Tulikuuma Sasu Salin ihastuttaa Espanjassa, Alexander Madsen ottaa pelillisiä kehitysloikkia Latviassa

12.2.2020 13:50 Henrik Dettmann näki Sasu Salinin ja Alexander Madsenin kohtaamisen Mestarien liigassa Teneriffalla. Salin on kuuma pelaaja Espanjassa, ja Madsenkin on kehittynyt Latviassa – jalkavaivoista huolimatta. Toimittaja Matti Järvinen tapasi kolmikon Teneriffalla.

Intercontinental Cupin finaalissa italialaisen Virtus Bolognan amerikkalainen Kyle Weems haroo ilmaa, kun Sasu Salin säkittää kolmoskaaren takaa. Kuva: Tenerife CB

Suomen miesten koripallomaajoukkue on hyvässä arvokisaputkessa. Susijengi on ollut mukana kaikissa Euroopan mestaruuskilpailuissa vuodesta 2011 lähtien, ja kesällä 2014 se selviytyi villillä kortilla ensi kertaa MM-lopputurnaukseen.

Hyvälle menestykselle haetaan jatkoa pian käynnistyvistä 2021 EM-kisojen karsinnoista. Suomi kohtaa Serbian Espoon Metro Areenalla helmikuun 20. päivänä, ja kolme päivää myöhemmin Susijengi pelaa vieraissa Sveitsissä. Alkukarsintalohkon neljäs maa on Georgia.

EM-karsinnat jatkuvat syksyllä, ja päätökseen ne saadaan vuoden päästä helmikuussa. Karsinnassa on mukana kaikkiaan 32 maata, joista 24 pääsee varsinaisiin kisoihin. Suomen lohkosta jatkoon selviytyvät kaksi parasta sekä Georgia, joka on yksi jaettujen kisojen isäntämaista. Muut kisajärjestäjät ovat Saksa, Tshekki ja Italia.

Suomen maajoukkue nimetään torstaina. Päävalmentaja Henrik Dettmann on tehnyt valmistelevaa työtä jo jonkin aikaa kiertämällä Eurooppaa potentiaalisia susijengiläisiä katsastamassa. Viimeisimmän tutkimusmatkansa Dettmann teki tammi-helmikuun vaihteessa.

Ykköskoutsin luupin alla olivat tällä kertaa Sasu Salin, Matti Nuutinen, Roope Ahonen, Edon Maxhuni ja Alexander Madsen Espanjassa, Petteri Koponen Saksassa, Carl Lindbom Puolassa sekä Topias Palmi Italiassa.

Edellä mainituista Madsen tosin pelaa Latviassa, mutta Teneriffalla päävalmentaja pääsi lyömään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun hän näki Salinin seuran, Iberostar Tenerife CB:n, ja Madsenin VEF Rigan yhteenoton Mestarien liigassa.

 

Dettmann piti näkemästään

Salinin joukkue voitti selvästi (92-59), ja suomalainen takamies oli kentän kunkku. Hän säkitti 14 minuutissa 18 pistettä huikealla tarkkuudella. Salinin kahdeksasta kolmen pisteen heittoyrityksestä kuusi putosi oikeaan osoitteeseen.

Madsen ei ollut huono hänkään, mutta kun Riika oli selkeä altavastaaja, ei latvialaisjoukkueesta kukaan päässyt oikein erottumaan. Suomalaissentterille tilastoitiin 15 peliminuuttia ja sinä aikana neljä pistettä ja yksi levypallo. Ennen suomalaisten kohtaamista Tenerife oli jo varmistanut jatkopaikan liigassa, kun taas VEF:n tie oli noussut aiemmin pystyyn.

Henrik Dettmann kävi katsastamassa Sasu Salinin nykykunnon sorvin ääressä Teneriffalla. Kuva: Matti Järvinen
Henrik Dettmann kävi katsastamassa Sasu Salinin nykykunnon sorvin ääressä Teneriffalla. Kuva: Matti Järvinen

Ottelun merkityksettömyydestä huolimatta Tenerife-Riga-peli oli hyvää koripalloa, ja Henrik Dettmann piti näkemästään.

- Sasu nyt ainakin näytti, että hänen paikkansa on edelleen Susijengissä, eikä Alexiakaan voida sieltä sivuuttaa. Ei meillä ole kovin montaa tuollaista 208-senttistä kotimaista pelaajaa maajoukkueeseen valittavaksi, Dettmann toteaa.

Valmentajan mielestä Madsen on 25-vuotiaana oppinut vielä uusia asioita, ja pelillistä kehitystä on tapahtunut Latviassa.

- Harmi vain, että jalkavaivat ovat jarruttaneet nuoren miehen menoa. Oletettavasti hän on kuitenkin käytettävissä Serbia- ja Sveitsi-otteluissa, tietää Dettmann.

Susijengin ykköskäskijänä Dettmann pitää tarpeellisena nähdä maajoukkue-ehdokkaita ”sorvin ääressä”.

- Nykytekniikallahan kontaktit voisi tietysti ottaa sähköisestikin, mutta kyllä jokaisen pelikunnon saa parhaiten selville kentän laidalta ottelutapahtumissa, Dettmann avaa.

- Näissä tapahtumissa vaalitaan myös muita suhteita, kertoo Dettmann ja valmistautuu pitämään palaveria Salinin seuravalmentajan, arvostetun espanjalaisen Jesus Vidorretan kanssa.

 

Sasu Salin elää unelmaansa

Sasu Salin (28) elää koripalloilijana nyt unelmaansa ja on Espanjassa juuri tällä hetkellä koko maankin koripalloa peilaten niin sanotusti kuuma pelaaja. Tenerife CB tekee työtä suurseurojen, Barcelonan ja Real Madridin, takana maan pääsarjassa, Liga Endesassa, ja tavoitteena on vähintäänkin paikka mitalipeleissä.

Mestarien liigassa seura saarelta hankki jo itselleen jatkopaikan, eikä siinä kilpailussa voi olla muuta maalia kuin voitto. Tenerife nimittäin oli viime vuonnakin sarjan finaalissa, jonka Virtus Bologna Italiasta kuitenkin vei.

Sasu Salin viihtyy Espanjan auringon alla eikä vain siksi, että kelit ovat lempeitä. - Espanjalainen koris on Euroopan parasta, ja matsit täällä haastavia, sanoo Salin. Tenerife CB pelaa ottelunsa La Lagunassa Santa Cruzin kuopeessa, mutta joskus miehellä on aikaa piipahtaa suomalaisten suosiman lomakohteen, Puerto de la Cruzin, rantakadulla. Kuva: Matti Järvinen
Sasu Salin viihtyy Espanjan auringon alla eikä vain siksi, että kelit ovat lempeitä. - Espanjalainen koris on Euroopan parasta, ja matsit täällä haastavia, sanoo Salin. Tenerife CB pelaa ottelunsa La Lagunassa Santa Cruzin kuopeessa, mutta joskus miehellä on aikaa piipahtaa suomalaisten suosiman lomakohteen, Puerto de la Cruzin, rantakadulla. Kuva: Matti Järvinen

Kansainvälinen koripallokausi on vielä pahasti kesken, mutta Tenerife CB on jo pokannut yhden kannun. Se voitti viime viikonvaihteessa kotihallissaan seurajoukkueiden maailman mestaruuden. Välierässä kaatui ensin NBA:n kehityssarjan, G-liigan Rio Grande Valley Vipers 110-89 ja loppuottelussa tuo samainen Bologna 80-72.

Sasu Salin oli VEF Rigaa vastaan hyvä, mutta pari päivää myöhemmin Barcelona-ottelussa omalla Santiago Martin Arenalla vieläkin parempi. Hän oli koko pelin paras pistemies (24), ja suomalainen nimettiin kamppailun MVP:ksi.

Barcelona johti tuota Liga Endesan ottelua kahdella pisteellä aivan lopussa. Tenerife pelasi viimeisen hyökkäyksensä Salinille, jonka kolmen pisteen heittoyritys ei kuitenkaan osunut. Pisteistään takamies teki 15 kolmosilla (heitot 11/5), kuusi kakkosilla (4/3) ja loput vapariviivalta (3/3).

Intercontinental Cupin finaalissakin Salin oli keskeisessä roolissa. Hänelle kirjattiin 12 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

Sasu Salin sanoo, että koris nykyisissä olosuhteissa on sitä työtä, jota hän juuri nyt haluaa tehdä.

- Viihdyn oikein hyvin täällä, enkä vain siksi, että kelit ovat paremmat kuin jossain pohjoisempana. Tykkään espanjalaisesta koripalloilusta. Se on varmastikin tasoltaan Euroopan parasta, ja matsit ovat haastavia.

 

Yksi jenkki ja monta muuta kansallisuutta

Salinin kasvattajaseura on Malmin Super Koris, josta hän jo juniorina siirtyi Tapiolan Honkaan. Junnuikäinen Sasu oli vielä silloinkin, kun hän saavutti Espoossa Korisliigan kultaa (2008) ja Suomen cup-mestaruuden (2010).

Kohta 29-vuotiaana Sasu Salin on luonut ulkomailla jo pidemmän koripallouran kuin kotimaassa. Nuorukaisen ensimmäinen vieraskontrahti Olimpija Ljubljanassa Sloveniassa kesti neljä ja puoli kautta (2010-2015). Sieltä hän siirtyi Espanjaan ja edusti ensin Gran Canariaa kaksi ja puoli kautta (2015-2017), sitten kaksi vuotta Unicaja Malagaa (2017-2019) ja pelaa nyt ensimmäistä kautta Tenerife CB:ssä.

Tenerife CB juhli kauden ensimmäistä pokaalia viime viikonvaihteessa. Se voitti seurajoukkueiden maailman mestaruuden kotiareenalla. Sasu Salin tuulettaa muiden mukana vasemmalla FIBA-tunnuksen yläpuolella vihreä-valkopaitaisen pikkufanin takana. Kuva: Tenerife CB
Tenerife CB juhli kauden ensimmäistä pokaalia viime viikonvaihteessa. Se voitti seurajoukkueiden maailman mestaruuden kotiareenalla. Sasu Salin tuulettaa muiden mukana vasemmalla FIBA-tunnuksen yläpuolella vihreä-valkopaitaisen pikkufanin takana. Kuva: Tenerife CB

Suomalaisen tavoin joukkueessa on monta muutakin ensimmäisen kauden pelaajaa.

- Joukkue uusiutui lähes täysin. Samassa lähetyksessä meitä tuli tänne 13 miestä. Meillä on vain yksi amerikkalaisvahvistus, mutta eri kansallisuuksia porukassa on useampia; on Brasiliaa, Tanskaa, Puolaa, Kreikkaa, Ranskaa, Latviaa, Georgiaa unohtamatta Espanjaa, Salin luettelee.

Mielenkiintoinen tyyppi joukkueessa on georgialainen Giorgi Shermadini (30/217), jonka Salin joutuu kohtaamaan EM-karsinnassa. Hän on kokenut ja hieman romuluinen mutta kuitenkin Tenerifen tehokkain. Shermadinin ottelukohtaiset kesiarvot ovat noin 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Valmentaja Vidorreta on kovan koutsin maineessa, ja hän kertoo ympäristölleen melko suoraan, mitä ajattelee.

- Meillä keskenämme ainakin menee ihan hyvin, ja Vidorreta antaa minulle tiettyjä vapauksia. Minut on hankittu tänne muun muassa heittäjäksi ja sitä hommaa saan tehdä harkitusti, Salin selvittää.

Vaikka Tenerife CB onkin eräänlainen kansojen sekamelska, on joukkueessa suomalaisen mielestä hyvä yhteishenki.

- Onhan tämä tietysti ammattilaisurheilua, ja me pelaajat käymme keskenämme kilpailua peliajasta ja muustakin näkyvyydestä. Ei se kuitenkaan mihinkään ylilyönteihin ole johtanut. Joukkueen etu on kaikille kuitenkin tärkeintä, sanoo Salin, jonka kanssa samasta pelipaikasta kilpailevat lähinnä tanskalainen Gabriel Lundberg (25/193) ja Alejandro Lopez (28/189) Espanjasta.

 

Toinen koripalloasiantuntija tasapainottaa arkea

Ensimmäiset ulkomaan ammattilaisvuodet Sasu Salin vietti maailmalla yksin.

- Kotoa lähdin suoraan äidin lihapatojen äärestä, pelaaja paljastaa.

Nyt parina viime vuonna urheilijan arkea on ollut jakamassa avopuoliso Kia Ignatius (29), ihan koti-Suomesta. Yhteisymmärrys on ollut siksikin helppo löytää, kun Kia on itsekin entinen aktiivikoripalloilija; 19-vuotiaiden Suomen mestari Tapiolan Hongasta 2008 ja naisten Suomen cup-voittaja Espoo Teamista 2009. Eri ikäluokkien maaotteluja Ignatiuksella on tilillään 70.

Tenerife CB:n kannattajat rakastavat Sasu Salinia, ja myös paikallinen media tarkkailee seuraa myötäsukaisesti. VEF Riga-pelissä El Dia-lehti nimesi Salinin ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja lehden raati antoi suomalaiselle maksimimäärän ”pörriäisiä”. - Tässä lukee, että ”Salinin panos joukkueelle oli ratkaiseva, ja hän oli kentän paras. Tilanteessa 31-21 Salin heitti kolme kolmosta peräkkäin, ja peli oli sillä selvä”, kääntää Salin itseensä kohdistuneet kehut El Dian urheilusivuilta. Kuva: Matti Järvinen
Tenerife CB:n kannattajat rakastavat Sasu Salinia, ja myös paikallinen media tarkkailee seuraa myötäsukaisesti. VEF Riga-pelissä El Dia-lehti nimesi Salinin ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja lehden raati antoi suomalaiselle maksimimäärän ”pörriäisiä”. - Tässä lukee, että ”Salinin panos joukkueelle oli ratkaiseva, ja hän oli kentän paras. Tilanteessa 31-21 Salin heitti kolme kolmosta peräkkäin, ja peli oli sillä selvä”, kääntää Salin itseensä kohdistuneet kehut El Dian urheilusivuilta. Kuva: Matti Järvinen

Sasu Salinin ja Kia Ignatiuksen elämä saa kevään aikana uuden sisällön, kun kahden hengen talouteen odotetaan lähiaikoina perheenlisäystä.

Susijengin pelintekijä on säästynyt urallaan pahemmilta vammoilta ja siksikin hän uskaltaa suunnitella tulevaisuuttaan urheilijana vuosien päähän.

- Niin olen ajatellut, että jos vain paikat kestävät, niin kyllä tämä on minun juttuni vielä sellaiset seitsemän vuotta.

Nyt ihan lyhyellä tähtäimellä Sasu Salin palvelee työnantajaansa vielä pari päivää, mutta maanantaina 17. helmikuuta hän liittyy jo Serbia- ja Sveitsi-peleihin valmistautuvaan Susijengiin.

Salin pitää Suomen EM-karsintalohkoa arvoituksellisena.

- Se on kuitenkin kaiketi selvää, että Serbia on ennakkosuosikki. Heillä on paljon pelaajia maailmalla, mutta tuleepa sieltä vastaan ketä tahansa, vastus on kova. Sveitsiltäkin puuttuu pari NBA-pelaajaa, ja Georgiaa voin arvioida vain sen tietäen, mitä joukkuekaveri Shermadini osaa, sanoo Salin.

Sasu Salin pitää hieman erikoisena sitä, että neljän joukkueen alkulohkoista vain yksi maa jää lopulta EM-lopputurnauksen ulkopuolelle.

- Siitä lähdetään, ettei se meidän lohkosta ole ainakaan Suomi, täräyttää takamies tavoitteista.

 

Madsenin ura vammojen sävyttämä

Alexander Madsen komppaa tässä asiassa Salinia. - Jatkoon on mentävä, ettei Susijengin arvokisasarja katkea!

Valkealassa syntynyt Kouvolan Poikien ja Kouvojen kasvatti pelaa nyt neljättä kautta ulkomailla. Kaksi ensimmäistä vierähti Tshekin pääsarjassa USK Prahan joukkueessa, kolmas Gran Canarian organisaatiossa Espanjassa, ja nyt sitten osoite on VEF Riga Latviassa.

Tshekissä kaikki meni hyvin. Madsen oli isossa roolissa ja Prahan ehdottomia avainpelaajia. Seura oli ensimmäisenä vuonna sarjanelonen, ja Madsen sai muutakin näkyvyyttä, kun hänet valittiin liigan All Stars -otteluun.

Susijengin ykköskoutsi seurasi hyväksyvästi Alexander Madsenin esitystä Mestareiden liigan ottelussa Teneriffalla.
Susijengin ykköskoutsi seurasi hyväksyvästi Alexander Madsenin esitystä Mestareiden liigan ottelussa Teneriffalla. Kuva: Tenerife CB

Toisen kauden jälkeen Kouvolan mies lähti hakemaan uutta nostetta uralleen Kanarialta, mutta matkalle mukaan tulivat myös jalkavaivat.

- Sopimus sinne oli mallia 1+2, mutta seura ei halunnut käyttää optiota vammoihini vedoten. Myös valmentajan potkut vaikuttivat minun tulevaisuuteeni, Madsen selvittää.

Kesällä 2019 Madsen oli pitkään epätietoinen, mitä tuleman pitää.

- Homma ei helpottanut yhtään se, että olin vaivojeni takia kaksi kuukautta juoksukiellossa. Lopulta syksyn korvalla Riian pesti varmistui.

Latviassa Alexander Madsen on saanut VEF Rigassa koko ajan isompaa roolia.

- Seura ymmärsi lähtötilanteeni, ja he ovat olleet kärsivällisiä minun kanssani. Nyt olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti, ja peliaikaa on kertynyt ajoittain jopa 30 minuuttia, Madsen kertoo.

Madsen sanoo, että pelaaminen Latviassa on ollut ”haastava ympäristö”.

- Maan koripallotaso ei ole tällä hetkellä ihan sitä, mitä se oli vielä joitakin vuosia sitten, mutta kehittyä voi missä vain, jos vain pääsee pelaamaan. Mestareiden liiga oli meille liian kova, mutta oli hienoa saada olla mukana ja kohdata kovia joukkueita ja hyviä pelaajia.

 

VEF Rigalla vielä pokaalit tavoitteena

VEF Rigan kausi jatkuu kuitenkin kevääseen asti, vaikka europelit nyt loppuivatkin. Seura on mukana Viron ja Latvian yhteisliigassa ja pelaa myöhemmin myös Latvian mestaruudesta.

Alexander Madsen uskoo, että Riika pystyy taistelemaan noista kahdesta pokaalista.

- Viron-Latvian liigassa on hyviäkin joukkueita, mutta myös sellaisia, joissa on paljon nuoria pelaajia. Latviassa varsinkin on halua ja tarvetta kasvattaa uutta pelaajasukupolvea kohti uutta nousua. Sarja ei ole kuitenkaan niin helppo, että olisimme ihan suvereeneja. En kuitenkaan epäile yhtään, ettemmekö voisi voittaa liigaa ja Latviankin sarjaa. Se olisi aika kova juttu, sanoo Alexander Madsen.

Mestareiden liigan ottelussa Tenerife CB.n vieraana ei Alexander Madsenilla (keskellä) kuin muillakaan latvialaisilla ollut helppoa isäntien korin tuntumassa. Kuva: Tenerife CB
Mestareiden liigan ottelussa Tenerife CB.n vieraana ei Alexander Madsenilla (keskellä) kuin muillakaan latvialaisilla ollut helppoa isäntien korin tuntumassa. Kuva: Tenerife CB

VEF Riga pelasi Viro-Latvian liigassa voitollisesti 15 ensimmäistä peliä, mutta hävisi sitten virolaiselle Kalev/Cramolle kotonaan pisteellä (69-70). Toinen tappio tuli nyt 20:nnella kierroksella hieman yllätyksellisesti Pärnua vastaan vieraissa Virossa (79-76).

- Välillä tuntuu todella vaikealta, emmekä pysty tuomaan Mestarien liigan intensiteettiä heikompia joukkueita vastaan sarjaan. Ajoittain on aika haastava, Madsen selittää.

Alexander Madsen toivoo, että voisi olla mukana Susijengin Serbia- ja Sveitsi-peleissä.

- Voi olla, että ihan viime hetket sitten vasta näyttävät, mikä on päivän kuntoni. Tässä viime vuosina on ollut sellaisia vastoinkäymisiä, ettei liian aikaisin voi olla varma mistään, sanoo Madsen realistina.

TEKSTI: Matti Järvinen

 
26.10.2020 09:10 Susijengi

Dettmann nimesi 25 pelaajan ehdokaslistan Susijengin EM-karsintakuplaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 25 pelaajan vahvuisen listan ehdokkaista Espoo Metro Areenan marraskuun EM-karsintakuplaan. Ehdokkaiden joukkoon mahtuu niin Susijengin kestotähtiä, kesällä 2020 väläytelleitä nuoria pelaajia kuin Chicagossa harjoitteleva Lauri Markkanenkin.

26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

8.10.2020 17:18 Susijengi

Susijengi isännöi marraskuun EM-karsintakuplaa Espoo Metro Areenalla, Susiladiesin karsinnat Portugalissa

FIBA Eurooppa on nimennyt Susijengin oman ”karsintakuplansa” isännäksi marraskuun EM-karsinnoissa. Susijengi toivottaa Serbian, Sveitsin ja Georgian tervetulleeksi kotipesäänsä Espoo Metro Areenalle 23.–30. marraskuuta. Susiladies puolestaan matkustaa omaan EM-karsintakuplaansa Portugaliin 8.–14.11.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 11:22 Korisliiga

Susijengi-jyrä Matti Nuutinen kolmivuotisella sopimuksella Ura Basketiin

Kolmanteen Korisliiga-kauteensa valmistautuva kaarinalainen Ura Basket ilmoitti maanantaina saaneensa riveihinsä korkean tason Susijengi-osaamista, kun viimeiset viisi kautta Euroopan kenttiä kolunnut seuran oma kasvatti Matti Nuutinen, 200 cm ja 30 vuotta, liittyy joukkueeseen. Lisäksi Ura Basket vahvistuu amerikkalaisella Emmitt Holtilla.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

Näytä lisää vastaavia