Teemu Rannikko suitsuttaa Susijengin pelinrakentajatrioa

26.2.2022 11:54 Susijengin lähtökohdat perjantain MM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan olivat vaikeat, kun pelinrakentajat Petteri Koponen ja Edon Maxhuni olivat ottelusta sairastuneina sivussa. Pelaajauransa aikana pelinrakentajan tontilla historiallista työtä tehnyt Teemu Rannikko arvioi Ilari Seppälän, Jamar Wilsonin ja Miro Littlen hoitaneen tonttinsa erinomaisesti.

Teemu Rannikko kehui vuolaasti Susijengin Slovenia-ottelun pelinrakentajia Ilari Seppälää (kuvassa), Jamar Wilsonia ja Miro Littleä. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

Eikä Teemu Rannikko sano varsinaisesti yllättyneensä Susijengin pelinrakentajatroikan pelivalmiudesta perjantain tuiki tärkeässä voitossa.

- Leirille tullessa pelaajat tietävät, että kilpailu pelipaikoista ja minuuteista on kova ja jokainen tahtoo lähteä tavoittelemaan paikkaa kokoonpanossa, Rannikko arvioi.

- Kun Petterin ja Edonin poissaolo edellisenä päivänä selvisi, ehkä se toi toisaalta myös jonkinlaista ”vapautta” muille pelinrakentajalle, että nyt pääsee näyttämään omat taitonsa.

Rannikko ei usko Wilsonin, 38, tai Seppälän, 28, päätä huimanneen, kun Koposen ja Maxhunin poissaolo varmistui. Sen sijaan ensimmäisen miesten maaottelunsa pelanneen Miro Littlen, 17, asetelma oli toinen.

- Ilarihan oli aloituksessa edellisessä karsintaikkunassa Ruotsia vastaan ja Jammu on Jammu. Kokeneita kavereita molemmat, Rannikko linjaa.

- Jos nyt jollakulla oli vähän perhosia mahassa niin Mirolla, joka sai näytön paikkansa hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Miro on viikon aikana näyttänyt pystyvänsä pelaamaan näitä jätkiä vastaan ja hänellä oli varmasti mahtava fiilis juosta susipaita päällä viiden tuhannen katsojan eteen.

Seppälä rauhoitti, Jammu oli Jammu…

Lapuan Kobrien kasvatti ja paraikaa Romanian liigan Pitestiä edustava Ilari Seppälä oli Euroopan mestaria vastaan itse tyyneys. Päävalmentaja Henrik Dettmann komensi Seppälän kentälle aloitusviisikossa ja Seppälä kirjautti runsaassa kolmessatoista peliminuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa, yhden pallonriiston sekä peräti kuusi koriin johtanutta syöttöä.

- Aloittavan pointin paikka ei ole helppo, mutta Ilari astui isoihin saappaisiin ja suoritti oikein hyvin. Etenkin kuusi syöttöä kolmeentoista minuuttiin on hyvä suoritus pointilta, Rannikko kehuu.

- Slovenian takakenttä ei tietenkään aseta sellaista painetta kuin toiset joukkueet, mutta Ilari käytti tilansa varmasti, unohtamatta hyvää puolustustyöskentelyä

Seppälän takana pelinrakentajan tontille astunut, vastikään 38-vuotispäiviään juhlinut Jamar Wilson huhki kentällä viisitoista minuuttia ja keräsi kuuden pisteen, yhden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston saldon.

Wilson keskittyi pelin avauspuoliskolla pelinjärjestelyyn. Jälkipuoliskolla Wilson haki hanakasti omia ratkaisujaan, nosti tärkeän layupin pari minuuttia ja hakeutui tuloksekkaasti vapaaheittoviivalle.

- Jammu on Jammu. Kuten on niin monta vuotta sanottu, hän pystyy luomaan itselleen hyviä heittopaikkoja voittamalla pelaajansa ja parhaimmillaan jälki on erinomaista, Teemu jatkaa.

- Jammu oli sairastellut ennen maajoukkueikkunaa ja hänen kuntonsa oli tavallaan kysymysmerkki, mutta alusta asti näkyi, että hän pystyy pitämään pallosta huolta ja tekemään omia juttujaan. Ratkaisuhetkillä nähtiin tuttuja, ”jammumaisia” onnistumisia.

…ja säkenöivä Little

Ennakolta suurin mielenkiinto ottelussa kääntyi Miro Littleen, joka on ensimmäinen alle 18-vuotias miesten maajoukkuedebytantti sitten Rannikon itsensä.

Rannikon mukaan Littlen debyytti antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää.

- Yhtään väheksymättä Divari A:ta tämä oli Mirolla ensimmäinen tosipeli miesten tasolla. Olosuhteisiin nähden – eli MM-karsinnat, kotiyleisön edessä ja Euroopan mestaria vastaan – Miro suoriutui erinomaisesti, Rannikko taputtaa.

Rannikko on seurannut Littleä silmä tarkkana viimeisen vuoden ajan ja on kartalla nuoren miehen talentista. Silti Tampereen Pyrinnön kasvatin pelivalmius tuli Rannikolle yllätyksenä.

- En odottanut Mirolta näin kypsää peliä, näin hyvää päätöksentekoa; sitä, millaisia syöttöjä Miro pystyi ajoista antamaan, enkä puhu edes suorista syötöistä leikkaajille, vaan pallon kierrättämisestä vapaille pelaajille

Littlen miesten maaottelun pistetili jäi vielä avaamatta, mutta nuori susi merkkautti vajaassa kolmessatoista peliminuutissa kolme levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa.

- Miron pelikypsyys, energia ja puolustuspelaaminen ansaitsevat kaikki mahdolliset kehut, Rannikko ylistää.

 
26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

10.9.2022 10:58 Susijengi

Elias Valtonen: ”Meillä on upea mahdollisuus sunnuntaina”

Prahan EM-alkulohko on mennyttä päivää ja kuusitoista jäljellä olevaa EM-kisajoukkuetta kotiutuneet Berliiniin, missä ratkotaan koripallon vuoden 2022 Euroopan mestaruus. Nuoresta lupauksesta Susijengin luottopelaajaksi varttunut Elias Valtonen, 23, kertoo nauttineensa joka ainoasta hetkestä arvokisanäyttämöllä ja uskoo Susijengin tekevän sunnuntaina historiaa.

8.9.2022 10:46 Susijengi

”Heti ammutaan kun kori näkyy” – Susijengin Hollannin-veteraanit tietävät, mitä torstaina tulee vastaan

Susijengi ja Hollanti ovat kohdanneet miesten maajoukkuetasolla viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana vain kerran. Viime kaudella Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelanneet Topias Palmi, Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen kuitenkin tietävät omakohtaisen kokemuksen pohjalta, mitä torstai-iltapäivällä on tiedossa.

6.9.2022 14:59 Susijengi

Sasu Salin: ”Katseet on jo Tshekeissä”

Kansainvälisessä huippukoripallossa suhdanteet vaihtuvat nopeasti. Lauantaina Susijengi juhli 30 pisteen voittoa Puolasta, maanantaina taivuttiin Serbian edessä saman 30 pisteen edestä. Susijengin rutinoitunut tarkka-ampuja Sasu Salin kertoo joukkueen prosessoineen Serbia-tappion nopeasti ja kääntäneen katseen Tshekkeihin.

5.9.2022 14:02 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Jokicilla on uskomaton kyky nähdä kenttä”

Vaikka koripallo kuinka on olemukseltaan joukkuepeli, Susijengin ja Serbian maanantain myöhäisillan kohtaamisessa otsikoihin tulee nousemaan kahden NBA-jätin, Lauri Markkasen ja Nikola Jokicin, kohtaaminen. Markkanen on kohdannut Jokicin jo useasti NBA-urallaan ja uskoo tietävänsä melko hyvin, mitä maanantaina on luvassa.

4.9.2022 16:03 Susijengi

Petteri Koponen Greatest Hits: ”Kenraali” 150 maaottelun rajapyykillä

Pitkän, ansiokkaan ja paikoin uskomattomankin koripallouransa viimeisiä otteluita pelaava Petteri Koponen, 34, saavuttaa maanantaina 150 miesten maaottelun rajapyykin vain kahdentenatoista pelaajana kautta aikain. Ohessa katsaus ”Kenraalin” uran kaikkien aikojen ikimuistoisimpiin otteluihin susipaidassa.

2.9.2022 09:19 Susijengi

Mikael Jantunen ensimmäisistä EM-kisoistaan: ”Onhan tämä hienoa!”

Kimmo Muurinen ja Tuukka Kotti pelasivat ”alamittaisina isoina miehinä tiensä Susijengin kannattajien sydämiin viime vuosikymmenellä. Perinteet jatkuvat, sillä nuoresta iästään huolimatta jo neljä vuotta Susijengissä pelannut Mikael Jantunen, 22, kanavoi Kotin ja Muurisen ikiaikaisia vahvuuksia EM-näyttämöillä nyt ensimmäistä kertaa urallaan.

1.9.2022 11:41 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Mä oon valmis tähän haasteeseen”

Kari-Pekka Klingasta Teemu Rannikon kautta Jamar Wilsoniin ja Petteri Koposeen on Susijengin peliä pyörittänyt vuosikymmenestä toiseen kansainvälisen tason pelinrakentaja. Alkavien EM-kisojen aikana Susijengin takakentän marsalkaksi on näyttävimmin ehdolla hyvinkääläislähtöinen Edon Maxhuni, 24.

28.8.2022 10:10 Susijengi

Viron päävalmentaja Jukka Toijala: ”Vaikea sanoa, mikä on tunneskaala tänä iltana”

Jukka Toijalan pian neljättä vuotta valmentama Viron maajoukkue sai lentävän lähdön MM-karsintoihin voittamalla ensimmäisestä kolmesta pelistään kaksi. Vaikka sittemmin joukkue on taipunut neljässä perättäisessä karsintaottelussa, on joukkue Toijalan mukaan strategian mukaisessa aikataulussaan ja enemmän kuin valmis kohtaamiseensa Susijengiä vastaan.

26.8.2022 11:49 Susijengi

Elias Valtonen: ”Pitää olla aggressiivinen ja uskaltaa”

Susijengin satakuntalaisvahvistus Elias Valtonen, 23, otti torstai-iltana paikkansa kirkkaissa parrasvaloissa, kun Susijengi jatkoi MM-karsintojen voittoputkeaan peittoamalla Israelin Tampereen Nokia Arenalla 11 554 katsojan edessä. Israelia 17 pisteellä kurittaneen Valtosen mukaan Susijengissä heittopaikat tulevat kyllä, kun jaksaa olla aktiivinen ja aggressiivinen.

25.8.2022 11:16 MM-karsinnat

Shawn Huff ja Petteri Koponen viimeiseen kotimaaotteluunsa määrätietoisina: ”Mökki täyteen ja voitto matkaan”

Kesän 2022 jälkeen kääntyy Susijengin historiassa uusi lehti, kun joukkueen pitkäaikaiset runkopelaajat Shawn Huff ja Petteri Koponen lyövät tossut naulaan. Kaksikko pelaa torstaina uransa viimeisen kotimaaottelunsa, mutta on yhtä mieltä siitä, että muistojen aika tulee myöhemmin – nyt keskitytään peliin.

23.8.2022 09:37 Pääjuttu

Ilari Seppälä: ”Suurin kehitys on tullut mentaalipuolella”

Nuorena miehenä Ilari Seppälä, 29, seurasi silmä tarkkana Teemu Rannikon, Jamar Wilsonin ja Petteri Koposen edesottamuksia Susijengin pelinrakentajina. Tällä vuosikymmenellä Lapuan Korikobrien kasvatista on varttunut joukkueelle kokenut ykköspaikan luottomies, joka on maaottelunäyttämöillä onnistunut upottamaan ison heiton toisensa jälkeen.

19.8.2022 10:31 Susijengi

Lassi Tuovi: ”Tämä on ollut pelaajille arvokas kesä”

Susijengin MM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavat viikot tulivat päätökseensä eilen torstaina, kun joukkue peittosi Ukrainan kenraaliharjoituksessaan Jyväskylän LähiTapiola Areenalla. Joukkueen tuoreen päävalmentajan Lassi Tuovin mukaan Susijengi voi olla tyytyväinen valmistaviin viikkoihinsa kesän huipennuksen kynnyksellä.

18.8.2022 10:48 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Siistiä tuoda Susijengi Jyväskylään”

Lauri Markkanen on koripallouransa aikana kokenut monenlaista, mutta torstai-ilta tulee olemaan hänellekin merkkipaalu. Susijengin syömähammas saa tänään ensimmäistä kertaa urallaan vetää Suomi-paidan ylleen kotikaupungissaan.

7.8.2022 11:25 Susijengi

Teemu Rannikko: ”Nostettiin selkeästi tasoa toiseen peliin”

Historian lehdet havisivat loppuviikolla Tampereella, kun Susijengin peliä kolmella vuosikymmenellä, 149 miesten maaottelussa ja neljissä kansainvälisissä arvokisoissa johtanut Teemu Rannikko, 41, siirtyi joukkueen valmennusjohtoon. Rannikko arvioi ensimmäisiä maaotteluitaan valmentajana positiiviseksi kokemukseksi.

6.8.2022 11:10 Susijengi

Henri Kantonen: ”Susijengissä on paljon kokemusta ja tietoa, joista ammentaa”

Susijengin pelinrakentajalegioonaan lukeutuva ToPo Junioreiden kasvatti Henri Kantonen, 24, päätti kevätkauden 2022 Suomen mestaruuteen Karhubasketin kanssa, mutta on käyttänyt kesäkuukaudet kuntoutumiseen. Henkilökohtaiset tavoitteensa korkealle asettava Kantonen kertoo pitävänsä Susijengiä ensiluokkaisena oppimisympäristönä.

5.8.2022 11:29 Susijengi

Hannes Pöllä: “Lähivuosina on tarkoitus sementoida oma rooli joukkueessa”

Namika Lahti junioreiden koripallotalenttien poolista kohoavalla Hannes Pöllällä, 24, menee hyvin. 211-senttinen mörssäri kuittasi Kouvojen kanssa pelatun menestyskauden päätteeksi Korisliigan vuoden tulokkaan palkinnon ja silminnähden nauttii pelaamisesta. Susijengissä Pöllä pelaa ”pitkää peliä”, jonka tähtäimessä on läpimurto rotaatioon lähivuosina.

4.8.2022 10:23 Susijengi

Susidebytantti Perttu Blomgren: ”Tuli sellainen havahtuminen, että mähän oon nyt täällä”

Osoituksena Susijengin alati kohentuvasta kilpailutilanteesta nähdään ringissä kasvavin määrin nuoria, nälkäisiä haastajapelaajia kilpailemassa maajoukkuepaikasta kokeneempia vastaan. Salon Vilppaan Perttu Blomgren, 20, taisteli tänä kesänä tiensä haastajamaajoukkueesta Susijengiin ja kärkkyy Tampereen Scandic Cupissa ensimmäisiä A-maaotteluitaan.

Näytä lisää vastaavia