Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

12.10.2020 09:38 Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

Daniel Dolenc auttoi Swans Gmundenin kauden avausvoittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Espanjan liigassa neljän kierroksen jälkeen, kun se voitti Fuenlabradan 91-87 (44-34). Salin oli joukkueen parhaimmistoa 14 pisteen, kahden levypallon, kahden syötön ja riiston saaliilla. Emir Sulejmanovic kirjautti 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi kauden avauksessaan CB Pratille 67-76 (44-40). Aidoo kasasi neljä pistettä, kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Paluun pelikentille tehnyt Erik Murphy aloitti pelinsä Japanin BL2-liigassa vakuuttavasti, kun Fukushima Firebonds kaatoi viikonlopun aikana kahdesti Yamagatan.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli parempi 93-71 (42-34) ja Murphy tilastoi komean 18 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan. Murphy sai tililleen myös yhden syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toisessa ottelussa Firebonds oli vahvempi 74-68 (35-35)-voitolla. Murphy kasasi jälleen tupla-tuplan 18 pistettä ja 11 levypalloa sekä lisäksi viisi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi pääsi juhlimaan makeaa voittoa, kun Cremona kaatoi vieraskentällä Milos Teodosicin johtaman Virtus Bolognan 95-92 (46-36). Palmi auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg juhli 97-91 (47-45)-voittoa Orleansista.

- Voitto on voitto. Orleans pelasi nopeammin kuin mikään muu joukkue, jonka olemme kohdanneet. Huomasimme sen ensimmäisellä puoliajalla, kun jahtasimme heitä koko ajan. Se mitä teimme aktiivisuuden osalta Chalonia vastaan, ei nyt onnistunut ja siitä pitää antaa kunniaa Orleansille, Tuovi kertasi ottelua Strasbourgin sivuilla.
Ottelutilastot

Marius van Andringan Lorient oli kahdesti viikolla tositoimissa LM1:ssä joista saldona oli voitto ja tappio. Ensin viikolla kaatui Bordeaux selvästi 80-56 (33-38) ja van Andringa sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- sekä riistosarakkeisiin.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Rueil oli vahvempi 89-91 (55-39). Tällä kertaa van Andringan tilastoihin kertyi yhdeksän pistettä, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Dolenc oli liekeissä, kun Swans Gmunden avasi kauden voittotilinsä Itävallan liigassa voittamalla vieraskentällä Traiskirchen Lionsin 96-81 (55-39). Dolenc möyri 20 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on nyt voitto ja tappio.

- Tavoite oli saada kauden voittotili auki ja se me tehtiin. Meillä oli erinomainen treeniviikko alla, joka johti siihen, että toteutimme niitä asioita mitä me halusimme. Sen ansiosta on helppo pelata omaa peliä, kun pystyy luottamaan jokaiseen kentällä olevaan kaveriin, Dolenc totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti viikolla kaksi voittoa. Ensin kaatui Liepaja selvästi 104-63  (54-35). Madsen kasasi 11 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa pelissään Riika voitti Valmieran 105-90 (47-41). Madsen osoitti taas monipuolisuuttaan 12 pisteen, seitsemän levypallon, viiden syötön, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla. VEF Riika on voittanut kaikki kolme peliään.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Pärnun kausi sen sijaan vasta alkoi ja joukkue pääsi heti voiton makuun kukistaessaan TalTechin 69-65 (34-24). Maxhuni heitti yhdeksän pistettä, otti viisi levypalloa ja antoi neljä syöttöä.
Ottelutilastot

 
23.11.2020 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy teki tupla-tuplan – Daniel Dolenc myös tehokkaana

Erik Murphy pääsi Japanissa juhlimaan viikonlopun toista voittoaan ja Daniel Dolenc jatkoi vahvoja otteitaan Itävallan liigassa. Teneriffa ei tarvinnut Sasu Salinin tehoja jatkaakseen vahvaa alkukauttaan Espanjassa ja Saksassa Iisalon veljesten sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti komean voiton.

21.11.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Murphyt koville pisteille – Madsenille tupla-tupla

Susijengin pelaajat olivat loistovireessä, kun Sasu Salin sekä Alex ja Erik Murphy heittivät kaikki yli 20 pistettä. Alexander Madsen murjoi sitä vastoin tupla-tuplan.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

16.11.2020 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana derby-voitossa

Sasu Salinin heittokäsi oli kuumana, kun hän paukutti kolmen pisteen viivan takaa viisi heittoa sisään Teneriffan jatkaessa vahvaa alkukauttaan. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana ja Virossa sekä Latviassa Edon Maxhuni ja Alexander Madsen esiintyivät taas edukseen.

13.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille voittoja Euroopan korisparketeilla

Alexander Madsenin VEF Riika nappasi ensimmäisen voittonsa Mestarien liigassa. Suomalaispelaajista myös Sasu Salin, Edon Maxhuni ja Daniel Dolenc pääsivät alkuviikon peleissä voiton makuun.

9.11.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ilmiliekeissä Virossa – Carl Lindbom debytoi voittoisasti

Edon Maxhuni väläytteli Viron ja Latvian yhteisliigassa iskemällä tauluun kovia lukemia. Carl Lindbom aloitti pelinsä Puolassa Stal Ostrow Wielkopolskin joukkueessa ja Erik Murphyn vahvat otteet Japanissa saivat jatkoa.

2.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy, Daniel Dolenc ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Italiassa Topias Palmin hyvä pelivire ei riittänyt Cremonalle ja sama kohtalo oli Alex Murphyllä Espanjassa. Itävallassa Daniel Dolencin sekä Swans Gmundenin vahva alkukausi sai jatkoa ja Elias Valtonen pääsi aloittamaan ammattilaisuransa hienolla voitolla Saksassa.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

Näytä lisää vastaavia