LEB Orossa nousufinaalin ratkaisu venyi - Ranskassa runkosarjat päätökseen suomalaisten osalta

18.6.2021 09:26 Roope Ahosen Breogan puristi pakkovoiton Alex Murphyn Granadasta LEB Oron nousufinaalissa ja ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Ranskassa sen sijaan saatiin suomalaisten osalta runkosarjat pakettiin ProA:ssa ja ProB:ssä.

Roope Ahonen auttoi Breoganin kolmanteen ja ratkaisevaan finaaliin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Granada oli voittanut kotikentällään ensimmäisen ottelun ja Breogan tarvitsi kotikentällään voiton pitääkseen otteluparin elossa. Ahonen heitti tiukassa paikassa ottelun ainoat pisteensä, kun hän upotti viime sekunneilla kaksi vapaaheittoa sisään ja sinetöi loppulukemiksi 81-78 (39-41). Ahonen tilastoi lisäksi levypallon ja syötön. Murphyn saldoksi tuli kuusi pistettä ja viisi levypalloa. Kolmas ja ratkaiseva finaali pelataan sunnuntaina.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg päätti runkosarjan komeasti kaatamalla vieraskentällä Monacon 85-72 (42-38). Voitto tarkoitti sitä, että Strasbourgilla on mahdollisuudet vielä nousta runkosarjassa Monacon ohi, vaikka Strasbourgin pelit päättyivät.

Mikäli Monaco häviää perjantai-iltana ASVEL Lyon-Villeurbannelle, nousee Strasbourg Monacon ohi kolmanneksi. Strasbourg voitti runkosarjan viisi viimeistä otteluaan ja päätyi saldoon 24 voittoa ja 10 tappiota. Ranskan liigan pudotuspelit alkavat Strasbourgin osalta maanantaina.
Ottelutilastot

ProB:ssä Carl Lindbomin kausi tuli päätökseen ikävissä tunnelmissa, kun Antibes hävisi Rouenille 70-77 (31-32) ja tappio tiesi sitä, että Antibes putosi sarjaporrasta alemmas. Lindbom merkkautti päätöspelissä pisteen, kuusi levypalloa ja torjunnan. Antibes jäi toiseksi viimeiseksi ja putosi.

Alkukauden Puolassa pelannut Lindbom siirtyi helmikuussa Antibesiin ja ehti pelata joukkueessa 23 ottelua 6,4 pisteen ja 3,3 levypallon keskiarvoilla.
Ottelutilastot

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi päättyi voittoon, kun Aix-Maurienne kaatoi Rouenin 73-70 (37-37). Seppälä puuttui kokoonpanosta, mutta Kantonen heitti viisi pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kolme syöttöä ja nappasi riiston. Aix-Maurienne varmisti sarjapaikkansa jo edelliskierroksella ja oli sarjassa 15.

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelannut Kantonen pelasi kauden aikana 34 peliä ja tilastoi keskiarvoikseen 6,4 pistettä, 3,4 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden. Toisen kautensa Aix-Mauriennen riveissä pelannut Seppälä takoi keskiarvoikseen 14,7 pistettä, 1,5 levypalloa ja 3,4 syöttöä.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia