Naarassudet käyvät Luxemburgin kimppuun EM-karsintojen kotiavauksessa

12.6.2012 11:29 Suomen naisten maajoukkueen runsaan kuukauden mittaiset härkäviikot EM-karsinnoissa alkavat keskiviikkona Tikkurilan Valtti Areenalla. Naarassusien vieraaksi karsintojen avausotteluun saapuu viime vuodet Euroopan B-divisioonassa pelannut Luxemburg.

Heta Korpivaara ja muut Suomen "Naarassudet" janoavat voitokasta alkua kuukauden mittaiselle EM-karsintarupeamalle, kun keskiviikkona Tikkurilan Valtti Areenalla vastaan asettuu Luxemburg.

Taru Tuukkanen oli Suomen tehopeluri tiiviin valmistautumisjakson aikana.

Suomi voitti valmistautumisjaksonsa aikana seitsemästä ottelustaan viisi. Kuvassa Dionne Pounds puristaa Viron puolustuksesta ohi.

Keskiviikon kamppailu on mm. Emmi Leinolle uran ensimmäinen naisten EM-karsintapeli. Kuvat: Francois Perthuis.

Anton Mirolybovin valmentaman Suomen ”Naarassusien” kuukauden mittainen valmistautumisjakso päättyi viime perjantaina kotivoittoon Virosta. Seitsemästä valmistavasta maaottelustaan viisi voittanut Suomi kohtaa keskiviikkona EM-karsintojen avausottelussa Luxemburgin.

– Odottavat tunnelmat, tiivistää Mirolybov mietteensä EM-karsinta-avauksen aattona.

– Takana on hyvä, intensiivinen valmistautumisjakso ja tällä hetkellä voimme olla levollisin mielin, vaikka oman pelin kanssa on luonnollisesti vielä paljon tekemistä. Pelaajat ovat kuitenkin sisäistäneet todella tyvin pelitavallemme ominaiset elementit eli aggressiivisuuden ja aktiivisuuden molemmissa päissä kenttää.

Suomi hakee kisapaikkaa Ranskan kesän 2013 EM-kisoista samasta lohkosta Italian, Latvian, Kreikan ja Luxemburgin kanssa. Mirolybovin mukaan Luxemburg soveltuu erinomaisesti Naarassusien avausvastustajaksi.

– Luxemburg on avausvastustajana mielenkiintoinen. Heidän joukkueensa koostumus on ikärakenteeltaan hyvin samanlainen kuin meillä, ja heiltä löytyy varmasti niin näyttämisen halua kuin taitoakin. Meidän fokuksemme on kuitenkin tällä hetkellä omassa tekemisessä, ja hyvällä omalla tekemisellä Luxemburgin pitäisi olla voitettavissa.

Luxemburg härnää ja haastaa 

Vuosien 2010–11 EM-karsinnoissa Luxemburg pelasi Euroopan B-divisioonassa voittaen kahdeksasta ottelustaan kaksi. EM-karsintalohkon E:hen Luxemburg lähtee selkeästi altavastaajan asemasta, mutta Suomen apuvalmentaja Jussi Immonen varoittaa aliarvioimasta vastustajaa.

– Luxemburgin tuskin kukaan odottaa voittoja hakevan, mutta sitäkin varmemmin he lähtevät peliin ”ei mitään menetettävää”-asenteella. He pyrkivät härnäämään ja haastamaan isompiaan, Immonen arvioi.

Luxemburg tuo Valtti Areenan parketille erityisen nuoren joukkueen, jonka pelaajat ovat syntyneet vuosien 1986–94 välisenä aikana. Immosen kirjoissa 184-senttisen, 19-vuotiaan Lena Hetton nimi on alleviivattu, sillä laituri haki B-divisioonan EM-karsintojen pistepörssin kärkisijan.

– Kyseessä on todella nuori joukkue. Hetto on ilman muuta nimi, joka meidän pitää ottaa erityistarkkailuun, mutta muitakin viime vuosien nuorten EM-kisoissa kunnostautuneita pelaajia joukosta löytyy, jatkaa Immonen päättäen Mirolybovilta tuttuun teesiin:

– Tärkeintä keskiviikkona on kuitenkin hakea rytmiä ja onnistumisia oman tekemisen kautta.

Naisten EM-karsintojen avausottelu Suomi-Luxemburg pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla keskiviikkona 13.6. klo 19:00 alkaen. Kaikki pääsyliput 10 €.

 

Suomi pelaa EM-karsintojen lohko E:ssa yhdessä Luxemburgin, Kreikan, Italian ja Latvian kanssa. Lohkon kaksi parasta selviytyy Ranskassa kesäkuussa 2013 pelattaviin EM-kisoihin.

Suomen naisten maajoukkue 2012 

Sukunimi

Etunimi

Pituus

Syntynyt

Seura 2011/12

Bedretdin

Meral

174

7.3.1993

Espoo Team

Gross

Krista

178

22.8.1990

North Carolina (NCAA, USA)

Holopainen

Annika

186

4.8.1993

Espoo Team

Iiskola

Evita

182

28.3.1993

Espoo Team

Kesänen

Vilma

173

27.9.1988

Lappeenrannan Catz

Korpivaara

Heta

185

8.8.1984

Ferrol (ESP)

Lehtoranta

Linda-Lotta

175

7.10.1991

Peli-Karhut, Kotka

Leino

Emmi

182

1.7.1994

Espoo Team

Mäkitalo

Anni

175

8.11.1991

Kara Trutnov (CZE)

Pelander

Sofia

188

4.8.1992

Turun Riento

Pounds

Dionne

174

5.11.1984

Lappeenrannan Catz

Salomaa

Henna

177

5.6.1989

Zamora (ESP)

Sten

Tiina

188

18.6.1985

Cadi La Seu (ESP)

Tuukkanen

Taru

190

30.12.1977

Zamora (ESP)

Wilson

Laura

184

10.8.1984

Espoo Team

  • Päävalmentaja: Anton Mirolybov
  • Valmentaja: Mirka Dettmann
  • Valmentaja: Jussi Immonen
  • Osteopaatti: Riikka Sario
  • Huoltaja: Anette Juvonen
  • Lääkäri: Lauri Alanko
  • Joukkueenjohtaja: Ulla Karlsson
  • Videokoordinaattori: Henrik Pulkkinen

Lue myös artikkeli "Koponen jakamassa nimikirjoituksia keskiviikkona naisten EM-karsintaottelun puoliajalla".

 
2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

5.12.2011 EM-karsinnat

Suomen miesten ja naisten alustavat EM-karsintaohjelmat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueille arvottiin sunnuntaina ensi kesän EM-karsintavastustajat. Maajoukkueita odottaa tiiviit kuukauden mittaiset karsintarupeamat, joissa seulotaan joukkueet vuoden 2013 EM-kisoihin. Suomen alustavat otteluohjelmat on julkaistu.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

4.3.2010 EM-karsinnat

Miesten ja naisten EM-karsintaottelut samojen kattojen alla

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi elokuussa paikoista EM-lopputurnaukseen 2011. Molemmilla maajoukkueilla on edessään neljä kotiottelua huippumaita vastaan. Suomen Koripalloliitto järjestää samoille päiville osuneet miesten ja naisten kotipelit ns. tuplamaaotteluina Vantaan Energia Areenalla ja Espoon Barona Areenalla.

16.1.2010 18:55 EM-karsinnat

Bulgaria, Montenegro, Turkki ja Unkari korisnaisten vastuksiksi

Suomen naisten koripallomaajoukkue kohtaa ensi elokuussa pelattavissa Eurobasket-karsinnoissa Bulgarian, Montenegron, Turkin sekä Unkarin. Tulevista vastustajista Turkki ja Unkari esiintyivät EM-lopputurnauksessa viime kesänä.

5.12.2008 Pohjoinen alue

Korisnaiset taistelevat A-divisioonan paikastaan Forssassa ja Lahdessa

Suomen naisten koripallomaajoukkue pelaa huipputärkeät kotiottelunsa Bosnia-Hertsegovinaa, Iso-Britanniaa ja Romaniaa vastaan tammikuussa Forssassa ja Lahdessa. Kyseisissä otteluissa on panoksena kaksi paikkaa Euroopan A-divisioonassa.

6.8.2008 EM-karsinnat

Miesten Italia-ottelun istumapaikoista 70 prosenttia myyty

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden A-divisioonan ottelut ovat kulman takana. Maaotteluliput ovat käyneet kaupaksi. Tästä osoituksena mm. viiden viikon päästä pelattava miesten Suomi-Italia-ottelu, jonka istumapaikoista on yli 70 prosenttia myyty.

16.2.2008 EM-karsinnat

Naisten päävalmentaja Domingo Diaz: ”Arpaonni mukana”

Suomen naisten koripallomaajoukkue heitettiin lauantaina samaan lohkoon Bosnia-Hertsegovinan, Italian, Puolan ja Turkin kanssa, kun Italian Venetsiassa arvottiin Euroopan A-divisioonan lohkot. Joukkueet kilvoittelevat pääsystä Latviassa 2009 järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

14.9.2007 EM-karsinnat

Lauantain EM-karsintahuipennukseen myyty jo yli 2000 lippua

Miesten ja naisten koripallomaajoukkueilla on paljon pelissä lauantaisissa EM-karsintaotteluissaan Vantaan Energia Areenalla. Koripalloväki on saapumassa sankoin joukon kannustamaan Suomi-koriksen lippulaivoja voittoihin. Perjantai-aamuun mennessä maaotteluihin oli lunastettu jo yli 2100 pääsylippua.

12.9.2007 EM-karsinnat

Energia Areena täyttymässä lauantaiseen EM-karsintahuipennukseen

Miesten koripallomaajoukkueen toinen ja ratkaiseva pudotuspeliottelu A-divisioonapaikasta Romaniaa vastaan pelataan Vantaan Energia Areenalla lauantaina 15.9. klo 18.00. Ennen sitä Suomen naiset metsästävät vähintään 17 pisteen voittoa Sloveniasta klo 15.15. alkaen. Pakkovoittojen edessä olevat Suomen joukkueet ovat saamassa kaipaamansa tukea, sillä lauantain ennakkolipunmyynti on käynyt poikkeuksellisen vilkkaana.

12.6.2007 EM-karsinnat

Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

Näytä lisää vastaavia