Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

8.4.2021 11:00 Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

Alexander Madsenin VEF Riika voitti Latvian lohkon ylivoimaisesti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliiga jaettiin tällä kaudella maiden omiin lohkoihin, joista lohkojen kolme parasta joukkuetta pääsivät Riiassa pelattavaan lopputurnaukseen. Lohkojen voittajat VEF Riika ja BC Kalev/Cramo saivat suoraan välieräpaikan ja neljä muuta joukkuetta pelaavat puolivälierissä.

Pärnu sijoittui Viron lohkossa toiseksi ja kohtaa puolivälieräottelussa Latvian lohkossa kolmanneksi sijoittuneen BK Ogren. Pärnu pääsee lopputurnaukseen hyvistä asemista, sillä alla on hyvin mennyt runkosarja.

- Kaikin puolin tosi hyvä kausi meiltä tähän saakka. Emme odottaneet ihan näin hyvää kautta, mutta pelasimme tosi hyvin ja kemiamme kohtasivat heti alusta alkaen. Meillä on nuori joukkue, joka haluaa näyttää ja tuoda energiaa kentälle. Olen tyytyväinen miten olemme pelanneet ja suorittaneet koko kauden ja hyvin on mennyt, Maxhuni arvioi joukkueen runkosarjan otteita.

Maxhuni on pelannut erinomaista kautta ollen joukkueen ehdottomia tähtipelaajia. 17,3 pisteen, 1,8 levypallon ja 5,0 syötön tilastokeskiarvoilla operoinut ennakkoluuloton takamies onkin ollut omaan kauteensa tyytyväinen.

- Tämä on mennyt suunnitelmien mukaan. Olen saanut paljon vastuuta ja päässyt johtamaan joukkuetta. Olen päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillani ja tämä kausi on ollut tosi hyvä kehitykseni kannalta.

Edon Maxhuni on pelannut hieno kautta Virossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni lähtee luottavaisena taistelemaan paikasta mitaliotteluihin.

- Olemme pelanneet joukkueena hyvin yhteen. Meidän pitää olla valmiina ja koko ajan 100-prosenttisen keskittynyt, mutta samalla meidän pitää pystyä pelaamaan rennosti. Meidän ainoa tavoite on mennä tästä jatkoon ja mitalipeleihin. Vähän on ollut sellaista juttua liikkeellä, että Latvian joukkueet olisivat ennakolta kovempia kuin Viron joukkueet, joten meillä on halua näyttää, että olemme hyvä joukkue ja vaikeasti voitettava, Maxhuni toteaa.

VEF Riialla on tiukka viikko menossa, sillä tiistaina joukkue pelasi vielä Mestarien liigaa Bosniassa, kun se päätti taipaleensa Mestarien liigassa. Vaikka VEF Riika selvitti tiensä Mestarien liigan ensimmäisestä lohkovaiheesta 16 parhaan joukkoon, niin jatkopeleissä se hävisi kaikki ottelunsa.

- Onhan se pettymys, jos jää ilman voittoa. Olisimme voineet pelata paremminkin. Joskus käy näin, eteenpäin, Madsen kuittasi Mestarien liigan edesottamukset.

VEF Riika dominoi odotetusti Latvian lohkossa häviten 25 ottelustaan vain kaksi.

- Runkosarja meni ihan odotetusti. Pari tappiota tuli sarjan keskivaiheilla. Toisaalta ne tulivat ihan hyviin paikkoihin, sillä ne olivat juuri ennen tärkeitä pelejä ja herättivät joukkuetta. Runkosarjalla ei ole kuitenkaan väliä, jos pyttyä ei tule, Madsen muistuttaa.

Latvian lohkon selkeänä voittajana VEF Riika on ennakkosuosikki, mutta Madsen ei suostu pukemaan viittaa mukisematta päälle.

- BC Kalev/Cramo on pelannut myös hyvin Viron lohkossa. Lähdetään pelaamaan omaa peliämme mahdollisimman hyvin ja katsotaan mihin se riittää.

Mikäli Pärnu raivaa tieltään Ogren, nähdään finaalissa varmuudella yksi suomalaispelaaja, sillä Pärnu ja VEF Riika kohtaisivat välierässä.

- Olisihan se kiva pelata muitakin joukkueita kuin latvialaisjoukkueita vastaan. Toivottavasti saisimme Pärnun vastaan, Madsen miettii.

 
17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

Näytä lisää vastaavia