Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

23.10.2020 09:33 Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

Ilari Seppälä aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennen joukkueessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kantonen teki toukokuussa Aix-Mauriennen kanssa sopimuksen ja ottaa näin ensimmäiset askeleensa ulkomailla.

- Kun kausi loppui Suomessa, niin pariin kuukauteen ei ollut mitään. Hiljalleen Suomessa joukkueet alkoivat aktivoitua ja samalla ulkomailta alettiin osoittaa kiinnostusta. Aix-Maurienne osoitti nopeasti kiinnostusta ja pari viikkoa siitä, niin tein sopimuksen, Kantonen kertoo päätymistään Ranskaan.

Viime kauden päätteeksi Kantonen valittiin Korisliigan kauden pelaajaksi sekä vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Hän murtautui myös Susijengin rinkiin mukaan. Nyt oli Kantosen mukaan oikea hetki suunnata kohti uusia haasteita.

- Ulkomaille siirtyminen oli ajankohtaista, kun oli sellainen sopiva momentum pelillisesti. Sain viime kauden jälkeen pari hienoa tunnustusta ja Salon pestin alussa oli tavoitteena päästä ulkomaille pelaamaan, kaksi edelliskautta Vilppaassa pelannut Kantonen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sopeutuminen uuteen maahan otti ensin aikansa, mutta hiljalleen hän on sopeutunut uusiin ympyröihin.

- Alkuun oli aika haastavaa pari ensimmäistä viikkoa. En ole koskaan opiskellut ranskaa, uusi kaupunki eikä suomalaista tukiverkosta ollut lähellä. Olin aika hukassa aluksi ruokakaupassa ja kaupungilla, mutta nyt olen jo päässyt paremmin sisään. Arkiset rutiinit ovat jo löytyneet eikä mene enää niin hirveästi aikaa sellaisiin ylimääräisiin asioihin.

Ennen sopimuksen allekirjoittamista Kantonen kysyi neuvoa viime kaudella Aix-Mauriennessa pelanneelta Seppälältä, joka osasi antaa kullanarvoisia vinkkejä.

- Kysyin häneltä, että millainen seura on kyseessä ja häneltä tuli kaikki tieto asunnoista, seurasta ja valmentajasta. Kävimme hänen kanssaan asioita aika paljon läpi ennen kuin tein sopimuksen.

Seppälä toimi tietynlaisena linkkinä myös Aix-Mauriennen suuntaan, sillä häneltä kysyttiin mielipidettä Kantosesta seuran taholta.

- Neuvottelimme alkukesästä, mutta ilmoitin heille, etten ole tulossa takaisin. Samalla he kysyivät minulta Henristä ja sanoin, että hänen kanssaan kannattaa tehdä sopimus. Ei se ainakaan negatiivisesti vaikuttanut omaan päätökseeni palata, että joukkueessa on toinen suomalainen. On mukava päästä puhumaan suomea ja pelillisestikin on helpompaa, kun joukkueessa on joku, joka ajattelee samalla tavalla koripallosta, Seppälä kertoo.

Ilari Seppälä palasi täksi kaudeksi tuttuun seuraan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä myöntää, ettei paluu Aix-Mauriennen joukkueeseen ollut hänellä päällimmäisenä mielessä viime kauden jälkeen.

- Alkukesästä oli paljon kiinnostusta ja Aix-Maurienne oli myös halukas jatkamaan. Halusin kuitenkin katsoa muut optiot ensin, mutta ne eivät menneet maaliin. Sitten Aix-Maurienne ilmoitti, että heiltä purettiin yhden takamiehen sopimus ja olisiko kiinnostusta tulla takaisin, Seppälä avaa päätymistään Aix-Maurienneen.

Seppälä liittyi joukkueen mukaan vasta harjoittelukauden loppuvaiheessa eikä ole katunut päätöstään.

- Olen ollut tyytyväinen. Tuttu joukkue, systeemi on sama ja joukkue hoitaa asiat hyvin.

ProB:n kilpailukausi ehti jo käynnistyä ennen sarjakauden alkua pelattavalla Leaders Cupin lohkovaiheella, jossa Aix-Maurienne voitti neljästä pelistään kaksi. Se ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan.

- Hävisimme suurimman osan harjoituskauden otteluista, ettei voi sanoa, että olisi mennyt kovin hyvin. Joukkue on vaihtunut paljon ja se on näkynyt. Olemme kuitenkin parantaneet ja paljon on tehty hommia, pohtii Kantonen.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aix-Mauriennen kauden piti alkaa jo pari viikkoa sitten, mutta kaksi ensimmäistä peliä jouduttiin siirtämään koronatapausten takia. Se on vaikuttanut myös joukkueen harjoitteluun ja valmistautumiseen, sillä joukkueharjoitukset ovat jääneet viime aikoina vähiin ennen perjantain sarjakauden avausta Gries-Oberhoffenia vastaan.

- Valmistautuminen ei ole ollut millään tavalla optimi, mutta tämä on tilanne ja sen kanssa yritetään nyt elää. Pidetään peli yksinkertaisena ja mennään sen kanssa, miettii Seppälä.

Aix-Maurienne oli viime kaudella sarjan keskeytyshetkellä sijalla 16, mutta pudotuspelirajaan oli matkaa vain kolmen voiton verran. Tällä kaudella suomalaiskaksikko toivoo joukkueen pystyvän taistelemaan paikasta kahdeksan parhaan joukossa.

- Isoin juttu olisi varmasti, jos pudotuspeleihin pääsisi. Edelliskaudella Aix-Maurienne ei siinä onnistunut, joten sitä tavoitellaan nyt, Kantonen valottaa.

Seppälä on samoilla linjoilla.

- Pudotuspelit olisivat ultimaattinen tavoite. Tässä seurassa ollaan tyytyväisiä siihen, että sarjapaikka säilyy, mutta se ei pelaajia tyydytä. Yritämme lähteä parantamaan viime kaudesta.

 
17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

Näytä lisää vastaavia