Ninni Salmi Ruotsin pääsarjan Wetterbygden Sparksiin

11.5.2020 10:42 Kauhajoen Karhu Basket -kasvatti Ninni Salmi, 23, suuntaa Yhdysvalloissa vietettyjen yliopistovuosiensa jälkeen tulevaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Wetterbygden Sparksiin.

Ninni Salmi pelaa tulevalla kaudella Ruotsin pääsarjaa. Kuva: Ville Vuorinen.

Yhdysvalloissa Salmi vietti viisi kautta, joista ensimmäisenä hän kärsi loukkaantumisen. Kolme ensimmäistä vuotta yliopistona oli San Francisco, joka vaihtui viimeiseksi kahdeksi Northern Illinoisin yliopistoon. Viimeisellä kaudellaan Northern Illinoisissa Salmi teki keskimäärin 2,3 pistettä ja haki 2,6 levypalloa ottelua kohden.

Tuore ruotsalaisseura Wetterbygden Sparks pelaa Ruotsin pääsarjaa Basketligan damia.

– Wetterbugden oli kiinnostunut minusta ja pääsimme sopimukseen aika nopeasti. Joukkue on nuorehko ja he pestasivat juuri uuden päävalmentajan Englannista, Salmi aloittaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

– Juttelin tämän uuden valmentajan kanssa jo ennen sopimuksen tekemistä ja minulle jäi todella positiivinen kuva hänestä. Odotan innolla elokuuta, jolloin toivottavasti pääsen aloittamaan uuden joukkueen kanssa. Toki asiassa on vielä mahdollisia mutkia, kun maailmantilanne on sellainen kuin on.

Ennen siirtymistään yliopistokentille Salmi ehti pelata yhden kauden Naisten Korisliigaa Vimpelin Vedon riveissä, jossa hän väänsi kaudella 2014/15 keskimäärin 5,8 pistettä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden. Nuorten maajoukkueissa hänelle on kertynyt 58 edustusta Suomen paidassa.

Henkilöt

 
5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiset juhlivat voittoja Saksassa - Elina Aarnisalo jälleen vahvana Belgiassa

Saksassa suomalaisnelikko pääsi tuulettamaan voittojen kunniaksi ja Belgiassa Elina Aarnisalon hieno kausi sai jatkoa. Awak Kuier oli puolestaan palauttamassa Veneziaa taas voittojen tielle.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

27.1.2024 09:09 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketballin voittoputki EuroCupissa jatkuu

Paris Basketball venytti voittoputkensa EuroCupissa jo kahdeksaan, kun se tarrasi kiinni koko runkosarjan voittoon. Mestarien liigan 16 parhaan joukkueen jatkolohkovaihe käynnistyi tällä viikolla ja Sasu Salinin Teneriffa aloitti voitolla.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

22.1.2024 12:59 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen auttoi Manresan tärkeään voittoon

Elias Valtonen käytti peliminuuttinsa tehokkaasti auttaessaan Manresan tärkeään voittoon Espanjan liigassa. Alex Murphy oli myös isossa roolissa Estudiantesin jatkaessa voittojen tiellä.

Näytä lisää vastaavia