Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

16.3.2016 11:02 20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

Vapaaehtoisten haku heinäkuussa Helsingissä järjestettäviin 20-vuotiaiden miesten EM-kisoihin on käynnistynyt. Tule tekemään suurta kansainvälistä tapahtumaa kanssamme!

Vapaaehtoisuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada uusia kokemuksia ja oppia uutta. Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tutustua kisatapahtuman tekemiseen, kokea koripallon suurtapahtuman tunnelma osana kisaorganisaatiota sekä ystävystyä uusien, urheiluhenkisten ihmisten kanssa!

Haemme joukkoomme reippaita, ja hymyileviä, kansainvälisen ja nykyaikaisen tapahtuman tekemisestä innostuneita vapaaehtoisia. Ikäraja tehtäviin on 18 vuotta, muta erikseen mainittuihin tehtäviin haetaan myös 16 vuotta täyttäneitä.

Paljonko aikaa vapaaehtoistehtävät vaativat?

Suurin osa vapaaehtoistehtävistä sijoittuu ottelutapahtumiin ja niiden ympärille, mutta tietyt tehtävät vaativat sitoutumista myös ennen kisoja osallistujien saapuessa Helsinkiin sekä turnauksen välipäivinä harjoitusten pyöriessä kolmella hallilla. Vapaaehtoispäivän pituus on tehtävästä riippuen 5-8 tuntia. Vapaaehtoiseksi ilmoittautuvan toivotaan sitoutuvan olemaan käytettävissä 2-3 koulutustapahtumassa ennen kisoja, sekä tehtävästä riippuen vähintään 5-9 päivänä kisa-ajalla 16.-24.7.2016. Osassa tehtävistä tarvitaan vapaaehtoisia myös kisojen valmisteluihin ajalla 11.-15.7.2016.

Millaisia tehtäviä on tarjolla?

Vapaaehtoistehtäviä ovat mm. kilpailujärjestelyihin, ottelutapahtumaan, lipunmyyntiin, kisavieraiden opastukseen, järjestyksen valvontaan, asiakaspalveluun sekä virallisten osallistujien ”houstaamiseen” ja kuljetuksiin liittyvät tehtävät

Jokaiseen organisaation osaan tehdään pienempiä vapaaehtoisten tiimejä, joita johtaa tiiminvetäjä. Vapaaehtoisena voit hakea myös tiiminvetäjän tehtäviin valitsemallasi tehtäväalueella. Tiiminvetäjä varmistaa oman tiiminsä osaamisen ja ”kisakunnon” sekä vastaa tehtävien jaosta ja työvuorolistoista.

Tarkemmat tehtävänkuvaukset löytyvät ladattavasta PDF-tiedostosta ja hakulomake löytyy tästä.

Missä työ tapahtuu?

Nuorten EM-kisoissa kisapäiviä on yhteensä 9 kappaletta, joista 7 on pelipäiviä. Kisoissa pelataan yhteensä 56 ottelua, joista 28 ottelua pelataan Helsingin Jäähallilla ja 28 ottelua Pasilan Urheilutalolla, lisäksi joukkueet harjoittelevat Mäkelänrinteen Uintikeskuksen liikuntahallissa. Urheilutapahtuman toteutuksen tehtävät jaetaan tiimeihin halleittain. Kuljetustehtävät vaativat luonnollisesti kaupunkituntemusta ja tietyt asiakaspalvelutehtävät sijoittuvat hotellien vastaanottoihin kisoihin osallistuvien info-pisteihin.

Mitä vapaaehtoiselta odotetaan?

Vapaaehtoiseksi hakevan henkilön tulee olla vähintään 18-vuotias, osassa tehtävissä riittää 16 vuoden ikä. Vapaaehtoisilta odotetaan ystävällistä ja reipasta käytöstä sekä kielitaitoa. Osa tehtävistä vaatii myös erityisosaamista, esim. teknisiä taitoja, ajokortin tai järjestyksenvalvojan kortin. Näistä mainitaan erikseen tarkemmissa tehtäväkuvauksissa ja hakulomakkeessa.

20-vuotiaiden miesten EM-kisat ovat hyvä kouluttautumis- ja näytönpaikka miesten EM-kilpailuita 2017 varten. Miesten EM-kisat 2017 järjestetään Suomessa, Israelissa, Romaniassa ja Turkissa.

Vapaaehtoisohjelman aikataulu - hakuaikaa 8.4. asti

Vapaaehtoishaku päättyy perjantaina 8. huhtikuuta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan huhtikuun aikana sähköpostitse, mihin tehtäviin kukin ollaan valitsemassa. Vapaaehtoisten EM-kisainfo ja yhteiskoulutus pidetään toukokuussa, tiimikohtaisia koulutuksia tai tapaamisia on myös kesäkuussa ja heinäkuussa.

Mitä vapaaehtoiset saavat?

Hienon ja kansainvälisen kokemuksen lisäksi vapaaehtoiset saavat työtehtävissä käytettävän kisa-asun ja tarvittavat varusteet. Yli 6 tuntia kestävien työvuorojen aikana vapaaehtoisille on järjestetty ruokailu. Vapaaehtoisille ei makseta palkkaa ja jokainen vastaa itse majoituksestaan ja matkakuluistaan.

Vapaaehtoisen oikeudet

 • päästä mukaan tekemään suurta kansainvälistä koripallotapahtumaa yhdessä
 • oppia uutta, löytää omia vahvuuksia, saada eväitä työelämään
 • lämmin ruoka yli 6 tunnin työvuoroissa
 • vapaaehtoisten asuste ja tarvittavat varusteet
 • vapaaehtoisten yhteiset tapahtumat ja koulutukset
 • diplomi kaikille, työtodistus pyydettäessä
 • mahdollisuus päästä seuraamaan joitakin otteluita

Vapaaehtoiselta odotetaan

 • osallistumista vapaaehtoisten koulutuksiin
 • sovituista ohjeista, säännöistä ja sopimuksista kiinnipitämistä
 • sovittujen työvuorojen tekemistä parhaan kykynsä mukaan
 • mahdollisimman aikaista ilmoitusta mahdollisesta sairastumisesta
 • luotettavuutta, täsmällisyyttä, oma-aloitteellisuutta ja reippautta

Jos sinulla on jotain kysyttävää vapaaehtoistehtävistä tai –hakuprosessista, ota yhteyttä sähköpostilla volunteer@basket.fi.

Vapaaehtoiseksi hakeutuminen: Siirry hakulomakkeeseen
 
9.3.2016 20:23 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kilpailuiden vapaaehtoisten haku alkaa 16.3.2016

Mitä Sinä teet heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea kansainvälinen ja korkeatasoinen koripallotapahtuma ja olla itse mukana järjestämässä sitä vapaaehtoisena.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

27.3.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

Näytä lisää vastaavia