Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

28.2.2024 08:49 Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokian vuosi 2024 alkoi juhlallisissa merkeissä, kun pirkanmaalainen tehotiimi keräsi viisi voittoa viidestä ottelusta. Pian sen jälkeen seura paketoi runkosarjan omalta osaltaan toisella sijalla, tasapisteissä paalupaikan vieneen Helsinki Seagullsin kanssa.

24-vuotias yhdysvaltalainen Tucker Richardson palkittiin tammikuun suorituksistaan miesten Korisliigan kuukauden pelaajana. Hänen keskiarvoikseen kertyi tuona aikana 20 pistettä, 5,6 levypalloa ja 5,6 koriin johtavaa syöttöä.

Monipuolinen takamies–laituri pelaa Nokialla parhaillaan uransa ensimmäistä ammattilaiskautta ja laittaa ensimmäisen ammattilaispalkintonsa epäröimättä joukkuemenestyksen piikkiin.

– Tuskin palkintoa olisi tullut, ellei joukkue olisi pärjännyt niin hyvin. Olen onnellinen ja otettu, mutta ei yksilöpalkintoakaan voi voittaa yksin, Richardson toteaa.

Vaikka ura onkin alussa, palkinnoista hänellä on aiempaakin kokemusta. Vuonna 2023, viimeisellä kaudellaan Colgaten yliopistossa, hänet palkittiin NCAA:n Patriot League -konferenssissa sekä vuoden pelaajana että vuoden puolustuspelaajana.

Siirtymistään ammattilaiseksi Pohjois-Eurooppaan ja nimenomaan Nokialle Richardson on pitänyt hyvänä ratkaisuna, koska on päässyt mukaan voittavaan joukkueeseen.

– Ammattilaisura on alkanut osaltani hyvin, ja luulen, että sillä on paljon tekemistä sen kanssa, mikä roolini on Nokialla. Pelitapamme istuu todella hyvin yhteen vahvuuksieni kanssa.

Tämä ei aina ole amerikkalaiselle tuontipelaajalle itsestäänselvyys.

– Monet kokeneemmat, joilta kyselin neuvoa, kertoivat, että tänne tullessa ei ikinä voi tietää, mitä odottaa. Ei koskaan tiedä, keitä pelaajat ja valmentajat joukkueessa sattuvat olemaan, ja molempien tapauksessa Nokialla olen osunut aivan loistavaan ja onnekkaaseen tilanteeseen.

Erityisesti valmentajan kohdalla Richardson on saanut melkeinpä jättipotin. Nokiaa vuodesta 2019 valmentanut Greg Gibson on tehnyt Korisliigassa pitkän uran valmentaen myös Kauhajokea, Bisons Loimaata ja Kataja Basketia. Suomen mestaruuksiakin on kertynyt matkan varrella kolme. Lisäksi Gibsonin amerikkalaisuus helpottaa väkisinkin NCAA:sta saapuvien ulkomaalaisvahvistusten kulttuurishokkia, ja Richardsonkin myöntää tämän.

– Helpottaa ehdottomasti, kun valmentaja on käynyt läpi samat kokemukset kuin itsekin ja puhuu samaa äidinkieltä. Meillä synkkasi heti, ja ymmärrän hyvin, miksi hän on niin legendaarinen hahmo.

Gibson on ollut omiaan kehittämään Nokian valmiuksia mestaruuskamppailuun painottamalla puolustusta ja keskittymisen merkitystä. Richardson kokee, että hyökkäyspää Nokialla toimiikin jo mutta puolustukseen tarvitaan vielä lisää mehua, ja siitä valmentaja pyrkii pitämään huolen.

– Greg on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa. Kentän ulkopuolella hän on hassuttelija, joka kertoo hyviä tarinoita ja juttelee syvällisiä elämästä. Mutta kentällä hän on aina valmis olemaan kova ja piiskaamaan meitä aina vain parempiin suorituksiin. Teemamme läpi kauden on ollut se, että joka pelin välissä pitää kehittyä. Olo ei koskaan saa käydä mukavaksi.

Henkilöt

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia