Henrik Dettmann ehdolle eduskuntavaaleihin

19.12.2022 18:09 Suomalaisen urheilun ja koripallon ikonisimpiin hahmoihin lukeutuva Henrik Dettmann, 64, asettuu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

- Urheilu, eritoten koripallo, on ollut viimeisten vuosikymmenten aikana työkenttäni ja tapani elää arkea. Elämäni tässä vaiheessa tahdon ammentaa urheilun parista saamistani opeista ja kokemuksistani ja antaa takaisin saamastani hyvästä yhteiskunnalle ilmoittautumalla mukaan rakentamaan tulevaisuuden Suomea, kommentoi Dettmann.

Dettmann valmensi Suomen miesten koripallomaajoukkuetta – Susijengiä – vuosina 1992-97 ja 2004-22. Susijengi ylsi Dettmannin päävalmentajavuosina viidesti EM-kisoihin ja kerran MM-kisoihin.

Dettmann on uransa aikana valmentanut myös Saksan miesten koripallomaajoukkuetta (EM-kisojen 4. sija 2001, MM-pronssi 2002) sekä useita koripallon pääsarjajoukkueita Suomessa, Saksassa, Ranskassa sekä Turkissa. Viime vuosina Dettmann on tullut tunnetuksi myös suosittuna puhujana, kirjoittajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

Dettmann jatkaa edelleen työtään Suomen Koripalloliiton valmennuksen johtajana.

Henrik Dettmannin (Uudenmaan vaalipiiri) ohella suomalaisen koripalloperheen tunnetuista kasvoista eduskuntavaaliehdokkuuksistaan ovat aiemmin kertoneet Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff (Helsinki), Koripalloliiton puheenjohtaja, varakansanedustaja Timo Elo (Savo-Karjala), ex-maajoukkuepelaaja, kansanedustaja Ville Kaunisto (Kaakkois-Suomi) sekä entiset liigapelaajat Teemu Laine (Häme) ja Michael Pounds (Kaakkois-Suomi). 

 
20.3.2023 17:04 Susijengi

Tuore tutkimus: koripallo kovassa nosteessa Suomessa

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 18:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta urheilua kohtaan. Koripallo nousi lajien välisessä kiinnostuksessa ensimmäistä kertaa kymmenen kärkeen.

15.8.2022 10:29 Susijengi

Koripalloliiton ”The Game That Unites Us”-ohjelma käyntiin Jyväskylän maaottelun yhteydessä

Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

18.8.2020 12:00 Susijengi

Palloilulajien päävalmentajat: ”Lasten ja nuorten harrastustoiminta turvattava”

Suomen suurimpien palloilulajien maajoukkueiden päävalmentajat Henrik Dettmann, Jukka Jalonen, Markku Kanerva ja Petteri Nykky ilmaisevat yhteisen huolensa koronapandemian vaikutuksista suomalaisiin lapsiin ja nuoriin. Päävalmentajat peräänkuuluttavat tarkkaa harkintaa pohdittaessa lasten ja nuorten urheiluharrastustoiminnan rajoituksia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Näytä lisää vastaavia