Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

9.5.2019 14:09 Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

Carl Lindbom pelasi hienon kauden Puolassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Radomin kausi oli hankala. Joukkue putosi Katajalle FIBA Europe Cupissa ennen Lindbomin liittymistä joukkueeseen ja myös sarjakausi oli joukkueelle hankala. Joukkue sijoittui Puolan liigassa lopulta sijalle 11 neljän voiton verran pudotuspelipaikasta.

- Kausi oli joukkueelta aikamoista ylä- ja alamäkeä. Organisaation ympärillä tapahtui kauden aikana kaikennäköistä ja joukkueeseen tuli paljon muutoksia. Meillä sattui rutkasti loukkaantumisia ja pelaajavaihdoksia kauden aikana. Pahin takaisku oli, kun ison puolalaispelaajan kausi loppui kesken ja se vaikutti suuresti joukkueeseen, koska kentällä pitää olla aina vähintään kaksi puolalaispelaajaa ja hän oli samalla yksi parhaista pelaajistamme.

- Olimme kauden alkaessa Rosa Radom, mutta Rosa meni konkurssiin. Onneksi löysimme hyvän uuden pääsponsorin joukkueelle. Myös organisaation sisällä tapahtui siis paljon muutoksia ja ylipäänsä oli hieman liikaa tapahtumia sekä joukkueessa että sen ympärillä. Sinänsä joukkueelle kausi oli aika vaikea, Lindbom arvioi joukkueen kautta. 

Vaikka joukkueen kauteen mahtui vaikeutensa, oli Lindbomin kausi erittäin hyvä. Lindbom sai peliaikaa keskimäärin yli 30 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 15,5 pisteen, 4,9 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

- Olen tosi tyytyväinen, että valmentaja antoi minulle vastuuta koko kauden ajan. Pystyin vastaamaan siihen ollen joukkueelle avuksi ja pystyin suorittamaan tasaisesti koko kauden. Siinä on aiemmin ollut parantamisen varaa. Nyt pystyin pelaamaan koko ajan tasaisesti ja korkealla tasolla.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vahvana heittäjänä tunnettu Lindbom tuntee menneensä kauden aikana pelillisesti eteenpäin ja monipuolistuneen.

- Iso rooli kasvatti itseluottamusta ja kehitti minua joka osa-alueella. Erityisesti olen mielestäni kehittynyt selkeästi puolustuspelaamisessa, post-pelaamisessa sekä ylipäätänsä pelin lukemisessa, arvioi Lindbom.

Kokonaisuudessaan Lindbom nautti pelaamisesta Puolan liigassa.

- Koris oli nopeaa, mutta samalla tosi organisoitua. Kaikilla oli selvät taktiikat ja rooli mitä piti tehdä. Pidin siitä, että tiesin mitä minulta odotettiin ja haluttiin. Valmentajamme tiesi miten käyttää vahvuuksiani, sillä hänkin oli pelaajaurallaan heittävä nelospaikan pelaaja.

Hyvät lähtökohdat sopimusneuvotteluihin

Radom vakuuttui Lindbomista siinä määrin, että jatkosopimuksesta tullaan neuvottelemaan lähiviikkoina.

- Organisaatio oli minuun tosi tyytyväinen ja haluaisi minun jatkavan. Näen sen varteenotettavana vaihtoehtona, sillä viihdyin Radomissa hyvin. Tykkäsin olla siellä ja liigan taso on korkea. Katson kuitenkin myös mahdollisia muita vaihtoehtoja.

Viime kesänä Lindbom joutui odottamaan aivan kauden alun kynnykselle ennen kuin sopimusasiat varmistuivat. Tällä kertaa laituri lähtee luottavaisin mielin kesää kohti, kun yksi tarjous on jo näillä näkymin tulossa.

- Siinä on tietysti myös se puoli, että päätös pitäisi tehdä varmaan aika pian, sillä he eivät luonnollisestikaan halua odottaa liian pitkään. Nyt on kuitenkin hyvät fiilikset lähteä kesään ja varmaan tulee enemmän tarjouksia kuin edellisinä vuosina. Viime vuonna joutui esimerkiksi odottamaan vähän liiankin pitkään, mutta onneksi se lopulta kannatti.

"Calle" lähtee levollisin mielin kesään. (Kuva: Ville Vuorinen)

Susijengin pelaajat ovat tottuneet ahertamaan kesän maajoukkueleireillä, mutta tämä kesä on pelaajille erilainen, sillä ohjelmassa on vain pari harjoitusturnausta loppukesästä. Lindbom ei aio kuitenkaan viettää kesää vain lepäillen.

- Ihmeellinen kesä edessä, kun ei ole virallisia maajoukkuepelejä. Tuntuu, että tässä on niin paljon aikaa kesällä, ettei oikein tiedä mitä tekisi. Kesä menee kuitenkin tietysti treenatessa ja nyt on paljon aikaa tehdä kehittäviä henkilökohtaisia treenejä ensi kautta silmällä pitäen.

Carl Lindbomin kauden tilastot

Henkilöt

 
1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

Näytä lisää vastaavia