Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

6.2.2021 19:58 Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

Awak Kuier tilastoi jykevän 30 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan. Kuva: FIBA

EM-kisapaikasta edelleen kamppaillut Ukraina pelasi alkuminuuteista lähtien piirun verran lujempaa ja terävämmin molemmissa päissä kenttää. Ukraina repäisi jo avausneljänneksen aikana taululle kaksinumeroisen eron, joka pysyi loppusummeriin saakka.

Susiladiesille oli hetkensä, jolloin ero kaventui. Toisella neljänneksellä suomalaiset kavensivat kymmeneen ja kolmannella hetkeksi 14 pisteeseen, mutta Ukrainalta löytyi aina vastaus kiriyritykseen.

Erityisesti ukrainalaisten tähtipelaaja Alina Iagupova esitteli parastaan ensimmäisellä puoliajalla, jonka aikana hän tarjoili kanssapelaajilleen kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kokonaisuudessaan Iagupova tehtaili 21 pistettä, neljä levypalloa, 11 syöttöä ja viisi riistoa.

Alina Iagupova oli jälleen vaikea pysäytettävä suomalaisille. Kuva: FIBA

Ukraina ei kuitenkaan jäänyt yhden naisen show’ksi. Liudmyla Naumenko (24/9) ja Krystyna Matsko (16/6) molemmat tuntuivat osuvan heitoissaan juuri silloin, kun Susiladiesin potentiaalinen kiri piti pysäyttää.

Ukraina vei levypallotaistelun 35-49 ja repi yhteensä 17 hyökkäyslevypalloa. Suomen kohtaloksi koitui myös 19 menetystä, kun Ukraina sortui vain kolmeentoista.

Selkeä parannus toisella puoliajalle

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi ottelun jälkeen, että ensimmäinen ja toinen puoliaika erosivat toisistaan valtavasti.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli ennen kaikkea keskittyminen kateissa. Teimme puhtaita taktisen puolen virheitä puolustuksessa ja hyökkäystä emme saaneet liikkeelle, Salminen aloitti.

– Toinen puoliaika oli todella paljon parempi puolustuksen kannalta. Saimme heidän ei-heittäjät heittämään ja Ukraina tilanteisiin, joihin halusimme heidän alun perin. Selvensimme myös hyökkäystä, minkä myötä paransimme sielläkin puolella. Toisella puoliajalla olimme ajoittain jopa erittäin hyviä.

Lotta Vesiluoma säkitti 10 pistettä uransa toisessa naisten maaottelussa. Kuva: FIBA

Kuier sivuutti piste-ennätystään, Aarnisalo päihitti debytanttina Lea Hakalan

Tämä EM-karsintaikkuna oli lopullinen läpimurto Awak Kuierille, joka sivuutti viime kesän harjoitusmaaotteluissa tekemäänsä piste-ennätystä säkittämällä 30 pistettä. Kuier keräsi myös 14 levypalloa, jakoi neljä syöttöä ja torjui vastustajan heiton kahdesti. Kuier heitti kakkosensa 9/15, kolmosensa 2/9 ja vapaaheittonsa 6/7.

Linda-Lotta Lehtoranta (12/5/5 syöttöä) kantoi jälleen ison taakan pelinrakentelusta. Kolme kolmosta, joista kaksi paria metriä viivan takaa, osunut Lotta Vesiluoma (10/0) oli kolmas kaksinumeroisille pistelukemille päässyt suomalaispelaaja.

Illan säväyttäjä oli kuitenkin Elina Aarnisalo (1/3), joka pääsi 15-vuotiaana avaamaan pistetilinsä naisten maajoukkueessa. Aarnisalosta tuli noin kahden kuukauden erolla nuorempi maajoukkuedebytantti kuin Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija Lea Hakala oli omassa maajoukkuedebyytissään vuonna 1975.

Maajoukkuedebyytin pistemäärässä Aarnisalo jäi Hakalan jalkoihin. Hakala heitti Ruotsia vastaan neljä pistettä 29.11.1975. Kuva: FIBA

– Jos joku edelleen katselee ottelua ja miettii, että kuka on se 15-vuotias, niin hän ei ole ensimmäinen arvaus. Hän on todella kypsä ja tervepäinen urheilija, Salminen kehaisi.

EM-karsintojen aikana Susiladies-pelaajat ottivat loikkia eteenpäin

Susiladiesin EM-karsintaurakka päättyi tähän. Saldona oli kuudesta ottelusta yksi voitto, joka tuli Portugalia vastaan viime marraskuun EM-karsintaikkunassa. Karsinnat alkoivat marraskuussa 2019.

– Awak on kärjessä ottanut valtavan loikan eteenpäin maailman huippupelaajaksi karsintojen aikana. Samoin tässä ikkunassa loukkaantuneena ollut Janette Aarnio, Salminen aloitti.

– Kokeneemmat pelaajat, Linda-Lotta Lehtoranta etunenässä, ovat edelleen hienosti mukana ja tuovat kentälle johtajuutta. Matkan aikana maajoukkuetoimintaan ovat nousseet myös mm. Sanni Tuomisto, Henna Sandvik ja tässä ikkunassa Lotta Vesiluoma, jotka ovat isoja palasia tulevaisuudessa.

– Eteenpäin ollaan menty, vaikka kokoonpano on vaihtunut karsintojen aikana. Pelisysteemiin päästään pikku hiljaa kaikki mukaan ja sitten kun pystytään toteuttamaan asioita sen 40 minuuttia oikein, niin pystytään varmasti haastamaan näitä joukkueita, kuten Portugalia vastaan saatiin se voitto, kapteeni Linda-Lotta Lehtoranta kiteytti.

> Ottelutilastot

 
9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

12.2.2023 17:23 Susiladies

Ranska näytti kaapin paikan kolmannella neljänneksellä – Susiladiesin EM-karsinnat päätökseen

Hallitseva EM-hopeamitalisti, ja kesän 2023 EM-kisojen yksi ennakkosuosikki, Ranska voitti Susiladiesin EM-karsintojen päätösottelussa Urhea-hallissa 46-82 (26-37). Ranskalaiset sisuuntuivat puoliajalla ja veivät kolmannen neljänneksen 4-30.

9.2.2023 22:25 Susiladies

Ukraina veti pidemmän korren Susiladiesista Riiassa pelatussa EM-karsintaottelussa

Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Liettuassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

27.11.2022 22:45 Susiladies

Liettua pisti Susiladiesin EM-unelman pakettiin odottamaan seuraavaa mahdollisuutta

Susiladiesin viikon toinenkin EM-karsintaottelu päättyi tappioon, kun Urhea-hallissa, Helsingissä, Liettua oli ovelampi osapuoli, pääsi aikaisin johtoon ja piti sen loppulukemiin 56-65 (21-34) asti. Tappion vuoksi on varmaa, ettei Susiladies päässyt vuoden 2023 EM-kisoihin.

25.11.2022 00:10 Susiladies

EM-hopeamitalisti Ranska päihitti mainiosti taistelleen Susiladiesin Saint-Étiennessa

Marraskuun 2022 EM-karsintaikkunan ensimmäisessä ottelussa Susiladies hävisi Ranskalle, joka esitteli erinomaista hyökkäyspään pelaamistaan 103-77 (47-31) -voitolla Saint-Étiennessa pelatussa ottelussa 4 042 katsojan edessä. Susiladiesin 17-vuotias Elina Aarnisalo oli kovassa vireessä hallitsevaa EM-hopeamitalistia vastaan 24 pisteellä ja kuudella syötöllä.

14.11.2021 19:40 Susiladies

Ukraina kesti Susiladiesin loppukirin Urhea-hallin painekattilassa

Susiladies kärsi niukan tappion EM-karsinnoissa täyteen pakatussa Urhea-hallissa Ukrainalle loppunumeroin 71-77 (31-40). Ukrainalaiset kykenivät pitämään johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Susiladies kiri hurjasti Anissa Poundsin johdolla.

11.11.2021 21:52 Susiladies

Susiladiesille tappio EM-karsinta-avauksessa – Liettua kymmenen pistettä parempi

Susiladiesin EM-karsintataival kohti vuoden 2023 EM-kisoja alkoi tappiolla, kun Liettua oli Suomea parempi Kėdainiaissa numeroin 69-59 (35-24). Susiladies pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina, kotikentällään Urhea-hallissa Ukrainaa vastaan.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

15.11.2020 02:11 Susiladies

Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

Näytä lisää vastaavia