Augustin ja Koskimies konferenssien välieriin

14.3.2019 09:23 Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Elina Koskimies raivasivat tiensä konferenssien välieriin. MAC-konferenssissa Ninni Salmen ja Sara Rokkasen ottelut päättyivät puolivälieräkamppailuihin.

Nina Augustin ja Robert Morris jahtaavat NEC-konferenssin mestaruutta. Kuva: RMU Sentry Media.

Nina Augustinin Robert Morris eteni ansaitusti Northeast-konferenssin välieriin lyömällä Fairleigh Dickinsonin puolivälieräottelussa selkein lukemin 38-64 (20-28). Augustin oli jälleen joukkueensa tehokkaimpia korintekijöitä upottaessaan pelitilanneheittonsa 50 prosentin tarkkuudella (4/8) sisään ja viimeistellessään 13 pistettä 33 minuutissa. Lisäksi takamies urakoi neljä levypalloa, neljä syöttöä sekä kaksi pallonriistoa.

Ensi yön välierässä joukkue saa vastaansa vaarallisen Mount St. Mary’sin, joka on yhtenä harvoista joukkueista onnistunut päihittämään Robert Morrisin kauden aikana.  

Ottelutilastot

Elina Koskimies löysi heittovireensä tärkeässä paikassa Patriot League-konferenssin puolivälierässä, kun American löylytti Lafayettea lukemin 47-67 (14-36). Koskimies pussitti 14 pistettä, joista yhdeksän syntyi kolmoskaaren takaa, ja tilastoi 31 minuutissa myös neljä levypalloa ja yhden syötön.

American kohtaa Lehighn ensi yön välieräottelussa, jonka voittaja etenee sunnuntain konferenssifinaaliin. 

Ottelutilastot

Rokkasen Toledolle puolivälierätappio

Sara Rokkasen Toledo piti johtoasemansa Mid-American-konferenssin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, vaikka Ball State onnistui nousemaan loppumetreillä kahden pisteen päähän. Toledo repi lopulta eron neljään pisteeseen ja varmisti kohtaamisen voiton luvuin 63-67 (23-33). Rokkanen pelasi 28 minuuttia, joiden aikana hän viimeisteli kolme pistettä, kaksi syöttöä ja yhden riiston. 

Toledo-Ball State

Sara Rokkasen kausi saattaa vielä jatkua. Kuva: Ville Vuorinen.

Viime yön puolivälieräottelussa Toledon tie tuli päätökseen, kun Miami heitti vastustajansa kumoon lukemin 54-72 (24-35). Rokkanen nostettiin ottelussa aloitusviisikkoon, jossa hän uurasti 35 minuuttia upottaen kahdeksan pistettä, repien kaksi levypalloa, tarjoillen kolme syöttöä ja riistäen kerran. 

Rokkanen pelasi kolmannella kaudellaan Toledossa keskimäärin 24,9 minuuttia ottelua kohden 6,4 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvolla. Tappiosta huolimatta joukkueella on vielä mahdollisuus tulla valituksi joko NCAA-lopputurnaukseen tai WNIT-turnaukseen. 

Toledo-Miami

Salmen kausi päätökseen

Ninni Salmen Northern Illinois varmisti paikkansa Mid-American-konferenssin puolivälierissä kaivaessaan yhden pisteen voiton Western Michiganista numeroin 69-70 (29-38). Ottelun ratkaisu syntyi vain muutama sekunti ennen loppuvihellystä, kun ”Huskiesin” Mikayla Voigt nosti pallon koriin onnistuneen ajon päätteeksi. Salmi ei pelannut ottelussa. 

Northern Illinois-Western Michigan

Puolivälierässä Northern Illinois sai vastaansa Ohion, joka vei ottelussa pidemmän korren lukemin 56-72 (25-37) ja varmisti paikkansa MAC-konferenssin välierässä. Salmi pelasi ottelussa kaksi minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Northern Illinoisin kausi päättyi 19 voittoon ja 13 tappioon. Kulunut kausi oli Ninni Salmelle NCAA:ssa kolmas, mutta ”Huskiesin” paidassa vasta ensimmäinen. Kauhajoen kasvatti esiintyi otteluissa 8,3 minuutin, 1,4 pisteen ja kahden levypallon keskiarvoilla.

Northern Illinois-Ohio

Kalin ja Karsten jatkoon, Variksen kausi ohi

Hofstran pudotuspeliurakka CAA-konferenssissa alkoi trillerimäisellä voitolla Elonista lukemin 77-75 (41-34) ja ottelun ehdoton tähti oli Hofstralle hurjat 42 pistettä pussittanut Boogie Brozoski. Sandra Karsten tilastoi 18 peliminuutissa yhden pisteen, kaksi levypalloa ja yhden pallonriiston. Marianne Kalin pelasi avausviisikossa yhdeksän minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä.

Joukkue saa seuraavaksi puolivälierässä vastaansa konferenssin kärkijoukkueen James Madisonin. 

Ottelutilastot

Venla Variksen onnistumiset eivät riittäneet voittoon ja jatkopaikkaan, kun Grand Canyon kaatui CSU Bakersfieldille Western Athletic-konferenssin puolivälierässä numeroin 59-73 (29-33). Varis oli joukkueensa tehokkain korintekijä 14 pisteellä ja hän jakeli lisäksi kolme syöttöä sekä haki yhden levypallon. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Grand Canyonin kausi päättyi seitsemään voittoon ja 20 tappioon. Varis pelasi komealla tulokaskaudellaan keskimäärin 19,1 minuuttia ottelua kohden tilastoiden keskimäärin 6,4 pistettä ja 0,5 levypalloa. 

Ottelutilastot

 
25.3.2019 08:59 NCAA

Suomalaisnaisten NCAA-kaudet ohi – Rokkasen Toledo kaatui WNIT-turnauksessa

Sara Rokkasen tähdittämä yliopistojoukkue Toledo hävisi Northeasternille kutsuturnauksen toisen kierroksen ottelussa luvuin 54-47 (20-29).

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

4.3.2019 10:00 NCAA

Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

25.2.2019 09:14 NCAA

Koskimies kovassa vireessä - Americanille 14. peräkkäinen voitto

Naisten NCAA:ssa Elina Koskimiehellä oli tehokas 18 pisteen ilta Americanin yltäessä jo neljänteentoista peräkkäiseen voittoonsa. Joukkue on kärsinyt Patriot League-konferenssissa vain yhden tappion.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

25.1.2019 08:45 NCAA

Rokkanen ja Koskimies voittoihin NCAA:n konferenssiotteluissa

NCAA:n suomalaisnaisista Sara Rokkanen, Elina Koskimies ja Nina Augustin napsivat konferensseissaan voittoja voiton perään.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

18.1.2019 10:31 NCAA

Augustin ja Väätänen vastakkain NCAA-kentillä - Robert Morris murskavoittoon

Nina Augustin vei naisten NCAA-kauden neljännen suomalaiskohtaamisen Robert Morrisin murskatessa Ella Väätäsen Long Islandin. Viikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat myös kaksinumeroisille lukemille yltäneet Elina Koskimies sekä Lotta-Maj Lahtinen.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

10.12.2018 08:24 NCAA

Kalin, Korpinen ja Menna energisinä NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa naisten NCAA:ssa nähtiin viikonloppuna pirteitä suomalaissuorituksia, kun Tuuli Menna ja Marika Korpinen takoivat kaksinumeroiset lukemat ja Marianne Kalinin vahva levypallotyöskentely kiritti Hofstran voittoon.

5.11.2018 10:31 NCAA

Naisten NCAA-kausi käynnistyy – mukana huimat 32 suomalaisnaista

Yhdysvaltojen yliopistokoripallosarja NCAA pyörähtää käyntiin Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Suomalaisedustus rapakon takana on jälleen vahva ja pelikentillä nähdään muun muassa viime kaudella vakuuttavia otteita esittänyt Elina Koskimies sekä tulokaskautensa aloittava huippulupaus Lotta-Maj Lahtinen.

24.1.2021 21:54 Suomalaiset ulkomailla

Holopaisen hurja tahti Islannissa jatkuu – Susiladies-pelaajat hyville pisteille

Annika Holopainen jatkoi vahvoja pelejään Islannin liigassa, mutta KR jahtaa siitä huolimatta edelleen ensimmäistä voittoaan. Awak Kuier ylsi kahdesti viikon aikana kaksinumeroisiin pisteisiin ja koville pisteille pääsivät myös Sofia Pelander, Anniina Äijänen sekä Sara Rokkanen.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Näytä lisää vastaavia