Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

28.5.2018 16:12 Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

Gerald Lee Juniorilla on ollut vaiherikas loppukausi Israelissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Israelin liigan loppukausi ehdittiin jo perua pelaajayhdistyksen lakon takia. Lakon taustalla ovat Israelin liigan suunnitellut muutokset koskien israelilaispelaajien peluutusta ensi kaudeksi. Nyt israelilaispelaajia pitää olla kentällä aina vähintään kaksi, mutta liigan suunnitelmissa oli poistaa rajoitus ensi kaudeksi sekä nostaa sallittujen ulkomaalaispelaajien määrää. Pelaajayhdistys ei hyväksynyt suunnitelmia ja meni lakkoon. Tilanne eli vahvasti koko viikon, mutta lopulta osapuolet pääsivät sopimukseen kauden jatkamisesta.

- Päätöstä vekslattiin edestakaisin viikon ajan. Päätöksen takaraja muuttui kolme kertaa. Perjantaina sitten tuli virallinen tieto, että kausi ei jatku. Muutamaa tuntia myöhemmin tuli kuitenkin viesti, ettei kotilentoja kannata buukata vielä, sillä tilanne saattaa muuttua. Lopulta lauantaiaamuna sitten selvisi, että kausi pelataan loppuun, Maccabi Ashdodissa pelaava Gerald Lee Junior valottaa viime viikon tapahtumia.

 

Lee myöntää, että päätöksen poukkoilu ja pitkittyminen oli varsin stressaavaa.

- Ensin harmitti, ettei päässyt pelaamaan pudotuspelejä, mutta oli kuitenkin hyvä mieli, että oli pääsemässä taas kotiin sukulaisten ja ystävien luo. Sitten tuli taas harmistus, ettei pääsekään lähtemään kotiin. Siitä pääsi kuitenkin yli ja ajan myötä fiilis taas parani ja sunnuntaina pääsi pelaamaan taas. Peli meni ihan hyvin, vaikka tuli hankittua uran ensimmäinen teku, Lee kertoo tuntemuksiaan.


Kova haaste edessä pudotuspeleissä

 

Runkosarjan päätöskierroksella Ashdod voitti vieraissa niukasti Maccabi Rishon Lezionin 76-74. Voitolla Ashdod varmisti myös runkosarjan neljännen sijan.

 

Ashdodin kausi alkoi vaikeasti, kun kymmenestä ensimmäisestä pelistä se voitti kolme. Lee oli myös alkukaudesta hieman sivussa, kun hän kärsi alaraajavammasta. Joulun jälkeen kurssi kuitenkin muuttui, kun se voitti 17 seuraavasta pelistään peräti 15.

- Kun palasin Suomesta loukkaantumisen jälkeen, niin meillä oli pelaajien kesken palaveri ja päätimme, ettemme voi voittaa otteluita yksilösuorituksilla. Aloimme jakaa palloa sen jälkeen paremmin ja pelasimme todella hyvin ja joukkueessa on tosi hyvä joukkuehenki. Mikäs siinä sitten pelatessa. Se oli samalla seurahistorian paras runkosarjan sijoitus, Lee valottaa joukkueen vahvan loppukauden saloja.

"Junnu" Lee lähtee luottavaisena pudotuspeleihin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Israelin liigan puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä, jonka jälkeen pelataan Final Four -turnaus. Ashdod saa vastaansa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Hapoel Tel Avivin.

- Hyvät ja odottavat tunnelmat. Vastustaja on paha, sillä he ovat viimeisestä yhdeksästä pelistä voittaneet seitsemän. Joukkueessa on kuitenkin positiiviset fiilikset ja kaikki ovat motivoituneita.

 

Lee uskoo vahvasti joukkueensa mahdollisuuksiin päästä Final Fouriin.

- Pelasimme heitä vastaan kolmasti tällä kaudella ja voitimme heidät kahdesti. Meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, jos pelaamme samanlaista joukkuepeliä kuin silloin voittoputken aikana, pohtii Lee.

 

Henkilöt

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Näytä lisää vastaavia