Koripallon naisten teemavuosi avattiin Unkarissa näyttävästi

15.3.2006 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA Eurooppa avasi Unkarissa naisten Euroliigan All Star –tapahtuman ohessa naiskoripallon teemavuoden. FIBA Eurooppa ja alueen kansainväliset liitot tavoittelevat teemavuodella naisten koripallolle enemmän huomiota sekä harrastajamäärien kasvua.

FIBA Euroopan naiskomitean jäsen Lea Hakala oli paikalla Unkarissa Suomen edustajana. Suomen menestyksekkäin naiskoripalloilija ihasteli erityisesti naisten huippukoripallon urheilullista tasoa Euroliigan tähdistöottelussa.

- Naisten All Star -ottelussa esiintyivät Euroopan kovimpien seurajoukkueiden pelaajat, jotka ovat täysammattilaisia ja todellisia huippu-urheilijoita. Heidän suorituksiaan oli ilo katsella niin taitoa kuin fyysisiä suorituksia. Teemavuosi idean synnytti FIBA Euroopan naiskomiteassa juuri tahto tuoda esille naisten taitotasoa huippukoripallossa sekä lisäksi toiveet lajin harrastuksen ja naisten osallistumisen laajentamisesta kaikilla koripallon eri osa-alueilla, selvitti Hakala teemavuoden syntytaustoja.

Kansainvälisenä naisten päivänä julkaistiin teemavuoden dynaaminen logo ja pidettiin lehdistötilaisuus median edustajille. Naisten koripallovuoden tavoitteina on tuoda naisten koripalloa esille kiinnostavana ja viehättävänä lajina.

Lajin profiilia kuin myös pelaajien ja joukkueiden profiilia halutaan nostaa ja samalla kasvattaa naiskoripallon suosiota ympäri Eurooppaa. Teemavuotena toivotaan, että naisten osallistuminen niin pelaajina, valmentajina kuin erotuomareinakin kasvaa kansallisesti että kansainvälisesti kaikissa ikäluokissa.

FIBA Eurooppa panostaa naiskoripallon markkinointiin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Kansallisia koripalloliittoja on pyydetty muun muassa rakentamaan kansallisesti naiskoripallon huippu tapahtumille markkinointisuunnitelmat ja markkinoimaan naisten koripalloa parhaalla mahdollisella tavalla vuoden aikana.

Suomessa teemavuoden vastuuhenkilöksi on nimetty Elina Piispanen.

Venäjän maajoukkueen Ilona Korstin teemavuoden lähettiläänä

FIBA Eurooppa nimesi naiskoripallon vuoden kasvoiksi ja teemavuoden kansainväliseksi lähettilääksi Euroopan huippujoukkueen BC Volgaburmash Samaran kapteenin ja Venäjän maajoukkueen pelaajan 25-vuotiaan Ilona Korstinin.

Korstin on saavuttanut koripalloilijana Euroliigan mestaruuden kahdesti, kolme mitalia EM-kisoista, MM-hopeaa ja Olympia pronssia Venäjän maajoukkueen riveissä. Hän pelasi myös kaudella 2001 naisten kovimmassa ammattilaisliigassa WNBA:ssa Phoenix Mercuryn riveissä.

Neljää kieltä sujuvasti puhuva Korstin pitää tehtäväänsä kunnia-asiana.

- Minulle on kunnia asia edustaa naisten koripalloa. Mielestäni on naisten koripallovuosi on todella hyvä idea. Naisten koripalloa tulisi näyttää enemmän televisiossa ja siitä tulisi puhua enemmän median keskuudessa, Korstin sanoo.

- Naisten koripallo on lajina hyvin kiinnostava ja viehättävä. Jos lajia näytettäisiin enemmän televisiossa suuremmalle yleisölle, niin pelaajia tulisi varmasti lisää, jatkaa Korstin.

Naiskoripallon markkinoinnissa on esitetty vuosien mittaan erilaisia tapoja, jolla lajia tuotaisiin esiin paremmin. Korstin ei usko pelkästään pienempien peliasujen hankkimiseen.

- Kaikki pelaaja eivät ole huippumalleja. Olen puhunut useiden pelaajien kanssa ja useimmat eivät ole valmiita pelaamaan pienissä peliasuissa.

Naisten koripallon esiin tuomiseen tarvitaan Korstinin mukaan enemmän kuin paljasta pintaa huulikiiltoa. Tärkeintä olisi koko koripalloyhteisön osallistuminen.  

- Ei riitä, jos vain pelaajat, seurat ja FIBA panostavat naisten koripalloon. Myös liittojen tulee osallistua ja tukea yhteistyötä, Korstin sanoo.

FIBA Euroopan naiskoripallon huipputapahtumiin lukeutuvat Italiassa 2007 järjestettävät EM-kilpailut. Seurakilpailuista muun muassa Euroliiga sekä Euroopan Cup, joiden finaalit keräävät satoja toimittajia paikalle ja otteluita televisioidaan maailmanlaajuisesti.

Lisäksi kaikki nuorten maajoukkueiden EM-kilpailut lukeutuvat FIBA Euroopan määrittämiin päätapahtumiin. EM-kilpailuista 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kilpailut järjestetään Jyväskylässä 2-13.8. 

Lähde: http://www.fibaeurope.com/

 
28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Joukkuelajiliitot vetosivat kulttuuriministeri Tanja Karpelaan

Joukkuelajiliittojen johto tapasi Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen johdolla kulttuuriministeri Tanja Karpelan eduskunnassa ja vetosi alla olevalla kirjelmällä kulttuuriministeriin, jotta joukkueurheilumuotojen asema yhteiskunnan rahoituksessa huippu-urheilun osalta saatettaisiin samalle tasolle kuin yksilölajien tuki.

17.1.2018 Pääjuttu

Susiladies-tähti Linda-Lotta Lehtoranta palaa Peli-Karhuihin

Susiladiesin avainkaartiin kuuluva Linda-Lotta Lehtoranta, 26, tekee paluun vaikeiden loukkaantumisten jälkeen kotiseudulleen Kotkaan, kun Naisten Korisliigan Peli-Karhut ja 178-senttinen Lehtoranta ovat tehneet pelaajasopimuksen. Lehtoranta pelasi edellisen kerran PeKassa kaudella 2012/13, minkä jälkeen hän on luonut uraansa kansainvälisillä pelikentillä.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Näytä lisää vastaavia