Petteri Koposella hurja heittopäivä – ”Muutama upposi aika kaukaakin”

5.1.2020 21:25 Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin ykkösnimi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen nakkasi kylmästi 19 pistettä sisään Bayern Münchenin voittaessa Vechtan vieraissa 76-68 (37-33). Koponen heitti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään viisi sisään sekä ainoan kahden pisteen erityksensä ja kaksi vapaaheittoaan. Hän saalisti lisäksi syötön ja kaksi riistoa.

- Tärkeä voitto. Viime vuonna otimme täällä huolella turpaan, mutta nyt pystyimme onneksi taistelemaan voiton. Itsellenikin osui hyvä päivä ja muutama upposi aika kaukaakin, Koponen kommentoi ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bayern München porskuttaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä, mutta Euroliigassa joukkueen peli on ollut tahmeampaa.

- Pitäisi löytää jotenkin lisää uutta Euroliigaan. Olemme olleet tosi vaisuja viime viikot ja vieraissa oikeastaan koko kauden. Pitää koettaa kääntää kurssi siellä, Koponen mietiskeli.

Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins sivusi seuran Bundesliigan voittoennätystä kukistamalla kotonaan Bambergin 73-69 (40-33). Voitto oli samalla Crailsheimille kauden yhdeksäs, joka on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Samalla se sivuaa seuran Bundesliigan yhden kauden voittojen ennätystä. Tappioita Crailsheimilla on koossa viisi.

- Puolustuksellisesti tämä oli meiltä erittäin hyvä esitys - vain 69 annettua pistettä tuollaista joukkuetta vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen ottelua, että meillä on mahdollisuudet Bambergia vastaan ilman Quincy Fordia ja Mo Stuckeyta ja 22 prosentin kolmen pisteen heittotarkkuudella, olisin ollut eri mieltä. Pelasimme uskomattomalla energialla. Pojat pelasivat toisilleen. Lisäksi joka pelin hyvä tunnelma, tuo positiivisen energian kierteen. Olen iloinen, sillä näen kuinka paljon pelaajat tekevät päivittäin töitä. He ovat nuoria pelaajia, mutta heillä on ajatus miten kehittyä, Tuomas Iisalo suitsutti suojattejaan Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert pääsi juhlimaan 81-65 (39-31)-voittoa Giessen 46ersistä. Skyliners on voittanut 14 ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi juhlimaan myös Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, joka päihitti kotonaan Bonnin 85-73 (48-35). Voitto oli Ulmille kauden seitsemäs 14 pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa voittamalla kotonaan Fuenlabradan 74-63 (37-34). Sasu Salin jäi ilman tilastomerkintöjä ottelussa. Teneriffalla on 10 voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen on taas pelikunnossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan LEB Orossa Nuutinen palasi kuukauden sairauslomalta takaisin tositoimiin, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon, kun Real Canoe haki pisteet 78-62 (37-31)-voitolla. Nuutinen merkkautti seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedolla on viisi voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa Basket hävisi kärkiottelussa Valladolidille 77-81 (37-37). Murphy auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, yhdellä levypallolla ja syötöllä. Gipuzkoa on Valladolidin jälkeen sarjassa toisena koottuaan 12 voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria aloitti vuotensa 86-76 (42-32)-voitolla sarjan kärkijoukkue Gironasta. Maxhuni tehoili kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov (oik.) ja Aleksi Koskinen ovat saaneet Swans Gmundenin hyvään lentoon. (Kuva: Swans Gmunden)

Itävallan liigassa Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen pääsivät herkuttelemaan harvinaisella voitolla, kun Swans Gmunden kaatoi kärkiottelussa hallitsevan mestari Kapfenberg Bullsin 94-76 (51-33). Voitto oli Swansille samalla ensimmäinen Bullsista sitten lokakuun 2018. Voitolla Swans vankisti asemiaan myös sarjan kärkipaikalla voitettuaan 17 ottelustaan 14.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi ei päässyt irti, kun Vanoli Cremona varmisti paikan Italian cupissa voittamalla kotonaan Brindisin 93-89 (52-40). Voitto tarkoitti sitä, että Cremona varmisti ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen paikan kahdeksan parhaan joukossa ja sitä myöten lunasti paikan helmikuussa pelattavaan Italian cupin turnaukseen. Cremona pelasi ensimmäisen kierroksen yhdeksän voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot

 
24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

1.3.2020 23:31 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom säväytti donkilla ja tupla-tuplalla

Carl Lindbom vastasi suomalaismiesten viikon näyttävimmästä suorituksesta iskemällä Puolan liigassa komean putback-donkin sekä tilastoimalla tupla-tuplan. Espanjassa Sasu Salin, Alex Murphy ja Edon Maxhuni olivat jälleen joukkueensa parhaimmistoa ja Alexander Madsen oli tehokkaana Latviassa.

28.2.2020 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin peräsimessä kauden loppuun

Kuukauden päivät Ranskan Pro A:ta pelaavan SIG Strasbourgin päävalmentajana toiminut lappeenrantalaislähtöinen Lassi Tuovi, 33, jatkaa joukkueen peräsimessä pelikauden 2019-20 loppuun asti. Tiedosta uutisoi SIG Strasbourg verkkosivuillaan torstai-iltana.

18.2.2020 15:09 Susijengi

Ammattilaistulokkaat Seppälä ja Maxhuni tuovat uudet oppinsa Susijengin käyttöön

EM-karsintaleiritykseensä eilen kerääntyneessä Susijengissä pelaa useampikin ensimmäisen kauden euroammattilainen. Pelinrakennusosastolla Joensuusta Ranskan Aix-Maurienneen siitynyt Ilari Seppälä ja Yhdysvalloista CB Gran Canarian farmijoukkueeseen edennyt Edon Maxhuni uskovat kansainvälisen ammattilaiskokemuksen auttavan heitä myös maajoukkueympyröissä.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

10.2.2020 07:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

2.2.2020 23:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin huippuvire ei riittänyt Barcelonan kaatoon

Sasu Salin jatkoi huippusuorituksiaan, kun hän heitti 24 pistettä Teneriffan taipuessa niukasti Barcelonalle. Carl Lindbom oli totuttuun tapaan hyvässä vauhdissa Puolassa, Ilari Seppälä teki taattua työtä Ranskassa ja Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan Espanjassa.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

27.1.2020 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä vauhdissa Ranskassa – Murphy tehokkaana Espanjassa

Ilari Seppälä jatkoi hienoja esityksiään Ranskan ProB:ssä tekemällä tupla-tuplan. Alex Murphy sen sijaan oli joukkueensa ykköstykki 23 pisteellä.

26.1.2020 10:24 Susijengi

Lassi Tuovi SIG Strasbourgin päävalmentajaksi

Tappioputkeen ajautunut SIG Strasbourg on erottanut päävalmentajansa Vincent Collet’n tehtävistään ja nostanut joukkueen apuvalmentajana toimivan lappeenrantalaislähtöisen Lassi Tuovin, 33, päävalmentajaksi. Aiemmin Namika Lappeenrantaa Korisliigassa valmentanut Tuovi toimii kolmatta kauttaan SIG Strasbourgin valmennusjohdossa.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

19.1.2020 22:31 Suomalaiset ulkomailla

Iisalot johdattivat joukkueensa historialliseen saavutukseen

Tuomas ja Joonas Iisalo valmensivat Crailsheim Merlinsin seuran uuteen voittoennätykseen Saksan Bundesliigassa, kun Merlins nappasi jo kauden kymmenennen voittonsa.

19.1.2020 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Ahonen vauhdissa Espanjassa

Edon Maxhuni ja Roope Ahonen olivat jälleen vahvalla pelipäällä molempien ollessa joukkueidensa parhaimmistoa voitto-otteluissa. Positiivisiin uutisiin kuului myös Alexander Madsenin paluu parketille pienen loukkaantumisen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia