Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

1.3.2020 23:31 Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

Carl Lindbomin vahva peli ei riittänyt viemään Radomia voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom säväytti upealla putback-donkilla, joka muistutti paljon hänen vuoden 2017 EM-kisojen kotiyleisön räjäyttänyttä donkkia. Lindbomin hyvästä pelistä huolimatta Radom taipui Bydgoszczin vieraana 66-80 (31-54). Radomin kohtalona oli surkea toinen neljännes, jonka kotijoukkue voitti 30-8. Lindbom kirjautti 11 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan, neljä syöttöä, kaksi riistoa ja torjunnan. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Petteri Koponen toipui edelleen loukkaantumisesta, mutta suomalaisvalmentajat pääsivät voittojen makuun.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlinsin upea kausi sai jatkoa makealla 92-91 (82-82, 45-48)-jatkoaikavoitolla Hampurista. Crailsheim sankari oli DeWayne Russell, joka upotti voittoheiton sisään viisi sekuntia ennen loppua. Crailsheim jatkaa kärkikastissa 14 voitolla ja kuudella tappiolla.

- Millainen ottelu. Hullua. Aloitimme ensimmäisen jakson erittäin hyvin ja meillä oli selkeä suunnitelma sekä teimme hyvin pisteitä. Toisella neljänneksellä meillä oli vaikeuksia puolustuspaineen kanssa ja olin hieman pettynyt. Kuten aina, joukkueemme osoitti luonnetta ja taistelutahtoa ja seisomme yhdessä vaikeilla hetkillä, Tuomas Iisalo hehkutti Bundesliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm otti tärkeän 85-69 (36-38)-vierasvoiton Bayreuthista. Ulm taistelee tiukasti edelleen pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners sen sijaan hävisi Ludwigsburgille 54-79 (21-33). Skyliners on sarjassa 14.
Ottelutilastot

Sasu Salinin mainiot otteet saivat jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salin heitti tehokkaasti 14 pistettä, kun Teneriffa kiri Joventut Badalonan ohi 96-90 (33-42)-voittoon. Salin saalisti myös kaksi levypalloa. Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

LEB Orossa Murphyn Gipuzkoa jatkaa jaetulla kärkipaikalla, kun Gipuzkoa voitti Melillan 70-62 (39-22). Murphy oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 11 pisteen ja neljän levypallon tilastoilla.
Ottelutilastot

Vahvasti Susijengin paidassa Sveitsiä vastaan pelannut Maxhuni oli jälleen Gran Canarian parhaimmistoa 13 pisteen, yhden levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla, mutta Gran Canaria taipui LEB Platan ottelussa Algecirasille 71-94 (33-47). Gran Canaria on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli tehokkaana. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viron ja Latvian yhteisliigassa VEF Riika peittosi Tartto Ülikoolin selvin numeroin 107-57 (57-30). Madsen oli tehokkaana tilastoidessaan vain kymmenessä minuutissa 11 pistettä, viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Riika on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän joukkue Aix-Maurienne hävisi kotikentällään Nantesille niukasti 68-73 (32-34). Seppälä kirjautti yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kuusi syöttöä ja riiston. Aix-Mauriennen sijoitus on 15.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden joutuu lähtemään pitkältä takamatkalta Alpe Adria Cupin toiseen välieräotteluun, kun se hävisi vieraskentällä tshekkiläiselle Decinille 71-96 (23-57). Finaalijoukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

- Onnittelut kotijoukkueelle, he pelasivat erinomaista koripalloa ja olivat paljon aggressiivisempia kuin me. Meillä oli kolme viikkoa ilman pelejä ja se näkyi, että oli vaikea tulla maajoukkuetauon ja yhden harjoituksen jälkeen peliin. Piste-ero on vähän liian iso, mutta katsotaan mitä voimme tehdä viikossa, Mirolybov pohti Alpe Adria Cupin sivuilla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Gmunden sen sijaan otti ison voiton kaadettuaan kärkiottelussa Kapfenberg Bullsin 104-77 (55-45). Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

6.4.2020 12:48 Susijengi

Lassi Tuoville kaksivuotinen jatkosopimus SIG Strasbourgiin

Tammikuun lopussa SIG Strasbourgin päävalmentajaksi nostettu lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, on solminut joukkueensa kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää Tuovin Strasbourgissa ja Ranskan Pro A -liigassa kevääseen 2022 asti.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

28.2.2020 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin peräsimessä kauden loppuun

Kuukauden päivät Ranskan Pro A:ta pelaavan SIG Strasbourgin päävalmentajana toiminut lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, jatkaa joukkueen peräsimessä pelikauden 2019-20 loppuun asti. Tiedosta uutisoi SIG Strasbourg verkkosivuillaan torstai-iltana.

18.2.2020 15:09 Susijengi

Ammattilaistulokkaat Seppälä ja Maxhuni tuovat uudet oppinsa Susijengin käyttöön

EM-karsintaleiritykseensä eilen kerääntyneessä Susijengissä pelaa useampikin ensimmäisen kauden euroammattilainen. Pelinrakennusosastolla Joensuusta Ranskan Aix-Maurienneen siitynyt Ilari Seppälä ja Yhdysvalloista CB Gran Canarian farmijoukkueeseen edennyt Edon Maxhuni uskovat kansainvälisen ammattilaiskokemuksen auttavan heitä myös maajoukkueympyröissä.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

10.2.2020 07:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

Näytä lisää vastaavia