Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

25.9.2021 13:29 Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

Aatu Kivimäki edusti pitkään Vilpasta ennen siirtymistään ulkomaille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Karkkilan Urheijoiden kasvatti pelasi viisi edelliskautta Salon Vilppaassa, kunnes päätti tarttua Janssonin tarjoamaan sopimukseen ja siirtyä Saksaan. Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen aika oli kypsä kokeilla siipiä Suomen rajojen ulkopuolella.

- Tuli koripalloilullisesti hyvä haaste ja tuntui, että nyt olisi hyvä aika vaihtaa maisemaa. Ulkomailla pelaaminen on ollut aina haaveena, ja tähän mennessä olen ollut tyytyväinen päätökseeni, Kivimäki kertoo.

Kivimäki on Janssonille tuttu pelaaja nuorten maajoukkueista. Viime kevään Korisliigan pudotuspeleissä Kivimäki osui jälleen Janssonin tutkaan.

- Katselin meidän kauden päättymisen jälkeen Korisliigan pudotuspelejä ja sieltä löytyi uusvanha tuttu. Näin Aatun pelaavan ensimmäisen kerran jo U15-maajoukkueessa ja tunnen hänet läpikotaisin sekä pelaajana että ihmisenä. Se mikä Aatussa viehätti, että hän pystyy pelaamaan täysverisenä kombona. Useimmiten komboilla on toinen rooli vahvempi kuin toinen, mutta Aatu pystyy pelaamaan molempia erittäin hyvin. Lisäksi, kun tiedän ja tunnen hänen työmoraalinsa, niin Aatu tuntui sopivalta valinnalta, Jansson avaa Kivimäen pestaamisen syitä.

Kivimäki kiittelee myös Janssonia luottamuksesta.

- Dannylla oli iso vaikutus ja helpotti paljon päätöstä. Olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta mitä olen saanut.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kivimäki aloitti Tigersissä mallikkaasti. Tigers kaatoi viime viikonlopun avausottelussaan paikallisvastustaja Kirchheim Knightsin komeasti 83-67 ja Kivimäki kirjautti ottelussa 13 pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

- Arki on ollut yllättävän samanlaista kuin Suomessakin eli treeniä, syöntiä, treeniä ja lepoa. Isoin ero on siinä, että ulkomailla olet vahvistuksena ja se luo lisää paineita, mutta sitä on tultu hakemaankin.

Ulkomaalaispelaajiin kohdistuvat aina kovemmat odotukset kuin paikallisiin pelaajiin, mutta se ei Kivimäkeä hetkauta. Hän on valmiina kantamaan vastuuta sekä kestämään paineet.

- Mielestäni meillä on hyvä ja laaja joukkue, eikä jengi ole pelkästään yhden tai kahden pelaajan varassa. Vastuuta on tullut tähän mennessä hyvin. Tietenkin voi olla, että mediat ovat kriittisempiä ulkomaalaisia kohtaan, mutta ei se paljon haittaa, kun ei kieltä ymmärrä, Kivimäki heittää.

Tigersilla on jälleen koossa nuori joukkue, jossa Kivimäki on 24-vuotiaana joukkueen neljänneksi vanhin. Janssonilla on pitkä ja menestyksekäs ura takanaan nuorten pelaajien kehittäjänä ja muun muassa viime kaudella Elias Valtonen ponnahti Tigersista Espanjan liigaan.

- Olen päässyt tällä kaudella rakentamaan haluamani tyylisen joukkueen. Meillä on jälleen tietoisesti nuori joukkue, jossa pelaajat ovat lähtökohtaisesti 20-23-vuotiaita. Ensimmäinen huomio joukkueesta on, etten tiedä olenko koskaan valmentanut kovempaa treenaavaa joukkuetta. Pelaajat ovat todella nälkäisiä ja hyviä tyyppejä. Tämä on mukava joukkue valmentajaa, iloitsee Jansson.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viime kaudella Tigers jäi pudotuspelien ulkopuolelle eikä Jansson asettele tulostavoitteita tällekään kaudelle. Katse on asetettu pidemmälle ja joukkueen kehityskaari osoittaa ylöspäin.

- Emme rakentaneet sellaista joukkuetta, jolla pyritään heti suoriutumaan maksimaalisesti ja hakemaan mestaruutta. Olemme valinneet pelaajia, joilla on enemmän kehityspotentiaalia, mutta samanaikaisesti on sanottava, että pystymme kamppailemaan tosissamme mitä joukkuetta vastaan tahansa illasta toiseen. Näin nuoren joukkueen kanssa on mahdoton arvioida mille sijalle sijoitumme kauden jälkeen, mutta joka ilta pystymme haastamaan vastustajan.

Kivimäellä on sen sijaan selvät tähtäimet tälle kaudelle.

- Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja koko ajan kehittyä paremmaksi pelinjohtajaksi ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Itse haluaisin päästä pelaamaan pleijarikorista ja katsotaan siellä sitten mihin rahkeet riittävät.

Tigersin kausi sai hienon startin ja seuraava peli siintää edessä lauantaina Bochumin vieraana.

- Voitimme paikallisvastustajan, mutta se on vain yksi matsi ja yksi voitto. Joka viikko lähdetään taas nollasta. Voitto oli kuitenkin etenkin faneille iso juttu. Edellisen kerran voitimme Kirchheimin pari vuotta sitten, Jansson toteaa.

 
23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia