Anniina Äijänen jahtaa Espanjan cupin voittoa – ”Cup on tosi iso asia”

27.2.2019 14:54 Espanjassa pelataan viikonloppuna cupin lopputurnaus Copa de la Reina. Anniina Äijäsen, 23, Sedis Basquet aloittaa oman urakkansa torstaina turnauksen emäntäjoukkue Araskia vastaan.

Anniina Äijänen havittelee Espanjan cupin voittoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kuten miesten puolella Copa del Rey, niin myös Copa de la Reina on sekä pelaajien että kannattajien arvostuksessa korkealla. Äijänen on huomannut kuhinan joukkueen ympärillä turnauksen lähestyessä.

- Cup on tosi iso asia varsinkin meidän pienessä kylässä, sillä pääsimme siihen mukaan nyt ensimmäistä kertaa. Se on iso juttu seuralle. Myynnissä on paljon erilaisia fanituotteita, olemme tehneet mainoskuvauksia, harjoituksissamme oli juuri pieniä junnuja laulamassa ja ottamassa nimikirjoituksia, joten se kertoo vähän siitä millainen merkitys cupilla on, Äijänen kertoo.

Turnaus pelataan Vitoria-Gasteizissa ja Sedis Basquetin vastustaja Araski pääsi turnaukseen mukaan emännöidessään lopputurnausta. Joukkueet kohtasivat toisensa joulukuun lopussa ja tuolloin Sedis haki selvän 69-55-vierasvoiton. Arvonnassa Sedis vältti ensimmäisellä kierroksella Espanjan liigaa hallitsevat Gironan ja Avenidan.

- Arpa oli hyvä, ettei heti kärkeen tullut Euroliigan tai EuroCupin joukkuetta vastaan. Araski on kuitenkin vahva joukkue, varsinkin kotikentällään. Meillä on heitä vastaan hyvä suunnitelma ja olemme tehneet paljon skouttia heitä vastaan. Tasaväkinen ottelu on tulossa ja meiltäkin on matkaamassa paljon faneja peliin, joten toivottavasti se tasoittaa kotietua hieman.

Mikäli Sedis etenee seuraavalle kierrokselle, ovat välierät edessä lauantaina. Vastaan tulisi todennäköisesti suurseura Girona, jonka kauden ainoa tappio Espanjan liigassa tuli nimenomaan Sedisiä vastaan marraskuussa.

- Lähdetään voittamaan ensimmäinen ottelu ja sitten yllättämään Girona toistamiseen tämän kauden aikana, Äijänen heittää.

Äijänen pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sedis on pelannut vahvan kauden ollen sarjassa neljäntenä tukevasti kiinni pudotuspelipaikasta. Äijäsen mukaan joukkueen suurin vahvuus on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

- Meillä on tosi yhtenäinen joukkue. Kaikki pelaavat joukkueen eteen eikä minkäänlaista sooloilua ole. Pelaajat ovat samalla aaltopituudella ja ovat motivoituneita tekemään tulosta joukkueelle, Äijänen avaa joukkueen menestyksen salaisuutta.

Äijänen vaihtoi viime kauden jälkeen USA:n yliopistokentät Espanjan ammattilaisparkettiin. Tampereen Pyrinnön kasvatti on saanut peliaikaa keskimäärin hieman päälle yhdeksän minuuttia ja keskiarvoikseen hän on merkkauttanut 2,5 pistettä ja 1,8 levypalloa.

- Ensimmäinen kausi ammattilaisena on ollut osittain haastava, kun peliaikaa on tullut aika vaihtelevasti. Siitä huolimatta minusta tuntuu, että olen pystynyt myös harjoituksissa kehittymään. On tullut paljon oppia kovuudesta ja olen oppinut pelistä paljon, arvioi Äijänen.

Copa de la Reinan puolivälierät pelataan torstaina ja perjantaina. Välierät ovat edessä lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Henkilöt

 
30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

8.5.2018 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Petra Noponen juhli Viron mestaruutta

Virossa Tallinna Ülikoolin riveissä kolmatta kauttaan pelannut Petra Noponen, 21, pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Viron mestaruutta.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

17.3.2019 09:06 Susiladies

Naisten Saksan Bundesliigassa runkosarja päätökseen

Saksan Bundesliigassa saatiin runkosarja päätökseen. Suomalaispelaajia ei nähdä tällä kaudella pudotuspeleissä.

14.3.2019 09:23 NCAA

Augustin ja Koskimies konferenssien välieriin

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

11.3.2019 07:10 Susiladies

Anniina Äijänen voiton makuun Espanjassa

Anniina Äijäsen Sedis Basquet otti kovan vierasvoiton Espanjan liigassa kaadettuaan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Valencian vieraskentällä.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

3.3.2019 22:03 Susiladies

Pelander ja Pounds juhlivat voittoja

Susiladiesin Euroopassa pelaavista ammattilaisista viikonloppuna voittoja pääsivät juhlimaan Sofia Pelander ja Anissa Pounds.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

1.3.2019 08:08 Susiladies

Anniina Äijäsen Sedis Espanjan cupin välieriin - Vilma Kesänen hurjana Islannissa

Anniina Äijäsen Sedis Basquet eteni Espanjan cupin, Copa de la Reinan välieriin. Islannissa Vilma Kesänen teki kauden piste-ennätyksensä.

Näytä lisää vastaavia