Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

1.1.2020 09:00 Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Topias Palmi pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Palmi otti heti paikkansa pelaavassa rotaatiossa, mutta poissaolot avasivat tamperelaiselle mahdollisuuden näyttää kyntensä. Alkukaudesta peliaikaa tuli lähinnä 10 minuutin molemmin puolin, mutta viime aikoina Palmin minuutit ovat kasvaneet 20 minuutin tuntumaan ottelua kohden.

- Kaikki on mennyt ihan hyvin. Olen nauttinut olostani täällä, mutta joukkueen peli on ollut hieman aaltoilevaa. On saattanut tulla muutama tappio ja sen jälkeen sitten taas muutama voitto. Kuukausi takaperin oli rankka vaihe, kun meillä oli pienoinen loukkaantumissuma kolmen pelaajan ollessa poissa, mutta toisaalta se oli itselleni onni, että sain enemmän minuutteja ja pääsin myös aloitusviisikkoon. Alkukaudesta, kun oli täysi rotaatio, niin minuutteja tuli vähän vähemmän, Palmi analysoi alkukauttaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Koko kauden osalta hänen minuuttikeskiarvonsa on hieman alle 13 minuuttia.

- Sellaista minuuttimäärää vähän arvelin ennen kauden alkua. Alkukaudella minuutit olivat vähän pienempiä ja silloin piti henkisesti muuttaa ajattelua siihen suuntaan, että vedän se kaksi vaihtoa eli noin 10 minuuttia pelissä. Ennen kauden alkua asennoiduin sellaiseen 10-15 minuutin peliaikaan ja viime aikoina se on ollut lähellä siellä 20 minuuttiakin.

Omiin esityksiinsä Palmi on ollut suhteellisen tyytyväinen.

- Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin. Ruuti on ollut vähän märkää eikä sellaista ilotulitusta ole vielä tullut, mutta olen pistänyt paljon palloa ilmaan ja tässä on odoteltu sitä ensimmäistä kunnon onnistumista. Se tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta onhan se tietenkin helpompaa, jos saa pelata enemmän, 3,9 pisteen keskiarvolla tällä kaudella suorittanut Palmi miettii.  

Palmi on ottanut laittanut palloa ilmaan myös Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Palmi tunnetaan pelkäämättömänä pelaajana, joka ei kaihda koviakaan ratkaisuja. Röyhkeät haastot ja ajot korille olivat hänen tavaramerkkejään Suomessa, mutta Italiassa hän on joutunut sopeutumaan hieman uudelleen.

- Olen vähän muuttanut pelitapaa ja kaukoheitot lähtevät herkemmin. Se ei ole ihan ominta peliäni, mutta valmentaja haluaa, että käytän helpot heittopaikat.

- Iso kehityskohde on se, että pitää päästä lähemmäs koria useammin. Suurin ongelma on ollut, että täällä on isompia kavereita vastassa kuin mihin on tottunut. Se on tuottanut vähän vaikeuksia ja kiirettä, mutta toisaalta avannut myös mahdollisuuksia. Isommat puolustajat eivät välttämättä ole yhtä nopeita. Isommat pelaajat merkitsevät myös sitä, ettei sinne korille ole niin helppo mennä. Täytyy tehdä itsestään vähän isompi. Pituutta on tässä iässä enää vaikea saada, mutta kroppaa sekä voimaa vähän lisää.

- Puolustuksessa on ollut vähän sama juttu kuin hyökkäyksessä. Kaarella olen pärjännyt hyvin, mutta jos vastassa on ollut kolmosen pelaaja, niin he ovat tykänneet viedä minua korin alle. Ei ole kiva, jos kolme vuotta joutuu olemaan korin alla työnnettävänä, vaan minun pitää pystyä olemaan vahvempi puolustaakseni myös kolmosen paikan pelaajia. Ihan kohtuullisesti olen kuitenkin mielestäni pärjännyt.

Sopeutuminen kentän ulkopuolelle sujunut hyvin

Kuten Palmi totesi, niin Cremonan kausi on ollut ailahteleva. Joukkue on hävinnyt muutaman ottelun ennalta heikompia vastustajia vastaan, mutta toisaalta mukaan mahtuvat myös makeat voitot Euroliigaa pelaavasta Olimpia Milanosta sekä Milos Teodosicin tähdittämästä Virtus Bolognasta. Vuoteen 2020 lähdettäessä Cremona on sarjassa kahdeksantena.

- Olemme hyvissä asetelmissa tällä hetkellä. Tarvitsemme voiton seuraavasta pelistä varmistaaksemme paikan Italian cupissa. Se olisi iso juttu. Muuten kausi on mennyt tavoitteiden mukaisesti ja taistelemme tiukasti pudotuspelipaikasta. Tässä on vielä paljon pelejä jäljellä, joten paljon voi vielä tapahtua. Muutama sellainen peli on osunut, joka meidän olisi pitänyt voittaa, mutta sitten olemme kompensoineet ne ottamalla pari muuta kovaa voittoa.

Palmi on viihtynyt hyvin Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Cremona on pieni, noin 70 000 asukkaan, kaupunki Lombardian alueella Italian pohjoisosassa. Palmi on viihtynyt hyvin uudessa kotipaikassaan.

- Ensilumikin tippui hiljattain ja muuten pieni lämpö tuntuu ihan mukavalta vaihtelulta Suomen jälkeen. Kentän ulkopuolella ei ole ollut mitään valittamista. Italian kielellä pystyn jo hoitamaan joitain asioita esimerkiksi kaupassa. Tai en tiedä ovatko italialaiset sitten sen verran kohteliaita, etteivät huomauttele, Palmi naureskelee.

Palmi saa Italiaan suomalaisen joulun vähän myöhässä, mutta hän pääsi tutustumaan italialaisen joulun tarjontaan.

- Tyttöystävä pyörähti ennen joulua ja vanhemmat tulevat vuodenvaihteen jälkeen, niin joulu tulee vähän myöhemmin tällä kertaa. Valmentaja kutsui minut heille jouluksi, kun taisin olla ainoa Cremonaan jäänyt pelaaja. Siellä oli italialaista jouluruokaa tarjolla eli pitsaa ja pastaa. Ihan hyvää oli.

Helmikuun EM-karsintaottelut kutkuttavat

Palmi on kuulunut myös Susijengin vakiopelaajiin ja edessä siintävät myös pitkästä aikaa karsintaottelut, kun EM-karsinnat pyörähtävät käyntiin helmikuussa. Susijengi saa EM-karsinta-avauksessaan kotikentälleen Serbian ja muutamaa päivää myöhemmin susilauma matkustaa Sveitsin vieraaksi. 

- Innolla odotan, että pääsen leirille ja mahdollisesti mukaan kokoonpanoon. Tärkeitä pelejä on edessä ja minulla on isot halut olla matkassa mukana. Kiva tulla Suomeen viikoksi ja odotan tiukkoja ja hyviä matseja.

Maajoukkueen paidassa Palmi lupaa tarjota tuttua ennakkoluulotonta ja röyhkeää koripalloa, mutta ehkä hieman italialaisin maustein.

- Pääpiirteittäin nähdään samalla tyylillä pelaava Palmi kuin ennenkin ja yritän tuoda tuttuun ympäristöön vanhaa hyväksi todettua peliä. Sitten voidaan katsoa toimivatko Italian opit. Ainakin pikkaisen kokeneempi ja pelikovuudeltaan valmiimpi pelaaja pitäisi olla kentällä, vinkkaa Palmi.

Henkilöt

 
27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Näytä lisää vastaavia