Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

8.4.2020 16:13 Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

Ilari Seppälä odottelee päätöksiä kauden jatkosta Ranskassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan ProA ja ProB ovat olleet keskeytettynä muutaman viikon ajan eikä sarjojen jatkosta ole vielä varmaa tietoa.

- Jos ihan maalaisjärjellä ajatellaan, niin aika epätodennäköiseltä näyttää että kausi jatkuisi. Tartuntojen määrä kasvaa edelleen ja Ranska on yksi pahimmista epidemia-alueista. Minä en ole kuitenkaan se joka näistä asioista päättää, mutta varmasti päätökset tehdään terveys edellä. Luotetaan, että oikeat ratkaisut tehdään. Eivät ne ainakaan hätiköityjä päätöksiä ole, Seppälä miettii tilannetta.

Koronapandemia on iskenyt Ranskaan pahasti, mutta pääkeskittymät eivät osu Aix-les-Bainsin kupeeseen. Vajaan 30 000 asukkaan historiallinen kylpyläkaupunki sijaitsee lähellä Italian ja Sveitsin rajaa, mutta on säästynyt pahimmalta. Katukuvassa on kuitenkin nähtävissä, että nyt on tosi kyseessä.

- En ole hirveästi käynyt kaupungilla pyörimässä, mutta autolla kaupassa käydessä on huomannut, että liikenne on vähentynyt ja kaupassa lähestulkoon kaikilla on maskit ja suojahanskat käsissä. Ihmiset ottavat tämän tosissaan ja kaupunki on rauhoittunut selvästi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Seppälä saa ulkoilla kilometrin säteellä kotoaan, mutta muuten voimassa on tiukat rajoitukset eikä esimerkiksi edes pienissä ryhmissä saa kokoontua harjoittelemaan. Seppälä pitääkin kropastaan huolta kotonaan jumppaamalla ja mieli pysyy virkeänä viihdykkeiden avulla sekä läheisten kanssa jutellen.

- Liikuntarajoitukset ovat olleet voimassa nyt kolme viikkoa ja täytyy myöntää, että välillä tulee tylsää, mutta ihan hyvin on mennyt toistaiseksi. Joka päivä tulee harjoiteltua ja lenkillä saa käydä kilometrin säteellä kotoa. Kotona tulee tehtyä kuntopiiriä ja saimme joukkueelta treeniohjelman ja välineitä. Muuten tulee laitettua ruokaa, katseltua Netflixiä ja pelattua pleikkaria. Perheen ja ystävien kanssa tulee sitten puhelimitse pidettyä yhteyttä. Onni on, että on tällaista nykyteknologiaa, että yhteyksien pitäminen on suht helppoa.

Ammattiurheilijana Seppälä ei ole tinkinyt harjoittelustaan siltä varalta, että kausi vielä käynnistyy. Fyysistä kuntoa pystyy ylläpitämään myös kotiolosuhteissa, mutta lajiharjoitteiden tekeminen on vaikeaa.

- Harjoittelu on tullut vuosien aikana jo rutiiniksi ja mielellään sen ajan on päivisin käyttänyt, kun ei tässä juuri mitään muutakaan tekemistä ole.  Jos kausi sattuisi jatkumaan, niin koriskunto saattaisi olla hieman kateissa. Se on kuitenkin eri asia kuin käydä lenkillä ja tehdä kuntopiiriä. Suurin kysymys on, että mikä on tuntuma ja veisi varmaan hetken taas tottua koripalloon.

Ilari Seppälällä oli ikimuistoiset syntymäpäivät. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälän mukaan pelit eivät kuitenkaan alkaisi välittömästi, vaan pelaajille annetaan mahdollisuus päästä taas huippukuntoon.

- Sarjalta ja pelaajayhdistykseltä on tullut viestiä, että jos kautta jatketaan, niin pelaajat saavat kuntoutuskauden. Kaikki lähtevät siinä mielessä samalta viivalta. Se miten sitten runkosarjan loppu ja pudotuspelit saadaan mahdutettua aikatauluun, on sitten taas eri juttu.

Seppälä vietti hiljattain 27-vuotissynttäreitään. Synttärit menivät ymmärrettävästi varsin rauhallisissa merkeissä.

- Ainakin sellaiset syntymäpäivät, että ne muistaa. Puhelimessa meni melkein koko päivä, mutta muuten ei tullut juhlittua sen erityisemmin.

 

Henkilöt

 
25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Näytä lisää vastaavia