Susijengi tuo olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Nokia Arenalle – vastassa ”maailman kuumin” maajoukkue

8.3.2024 12:00 Nokia Arenan sekä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä viime elokuussa kirjauttanut Susijengi palaa Tampereelle ensi kesän olympiakarsintojen kenraaliharjoituksessaan. Susijengin vieraaksi Nokia Arenalle saapuu perjantaina 28.6. FIBA:n MM-rankingin 6. sijalle jyrännyt Latvia.

Susijengi esiintyi viime kesänä loppuunmyydyllä Nokia Arenalla, kun se kaatoi trillerissä Liettuan. Kuva: Ville Vuorinen

Latvia ylsi viime syyskesän MM-kisoissa sensaatiomaisesti viidennelle sijalle päihitettyään mm. hallitsevat EM-finalistit Espanjan ja Ranskan sekä pitkäaikaisen ”isoveljensä” Liettuan ja kaatui tulevalle maailmanmestarille Saksalle puolivälieräottelussa vain kahdella pisteellä.

MM-kisojen parhaaksi valmentajaksi nimetty Luca Banchi on piiskannut latvialaiset historiansa kovimpaan nousukiitoon. Latvia on voittanut viimeksi pelaamastaan 26 ottelusta peräti 23, mukaan lukien voitot Espanjasta ja Slovakiasta helmikuun EM-karsintaikkunassa.

Ottelu on Susijengille viimeinen ennen heinäkuun alussa Espanjassa pelattavia olympiakarsintoja. Tule katsomaan, kun Susijengi valmistautuu kesän h-hetkeen huippukautta pelaavien Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin johdolla.

Lisämausteensa Susijengin ja Latvian kohtaamiseen tuo se, että Banchi ja Susijengi-luotsi Lassi Tuovi muodostavat yhdessä Euroliigaa ja Italian Serie A:ta pelaavan Virtus Bolognan valmennusjohdon.

Susijengi teki ensiesiintymisensä vuoden 2025 EM-kotiluolassaan Tampereen Nokia Arenalla elokuussa 2022 voittoisassa MM-karsintaottelussa Israelia vastaan. Viime elokuussa Lauri Markkanen, Sasu Salin ja kumppanit nujersivat ikimuistoisessa illassa väkivahvan Liettuan 81–79 Mikael Jantusen viime sekunnin tippauksella. Nitro-ottelua seurasi loppuunmyydyssä Tampereen illassa Nokia Arenan ennätysyleisö, 13 054 katsojaa.

Susijengi kohtaa omassa olympiakarsintojen alkulohkossaan Valenciassa Puolan ja Bahaman. Latvia ottaa puolestaan karsinnoissa mittaa Georgiasta ja Filippiineistä kotikentällään Riiassa. Olympiakarsinnat pelataan 2.-7.7.2024.

6. pelaaja -ennakkomyynti Latvia-otteluun käynnistyy tulevana tiistaina

6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat saavat tuttuun tapaan etuosto-oikeuden Susijengin otteluihin. Latvia-ottelun ennakkomyynti alkaa tiistaina 12.3. klo 12:00 ja päättyy torstaina 14.3. klo 23:59.

Liity 6. pelaajaksi tästä vielä tämän viikon aikana, niin pääset varmistamaan paikkasi hulppealla Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun. Ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 15.3.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

Näytä lisää vastaavia