ilman sitä meillä ei ole mahdollisuuksia saada peliä haltuun.

Susijengi vei levypallot 48-44 ja onnistui pakottamaan Latvian 15 menetykseen, kun taas suomalaiset pitivät pallosta mainiosti huolta sortuen vain viiteen menetykseen.

Nuoret nälkäiset sudet ja laumanjohtaja

Poikkeuksellisen nuorella kokoonpanolla pelanneen Susijengin kokoonpanoon kuului peräti neljä tulokasta (Matias Ojala, Ville Tahvanainen, Ricky Waxlax, Henri Kantonen) ja kolme alle viisi miesten maaottelua pelannutta (Topias Palmi, Fiifi Aidoo, Mikael Jantunen).

Ojala (4/1) kunnostautui rouhijana, Aidoo (7/1) ajoi muutamaan kertaan urheilullisesti korille ja väläytteli taitojaan puolustuspään terrierinä sekä Palmi (7/5) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

Matias Ojala teki oivan ensiesiintymisen. Kuva: Ville Vuorinen.

– Tätä varten on taas treenattu koko kesä, että pääsee jälleen pukemaan Susijengin paidan päälle. Joukkueella ja itsellä meni ihan hyvin. Sain tuotua energiaa kentällä ja tuli tehtyä pari koriakin, Palmi kommentoi ottelun jälkeen.

Jo MM-karsinnoissa irti päässyt Jantunen taas viilsi parketilla kuin veteraani keräten Susijengi-uransa ensimmäisen tupla-tuplan 10 pistettä ja 11 levypalloa.

Konkariosastolla Kanervon (17/4/3 syöttöä) lisäksi hyökkäyspään sytyttäjänä toimi päätösneljänneksellä isoja heittoja upottanut Juho Nenonen (7/3). Suomen pistekärki ja ehdoton kentän kuningas oli kuitenkin Wilson, joka taiteili 19 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Laumanjohtaja oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa esiintymisestä.

Juho Nenonen nakutti tärkeitä heittoja Susijengille. Kuva: Ville Vuorinen.

– He tekivät enemmän kuin hemmetin hyvää duunia. Pukukopissa katsoin ympärille ja mietin, kuinka paljon uusia kasvoja ympärillä on. Oli ilmiömäistä, miten rohkeasti jokainen uusista pelaajistamme pelasi, Wilson virkkoi.

– He ovat varmaan katsoneet kokeneempiaan pelaamassa, koska he tulivat ja pelasivat samalla tavalla.

Susijengi pelaa seuraavan kerran Espoo Metro Areenalla ensi keskiviikkona 5. syyskuuta, kun Suomen vieraaksi matkustaa Euroopan ehdottomaan kärkeen kuuluva Liettua.

Lisätietoja: Ottelutilastot
Lisätietoja: Ottelutilastot.pdf

 
30.7.2020 22:27 Susijengi

Susijengi kesti paineet, peittosi Viron toistamiseen

Vähintäänkin nuorekas Susijengi sai toistamiseen napattua päänahan Virolta 75-67 (34-34). Susijengillä oli hyvät ja huonot hetkensä, mutta yhtenäinen Suomi kaivoi puolustuspelinsä ja löysi tiensä voittoon vaikeuksien kautta Kisakallion Susi Training Centerissä.

29.7.2020 22:36 Susijengi

Nuori Susijengi riuhtoi, raateli ja puri voiton Virosta

Kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian piessyt Viro tiedettiin nälkäiseksi ja vaaralliseksi vastustajaksi. Keski-iältään 22,5-vuotiaas Susijengi tarjoili kuitenkin koronarajoitusten mukaiselle 485 hengen yleisölle mannaa karkaamalla avausjaksolla 17 pisteen johtoon ja löylyttämällä peli-iloa pursuten Tapiolan urheiluhallin taululle loppulukemat 97–76 (48–29).

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

18.8.2019 21:37 Susijengi

Susijengin nuoret käynnistivät takaa-ajon, Venäjä veti viimeisen korren

Koko- ja lihasylivoimalla pelannut Venäjä oli hyydyttää ja painia Susijengiin kanveesiin Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksen päätösottelussa, mutta Susijengi syttyi nuorten pelaajien johdolla takaa-ajoon ja piipahti johdossakin ennen kuin Venäjä vei viimeisen viisiminuuttisen 19-4 ja karkasi Kiinan MM-kisoihin 67-81 (31-40) -voitto matkassaan.

8.8.2019 00:16 Susijengi

Serbian korinalusvoima liikaa ärhäkälle Susijengille

Susijengi lähti keskiviikkona haastamaan Serbiaa juoksemalla kenttää, latomalla kolmosia ja rynnimällä hyökkäyslevypalloihin. Taktiikka toimi mainiosti puolentoista jakson ajan, kunnes Serbia otti ohjat ja piti vieraiden tauon jälkeistä hurmosta lukuun ottamatta suitset tiukasti käsissään. Susijengi taipui Zrenjaninissa pistein 95-75 (54-36).

21.2.2019 22:10 Susijengi

Wilsonin kikkapussista löytyi 29 pistettä, Susijengin MM-unelma elää Ranska-voitolla

Susijengi iski kyntensä syvälle Ranskan lihaan 7009 katsojan edessä Espoo Metro Areenalla ja pääsi tuulettamaan rankasti elintärkeää 76-69 (31-33)-voittoa MM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa. Susijengi sai tarvittavan vetoavun Bosnian voittaneelta Tshekiltä ja sai MM-kisapaikan kohtalon omiin tassuihinsa. Sunnuntaina Susijengi tarvitsee MM-kisoihin päästäkseen vähintään kolmen pisteen voiton Venäjästä Permissä.

30.11.2018 22:36 Susijengi

Susijengille sydäntäsärkevä tappio, Venäjä vei jatkoajalla

Susijengin päätösneljänneksen 13 pisteen johto ei riittänyt, kun Venäjä kipusi rinnalle ja jatkoajalla ohitse MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. 6. pelaaja tuki Susijengiä antaumuksella ja sydämellä loppuun asti, mutta itänaapuri väänsi 75-77 (36-27, 68-68) -voiton.

25.10.2018 15:32 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu Venäjää vastaan loppuunmyyty – Ranska-ottelun liput myyntiin 5.11.

Susijengin MM-karsintaotteluun on vielä reilut viisi viikkoa aikaa, mutta Espoo Metro Areenalla pelattava kamppailu Venäjää vastaan on jo myyty täyteen. MM-jatkokarsintojen viimeinen kotiottelu pelataan Ranskaa vastaan 21.2.2019 ja liput tulevat myyntiin 5.11.2018.

13.9.2018 21:59 Pääjuttu

Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

7.9.2018 22:23 Susijengi

Tahvanainen ja Palmi tykittivät Susijengin kolmanteen perättäiseen voittoon

Tampereen Pyrinnöstä ponnistava Topias Palmi löi alkutahdit heittämällä 13 pistettä avausneljänneksellä ja vasta 18-vuotias HNMKY-kasvatti Ville Tahvanainen oli silkkaa liekkiä loppuhetkillä, kun Susijengi jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Latvian Riiassa 84-86 (42-49).

5.9.2018 21:19 Susijengi

Susijengi rallatteli yli sadan pisteen, nuori Liettua pisti mallikkaasti kampoihin

MM-karsintoihin valmistavassa maaottelussa Susijengi pisti taululle tylyt 103-75 (47-44) -lukemat nuorta Liettuaa vastaan Espoo Metro Areenalla. Liettualaiset pysyivät kyydissä puoliaikaan saakka, kunnes Susijengi löysi intensiteettinsä ja jätti vieraat vain seitsemään pisteeseen kymmenessä minuutissa.

30.8.2018 19:53 Susijengi

Susijengin tusina Latviaa vastaan nimetty – "Nuori osasto on esiintynyt ennakkoluulottomasti"

Espoo Metro Areenan parketilla nähdään perjantai-iltana silmäys Susijengin tulevaisuuteen. Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti neljä maajoukkuedebytanttia ja tukun nuorempaa susikaartia kokoonpanoon syksyn maaotteluavaukseen Latviaa vastaan.

2.7.2018 22:11 Susijengi

Susijengi ilotteli lohkokakkosena MM-jatkokarsintoihin täyden Hartwall Arenan todistaessa

Peräti 12 183 -päinen kotikatsomo loi heinäkuisena maanantaina Hartwall Arenalle viime syksyn EM-kotikisojen tunnelman, kun alkuvaikeuksista selvinnyt Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena. Tehotrio Koponen-Salin-Markkanen liekitti islantilaissukkaa 64 pisteen edestä.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

Näytä lisää vastaavia