Kauhajoki ja Kataja Basket taipuivat euroavauksissaan

18.10.2023 23:10 FIBA Europe Cupin alkulohkot käynnistyivät keskiviikkona. Kauhajoki kaatui kotikentällään liettualaiselle Jonava CBetille. Kataja puolestaan jäi Puolassa isokokoisen isäntäjoukkue Legia Varsovan jyräämäksi.

Tajh Eaddy heitti 30 pistettä Kauhajoelle keskiviikkona. Kuva: FIBA Europe Cup

Viime kaudella neljän parhaan joukkoon tiensä raivannut Kauhajoki joutui toteamaan liettualaisvieraat paremmakseen lukemin 88–104 (41–42).

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen neljänneksen lopulla tilanteessa 56–63, kun neljännestä oli jäljellä kolme minuuttia. Jovana vei viimeiset minuutit 0–10 ja karkasivat 17 pisteen karkumatkalle. Kauhajoki nousi päätöskympillä 13 pisteen päähän, mutta sitä lähemmäs isännät eivät päässeet pelaamaan voitosta.

Kauhajoki laittoi ottelussa ilmaan kaikkiaan 47 kolmen pisteen heittoa, jotka upposivat sisään reilun 40 % tarkkuudella. Vieraat heittivät enemmän lähempää ja heidän heittotarkkuutensa oli keskiviikkona korkealla tasolla: kakkoset 65% ja kolmoset 50%.

- Ensimmäiseen puoliaikaan voidaan olla tyytyväisiä. Meidän pelaamisemme oli suunnitelman mukaista avauspuolikkaalla: heitettiin paljon kolmosia ja saatiin paljon hyökkäyslevypalloa. Mentiin nopeasti puolen kentän yli ja heistä näki, että he ovat tottuneet kontrolloidumpaa korista pelaaviin vastustajiin. Meidän kurinalaisuutemme petti kolmannella kympillä, kun virhetili täyttyi nopeasti ja he pääsivät 16 kertaa neljänneksen aikana vapaaheittoviivalle. Se oli ottelun ratkaisu tänään, päävalmentaja Janne Koskimies summasi.

Kauhajoen pisteistä vastasi pitkälti kaksikko Tahj Eaddy (30/5s) sekä Topias Palmi (24).

Jovanan pisteet jakaantuivat tasaisemmin, kun viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pisteille. Paras oli 22 pistettä nakuttanut Mike Lewis.

Ottelutilastot >

Karsinnan kautta FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen selviytynyt Kataja Basket koki 85–62-tappion vieraskentällä puolalaiselle Legia Varsovalle.

Isokokoinen ja korin alla viihtynyt Legia oli paha pala purtavaksi Katajalle. Isännät karkasivat avauspuoliajalla 45–29-johtoon, eivätkä luovuttaneet johtoasemaa enää ottelun edetessä. Korin läheisyyttä hallinneet puolalaiset käyttivät kokoylivoimaansa hyväkseen läpi ottelun.

- Tiedettiin, että olemme useammalla pelipaikalla lyhyempiä ja kevyempiä – ja jos annamme Legian pelaamaan sellaista korista kuin he haluavat – tulee pitkä ilta. Emme olleet tarpeeksi aktiivisia tänään, että olisimme pystyneet estämään heidän pallon siirtämistä post-asemiin kuin hetkittäin. Jokaisella pelaajalla oli omat hetkensä, ja he näyttivät, että pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Kollektiivisesti ei onnistuttu tänään lähimainkaan toteuttamaan koko 40 minuuttia, Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi.

Legia hallitsi korin läheisyyttä Varsovan illassa. Kuva: FIBA Europe Cup
Legia hallitsi korin läheisyyttä Varsovan illassa. Kuva: FIBA Europe Cup

Katajan pisteykkönen oli 12 pistettä viimeistellyt Amanze Egekeze. Legian pistekärki oli 16 pistettä nakuttanut Aric Holman.

Kataja jatkaa FIBA Europe Cupia kotikentällään 25. lokakuuta, kun se isännöi romanialaista CSM CSU Oradeaa. Kauhajoki puolestaan matkaa Saksaan Rostock Seawolvesin vieraaksi.

Ottelutilastot >

 
22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

1.11.2023 21:45 FIBA Europe Cup

Kauhajoki haki maukkaan vierasvoiton lohkoykkösen vieraana Kyproksella

Kahdella tappiolla FIBA Europe Cup -kautensa aloittanut Kauhajoki kohtasi kyproslaisen Petrolina AEK:n, joka oli edennyt kilpailussa voitosta voittoon. Kauhajoki nappasi kauden avausvoiton eurokentillä vahvan lopun myötä lukemin 66–75 (33–31).

31.10.2023 22:40 FIBA Europe Cup

Levicen ja Severi Kaukiaisen puolustus tylsytti Katajan: "Oli hienoa pelata hyviä ystäviä vastaan"

Kataja Basket metsästi tiistaina avausvoittoaan FIBA Europe Cupin lohkovaiheessa Slovakiassa Patrioti Levicen vieraana. Kotijoukkueen vahva puolustuspelaaminen Severi Kaukiaisen johdolla oli myrkkyä Katajalle, kun isännät ottivat 68–55 (36–34) -voiton.

25.10.2023 22:09 FIBA Europe Cup

Kauhajoki ja Kataja taipuivat eurokentillä

Suomalaisjoukkueet metsästivät avausvoittoaan keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupissa pelattiin alkulohkon toiset ottelut. Kauhajoki taipui Saksassa Rostockin vieraana, Kataja puolestaan hävisi kotikentällään korin läheisyyttä hallinneelle CSM Oradealle.

25.10.2023 12:30 FIBA Europe Cup

Kauhajoen ja Katajan europelit suorana Koristv.fi:ssä keskiviikkona

Kauhajoki ja Kataja Basket hakevat keskiviikkona avausvoittojaan FIBA Europe Cupissa, kun alkulohkovaiheen toiset ottelut pelataan. Kauhajoki kohtaa vieraskentällä Bundesliiga-joukkue Rostock Seawolvesin. Kataja saa kotikentälleen vieraaksi romanialaisen CSM Oradean.

18.10.2023 09:27 FIBA Europe Cup

Kataja Basket ja Kauhajoki aloittavat FIBA Europe Cupin lohkovaiheen keskiviikkona

Tulevalla FIBA Europe Cup -kaudella nähdään kaksi suomalaisjoukkuetta, kun Kataja ja Kauhajoki aloittavat oman eurotaipaleensa. Kauhajoki aloittaa oman urakkansa kotikentällä, Kataja puolestaan Puolassa.

5.10.2023 21:38 FIBA Europe Cup

Nike Sibande ratkaisi Katajalle paikan FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen viimeisellä mahdollisella hetkellä

Kataja Basket tarvitsi kotikentällään vähintään 11 pisteen voiton bulgarialaisesta Chernomorets Burgasista edetäkseen FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen. Huima trilleri ratkesi niukimmalla mahdollisella erolla, kun joensuulaiset kaatoivat vieraat lukemin 96–85 (53–44).

5.10.2023 10:59 FIBA Europe Cup

Kataja Basket hamuaa vähintään 11 pisteen voittoa torstaina kotikentällään

FIBA Europe Cupin karsintaturnaus huipentuu tänään Joensuun Motonet Areenalla, jossa Kataja Basket kohtaa Chernomorets Burgasin.

Näytä lisää vastaavia