Naisten koripallon EM-kisat Suomeen – Euroopan parhaat mittelevät Espoossa 2027

24.11.2023 18:54 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on myöntänyt naisten koripallon EM-kisojen 2027 järjestelyoikeuden Suomelle ja Liettualle. Päätös kruunaa suomalaisen koripalloilun historiallisen kotiarvokisaputken: alle 18-vuotiaiden miesten EM-kisat 2024, miesten EM-kisat 2025 ja naisten EM-kisat 2027.

Suomi haki vuoden 2027 EM-kisaemännyyttä yhteishakemuksella Liettuan kanssa. Maat jakavat alkulohkojen järjestämisen ja finaalivaihe pelataan Liettuassa. Suomessa pelipaikkana on Susijengin kotipesänäkin toiminut Espoon Metro Areena.  

– Jokaisen urheilijan unelma on kilpailla arvokisoissa kotiyleisön edessä. EM-kotikisat ovat merkittävä virstanpylväs suomalaiselle naiskoripallolle ja tarjoavat tärkeän konkreettisen tavoitteen ja motivaation nuorille lahjakkuuksille ja heidän valmentajilleen. Monelle nuorelle pelaajalle tämä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä huipputason kansainvälistä naiskoripalloa paikan päällä, hehkuttaa Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann

– Naiskoripallossa on nähtävissä samanlainen noste, joka miesten puolella johti Susijengin huikeaan matkaan maailman rankingin sijalta 83 sijalle 20. Esimerkiksi tyttöjen maailman ranking hyppäsi jo tänä vuonna sijalle 15. 

Espoon liikuntajohtaja Martti Merran mukaan on hienoa saada juuri koripallon naisten arvokisat Espooseen. Koripallolla on Espoossa pitkä historia ja kulttuuri. Naisten Korisliigassa pelaavat tälläkin hetkellä espoolaiset Tapiolan Honka ja Espoo Basket Team. Asukasmäärään nähden Espoossa on eniten harrastajia juuri koripallossa.  

– Tapahtuma vahvistaa kaupungin elinvoimaa ja vaikutukset yltävät syvälle Espoo-tarinaan. Koripalloliiton kanssa tehty yhteistyö on onnistunut erinomaisesti. Naisten EM-kisojen järjestäminen Espoossa kruunaa työn tuloksen, Merra kertoo.  

Johdonmukainen työ näkyy menestyksenä 

Suomalaisen naiskoripallon parissa tehty johdonmukainen työ on kantanut hedelmää, ja se näkyy sekä Susiladiesin otteissa että nuorten arvokisamenestyksenä.  

Ennen omia kotikisoja Susiladies kärkkyy vielä paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin, jotka pelataan Italiassa, Kreikassa, Saksassa ja Tšekissä. Marraskuun alussa ansaittu karsintavoitto Bulgariasta ja tasainen kamppailu Unkaria vastaan varmistivat sen, että Susiladies jatkaa seuraaviin karsintaotteluihin hyvissä asemissa.  

Nuorten EM-kisoissa Suomi on viime vuosina napannut WU18-ikäluokan B-divisioonan Euroopan mestaruuden (2019) ja WU18 seitsemännen sijan (2022). Tänä vuonna Suomi otti sensaatiomaisesti naisten universiadipronssia ja WU16 EM-kisojen neljännen sijan, joka varmisti paikan 17-vuotiaiden naisten MM-kilpailuissa 2024. Suomen tyttöjen maailman ranking on nyt huima 15. 

Arvokisamenestyksen lisäksi suomalaiset nuoret naiskoripalloilijat ovat keränneet huomiota yksilötasolla. WNBA-uraa tekevän Awak Kuierin (s. 2001) lisäksi otsikoihin ovat nousseet muun muassa erinomaisen yliopistouran Georgia Techissä pelannut ja nyt Espanjan liigaan siirtynyt Lotta-Maj Lahtinen (s. 1999) sekä vuoden 2023 WU18-tyttöjen pistekuningatar Elina Aarnisalo (s. 2005). 

***

Hyppää mukaan Susiladiesin matkaan kohti EM-kotikisoja:   
Basket.fi: Susiladies 
Instagram: Susiladies 
Facebook: Susiladies 

 
26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

15.2.2024 17:20 Susiladies

Susiladies nousi kuusi sijaa maailmanlistalla – listaharppaus toiseksi kovinta maailmassa

Suomen naisten koripallomaajoukkue löytyy kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n tuoreimmalta listaukselta sijalta 60.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

Näytä lisää vastaavia