Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

10.2.2021 21:00 Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

Trey Niemen viime sekunnin layup varmisti Uralle voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket teki voitto-ottelustaan trillerin Joensuussa. Isäntänä toiminut Kataja Basket joutui nöyrtymään 99–100.

Ottelu eteni tasaisena viime metreille asti, ja johtoasema vaihteli viimeisillä minuuteilla pisteen erolla useaan kertaan. Lopulta kuitenkin Uran viimeisestä hyökkäyksestä homman sinetöi takamies Trey Niemi, joka upotti kriittisen layupin. Niemen tilastot koko ottelusta olivat 11 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Uran kovimmat tilastorivit nähtiin Kevin Bracy-Davisilta, joka osui 29 pistettä, ja Matti Nuutiselta, joka upotti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Katajan puolella sen sijaan kovin koritykki oli Rashard Odomes, joka sai aikaan 25 pistettä.

– Kuritonta tekemistä, kuten on ollut jo pitkää. Lähtökohta on se, että minä en saa joukkuetta tekemään pelissä niitä asioita, joita teemme treeneissä kurinalaisesti. Siitä minä kannan täyden vastuun, mutta meidän pitää löytää keino pysyä pelisuunnitelmassa, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Ura ei kuitenkaan ollut ainoa, jolle merkittiin pitkän taistelun jälkeen viimein kauden toinen voitto. Samaan suoritukseen venyi myös sarjataulukon viimeisellä sijalla kamppaileva Korihait, joka otti selkeän voiton vieraana käyneestä Kouvoista. Ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi 84–68.

Korihaiden ehdoton sankari ottelussa oli Miikka Marttinen, joka tykitti 30 pistettä osuen kaaren takaa suorastaan sensaatiomaiset kahdeksan kertaa 12:sta yrityksestä. Kouvojen puolella parastaan teki Severi Kaukiainen, joka saavutti 20 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Korisliigan kakkossijasta kova kamppailu

Vaikka Helsinki Seagulls on pitänyt kauden alusta asti suvereenisti kiinni Korisliigan kärkipaikasta, kakkossijasta on kehkeytymässä kiihkeä kamppailu. Toiselle sijalle kiilasi tänään Kauhajoki, joka kaatoi paikkaa aiemmin pitäneen Tampereen Pyrinnön näiden kotikentällä. Isännät taipuivat 83–89.

Kotijoukkueen linnoitusta piti ihailtavasti pystyssä paikallistähti Osku Heinonen, joka keräsi 25 pistettä ja osui matkan varrella muun muassa viidesti kaaren takaa. Karhun puolella sen sijaan pisimmän korren veti Jeffrey Garrett Jr, jolle merkittiin 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Olimme todella vaisuja kolme ensimmäistä neljännestä. Puolustus oli passiivista ja arkaa, ja siitä syystä hävisimme sitten niin syöttölinjat kuin ajot ja levypallotkin. Kun pakki ei pitänyt, tuli hyökkäyksestäkin puuroa ja pakottamista. Neljäs jakso oli taas meidän näköistä peliä, mutta takamatka oli valitettavasti liian pitkä, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Myös Salon Vilpas vahvisti omaa asemaansa korkeammassa kastissa. Neljännellä sijalla oleva Vilpas teki eroa viidennen sijan BC Nokiaan voittamalla nämä 77–62.

Vilppaan onnistumiset jakautuivat vähäkorisessa ottelussa tasaisesti, sillä isoin yksittäinen pistesaldo oli Ladarien Griffinin 13. Nokian puolella Antero Lehto osui 17 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

Näytä lisää vastaavia