Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

8.2.2021 08:30 Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

Antto Nikkarinen valittiin tammikuun Valopilkuksi miesten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrien kapteeni ja pelinjohtaja Antto Nikkarinen on joukkueineen kovassa nousukiidossa. Siitä tunnustuksena Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa viimeisimmäksi Kuukauden Valopilkuksi.

Kobrat on noussut nyt lähes pohjamudista asti runkosarjan kahdeksannelle sijalle ja playoff-viivan päälle kahdeksalla voitolla. Tammikuun neljästä ottelustaan Kobrat voitti kolme, ja ainoa tappiokin tuli Korisliigaa suvereenisti johtavaa Helsinki Seagullsia vastaan.

Kapteeni kuitenkin toteaa, että pelkän sarjataulukon tuijottelu antaa joukkueen tasosta ja valmiuksista hyvin harhaanjohtavan kuvan.

– Meillä on siihen nähden erittäin hyvä joukkue. Melkein kaikki tappiot ovat tulleet vain korin tai kahden erolla, joten suurimmassa osassa otteluista olemme olleet hyvin mukana, emmekä ole viime aikoina mitenkään hirveästi edes muuttaneet pelitapaamme. Olemme saaneet vain pelattua loppuhetkillä hieman paremmin.

 

Tammikuun Valopilkku-palkinto oli ensimmäinen kerta Nikkarisen uralla, kun hänet noteerattiin Korisliigassa kuukauden pelaajana. Pelaaja ei peittele tyytyväisyyttään ja kiitollisuuttaan aiheesta.

– Hyvältähän se tuntuu. Kai se kertoo, että on pelannut kuukauden ajan hyvää koripalloa, niin eihän siitä voi olla kuin mielissään, Nikkarinen naurahtaa.

Pelaajan henkilökohtaiset tilastot tammikuun neljästä ottelusta ovat häikäisevää luettavaa. Pistekeskiarvoksi muodostui 15,8 ottelua kohden, ja korkein yksittäinen saavutus oli 33 pistettä Ura Basketia vastaan. Eniten silmille hyppäävät kuitenkin Nikkarisen koriin johtavien syöttöjen lukemat, sillä hän jakoi niitä tasan 12 per ottelu.

Koko kauden ajalta tilastot näyttävät tällä hetkellä 11,2 pistettä, 2,2 levypalloa ja 10,1 syöttöä ottelua kohden.

– En ole itsekään omaa pelaamistani mitenkään radikaalisti parantanut. Ehkä tammikuun aikana vastuuni on kasvanut, koska meiltä on ollut paljon pelaajia kokoonpanosta poissa. Tietysti on onnistumisia tullut, mutta yksi osatekijä on varmasti ollut se, että on tullut muutama minuutti enemmän ja sen myötä on tullut otettua muutama heitto enemmän ja pyöritettyä muutama hyökkäys enemmän.

Nikkarisen pelaamisessa huomiota herättävintä on kuitenkin se, kuinka sujuvasti hän vaihtaa omaa rooliaan korintekijän ja hyökkäyksen rakentajan välillä aina tarpeen vaatiessa. Voitto-otteluissa hänen pistesaldonsa voi olla joko yli 30 tai alle kymmenen, mutta silti osumaprosentit pysyvät tasaisina ja syötöt löytävät perille.

– Yritän aina ottaa sen, mitä puolustus antaa. Joissakin peleissä se vaatii enemmän omia ratkaisuja, kun taas joskus pitää tiukan puolustuksen alla keskittyä etsimään joukkuekavereita. Näistä jälkimmäinen on toki minulle vähän luonnollisempaa ja tulee enemmän selkärangasta.

Nikkarinen on vielä kuukauden ajan 29-vuotias. Hänellä on laadukkaita pelivuosia vielä paljon edessä, mutta Kobrissa hän hoitaa kokeneen johtohahmon vastuita.

– Tässähän voi sanoa itseään vielä nuoreksi ja lupaavaksi, hän nauraa.

Tässä roolissa hän ei kuitenkaan ole kohdannut Kobrissa vaikeuksia. Alkukauden kasaantuneista tappioistakaan huolimatta pukuhuoneessa ei ole ollut tarvetta pitää palopuheita tai murehtia joukkuetovereiden sitoutumista ja tahtotilaa.

– Toki välillä on vaikeaa pitää hommaa levähtämästä käsiin pettymysten edessä, mutta mielestäni meillä ei ole koko kauden aikana ollut yhtäkään ihan aidosti huonoa peliä. Emme ole kokeneet missään vaiheessa mitään totaalista mahaplätsiä. Kaikki joukkueessa tietävät, että olemme parempia kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, ja hyväksyvät sen, että voitot vain pitää kentällä ansaita.

Henkilökohtaisesta menestyksestä huolimatta Nikkarinen on yhtä lyhyttä vierailua Ruotsin Jämtland Basketissa lukuun ottamatta pelannut aina kotimaisilla kentillä. Meriittien ja ottelumenestyksen karttuessa herää siis yhä väistämättä kysymys, tähyääkö takamies Suomesta vielä uudelleen ulkomaille.

– Minulla on Kobrissa toinen kausi sopimusta jäljellä, joten en keskity siihen vielä kauheasti. Kyllähän se tietenkin aina houkuttaa, jos sellainen tilaisuus vielä koittaisi. Harkitsisin asiaa ehdottomasti, mutta kyllä aina uuden sopimuksen tarjoutuessa – oli se sitten Suomessa tai ulkomailla – sen täytyy silloin olla se paras mahdollinen ratkaisu koko perheeni kannalta. Nuoruuden reissumiesajat vuodesta toiseen paikkaa vaihdellen ovat ohi.

Henkilöt

 
9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

24.3.2021 17:24 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas aloittavat välieräsarjansa maanantaina 29.3. Tampereen Pyrintö ja Karhu Basket päivää myöhemmin. Kaikki välierät ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

23.3.2021 20:46 Korisliiga

Korisliigan puolivälierät päätökseen – Kauhajoki ja Pyrintö etenevät

Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö etenivät miesten Korisliigassa välieriin. Kesälomalle lähtevät Kataja Basket ja BC Nokia.

21.3.2021 18:50 Korisliiga

Kataja perui Pyrinnön voitonjuhlat – pari tuntia myöhemmin Nokia teki saman Kauhajoelle

Korisliigan viimeiset käynnissä olevat puolivälieräsarjat kaventuivat kumpikin 3–1-tilanteeseen.

20.3.2021 19:59 Korisliiga

Korisliigassa ratkesi kaksi puolivälieräsarjaa – jatkoon Seagulls ja Vilpas

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas veivät omat puolivälieräsarjansa voitoin 4–0.

19.3.2021 20:12 Korisliiga

Vieraat kävivät jo niskan päällä, mutta isännät käänsivät suunnan – Korisliigan kaikki puolivälierät nyt 3–0

Sekä Tampereen Pyrintö että Kauhajoki nostivat voittosaldonsa 3–0:aan, vaikka haastajat lähtivät otteluihinsa energisempinä.

18.3.2021 20:39 Korisliiga

Vilpas jatkoerän avulla kolmanteen voittoon – Seagullsin kotimainen kolmikko vireessä

Puolivälierät jatkuvat yhä kotietua nauttivien joukkueiden juhlina. Sekä Vilpas että Seagulls nosti voittosaldonsa kolmeen.

Näytä lisää vastaavia