Augustinille 13 pistettä Robert Morrisin jatkoaikavoitossa

20.12.2019 08:14 Nina Augustin ja Venla Varis selvisivät voittajina alkuviikon tiukoista väännöistä naisten NCAA-kentillä. Viikon menestyjiin lukeutuivat myös Sara Bejedi ja Nenna Lindström, joiden joukkueet viilettävät viiden ja kolmen ottelun voittoputkissa.

Nina Augustin oli tärkeässä roolissa Robert Morrisin jatkoaikavoitossa. Kuva: Ville Vuorinen.

Nina Augustin ja Robert Morris palasivat voittojen tielle napatessaan makoisan jatkoaikavoiton Norfolk Statesta numeroin 69-62 (26-32, 55-55). Robert Morris nousi takamatkalta voittoon mainion yhteispelinsä ja kaukoheittovireensä ansiosta ja Augustin olikin yksi neljästä yli kaksinumeroisille lukemille yltäneestä pelaajista.

Suomalaistakuri pelasi 32 minuuttia pussittaen 13 pistettä, joista seitsemän syntyi vapaaheittoviivalta. Lisäksi Augustin jakoi kolme syöttöä, noukki yhden levypallon sekä riisti kertaalleen.

Ottelutilastot

Sara Bejedin Arizona State ei antanut New Mexico Statelle juurikaan saumaa, kun joukkue rymisteli suvereenisti jo viidenteen peräkkäiseen voittoonsa. Vierasvoitto syntyi lukemin 70-47 (32-15) ja Bejedi viimeisteli 14 minuutin aikana viisi pistettä ja kaksi levypalloa.

Nenna Lindströmin ja Libertyn noususuhdanteinen kausi sai jatkoa, kun joukkue rynnisti kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa kaataen Saint Francisin lukemin 71-52 (40-30).

Nenna Lindström on esittänyt lupaavia otteita NCAA:n ykköstasolla. Kuva: Vesa Koivunen.

Liberty sai pidettyä kovaa tempoa yllä koko ottelun ajan, eikä vastustaja päässyt yllättämään yhdestätoista onnistuneesta kolmen pisteen heitosta huolimatta. Lindströmin 23 minuutin iltapuhde tuotti viisi pistettä, yhden puolustuspään levypallon sekä koriinjohtaneen syötön.

Variksella voitokas viikko

Venla Variksen Grand Canyonin kiireinen kolmen ottelun joulunalusviikko käynnistyi kahdella ansaitulla voitolla. Ensimmäisessä ottelussa joukkue nousi takaa-ajoasemasta voittoon nujertaessaan UNLV:n kotonaan numeroin 51-53 (23-17). Varis jäi pelaamassaan 22 minuutissa pisteittä, mutta kirjasi tilastoihinsa kaksi levypalloa.

Myös Grand Canyonin toisessa kamppailussa ratkaisua haettiin viime sekunneille saakka ja lopulta UC Santa Barbara kaatui summerin soidessa 57-58 (35-27). Varis urakoi parketilla 26 minuuttia, heilutti sukkaa kuuden pisteen edestä ja hankki joukkueelleen yhden pallonriiston. Joukkue kohtaa sunnuntaina viikon kolmannessa ottelussaan Whittierin.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Mäkelän Manhattan starttasi konferenssiurakkansa

Sini Mäkelän Manhattan otti varaslähdön konferenssipeleihin kohdaten MAAC-konferenssin avauksessa Monmouthin.

Manhattan nousi 18 pisteen takaa tasoihin pakottaen ottelun ratkaisun jatkoajalle, jossa Mäkelä vei vierasjoukkueen johtoon kolmen pisteen onnistumisella. Monmouth sinetöi kuitenkin voiton viimeisen sekunnin korilla numeroin 60-62 (27-36, 55-55). Mäkelä tilastoi ottelussa viisi pistettä ja kaksi levypalloa 13 minuutin aikana.

Marika Korpisen tähdittämä George Mason katkaisi neljän ottelun tappioputkensa päihittämällä Navyn vieraissa lukemin 67-58 (31-26). Aloitusviisikossa 20 minuuttia hikoillut Korpinen jäi kamppailussa pisteittä, mutta kirjautti kaksi puolustuslevypalloa.

Sara Rokkasen Toledo koki kauden kuudennen takaiskunsa Las Vegasin Holiday Hoops Classicissa Troyta vastaan. Vastustaja käytti Toledon pallonmenetykset hyväkseen ja paineli voittoon numeroin 71-64 (39-27). Rokkanen viihtyi kentällä 14 minuuttia viimeistellen viisi pistettä ja yhden levypallon.

28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

9.4.2022 19:40 Susiladies

Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.4.2021 08:39 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan NCAA:n ykkösdivisioonan valmentajien liitolta

Upean kauden Georgia Techin paidassa pelannut Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan, kun naiten valmentajien liitto (WBCA) valitsi All-American-joukkueen NCAA:n naisten ykkösdivisioonasta.

29.3.2021 08:32 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen upotti upeat 20 pistettä, South Carolina veti pidemmän korren

NCAA:n naisten lopputurnauksen kuudentoista parhaan joukossa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech putosivat leikistä ulos, kun South Carolina eteni puolivälieriin 65-76 (35-39). Lahtinen oli koko ottelun paras pistenainen 20 pisteellä.