Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

8.5.2019 12:29 Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

Roope Ahosella on edessään pudotuspelit. (Kuva: Ville Vuorinen)

LEB Orossa runkosarjan voittaja Real Betis nousi suoraan ja kahdeksan seuraavaa joukkuetta taistelevat pudotuspeleissä noususta. Puolivälierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja nousutaistelu huipentuu Final Four -turnaukseen, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi ACB-liigaan.

Oviedo pelasi vahvan kauden sijoittuen runkosarjassa neljänneksi voitettuaan 34 pelistään 22.

- Runkosarja meni osaltamme tosi hyvin ja pelasimme koko kauden hyvin. Tappioista kahdeksan tuli alle viidellä pisteellä ja sitten siinä oli pari isompaa tappiota. Pystyimme pelaamaan aika tasaisesti läpi kauden, vaikka meillä oli loukkaantumisiakin. Voimme lähteä positiivisin mielin pudotuspeleihin, Ahonen kertoo joukkueen tunnelmista.

Roope Ahonen pelaa uransa parasta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Yksi loukkaantuneista oli Nuutinen, jonka kausi päättyi jo viime vuoden lopulla tulleeseen yläraajavammaan. Ahonen sen sijaan lukeutui koko kauden joukkueen avainpelaajiin. Hän urakoi lähes 24 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 11,5 pisteen ja neljän syötön keskiarvoilla. Kolmen pisteen heittoprosentti oli runkosarjan aikana huima 50,3.

- Henkilökohtaisesti tämä on ollut varmasti paras kauteni tähän mennessä. Olen saanut valmentajalta paljon vastuuta ja isoa roolia. Itseluottamus on sitä kautta kasvanut ja olen pystynyt pelaamaan tasaisemmin kuin aiemmin. Täytyy olla tyytyväinen. Pelaaminen on ollut hauskaa ja olen nauttinut siitä, Ahonen iloitsee.

Tuttu vastustaja puolivälierissä

Puolivälierissä Oviedo saa Ahoselle tutun vastustajan, kun vastaan asettuu hänen viime kauden seuransa Ourense.

- Siellä on muutama sama pelaaja kuin viime kaudella ja valmentajat ovat samat. Muuten joukkue on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Siistiä päästä pelaamaan heitä vastaan ja he ovat pelanneet hyvin tällä kaudella. Joukkueet sijoilla 3-9 olivat runkosarjassa todella tasaisia ja ne olivat kolmen voiton sisällä runkosarjassa, joten erot ovat hyvin pienet.

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana kahdesti ja molemmat kirjauttivat yhdet voitot. Ahonen katsoo tulevia otteluita positiivisena.

- Meillä on joukkueessa todella luottavainen fiilis. Jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, niin meidän pitäisi pärjätä. Tehdään omat juttumme hyvin, niin hyvä tulee.

Roope Ahosella on tuttuja vastassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oviedolle tehtiin kauden aikana toiseksi vähiten pisteitä ja Ahosen mukaan joukkue nojaakin vahvasti puolustuspelaamiseen.

- Puolustamme hyvin ja pelaamme joukkueena. Olemme todella hyvä 5 vastaan 5 -joukkue. Levypalloissa meillä on ollut kauden aikana ongelmia, mutta uusimpien rekrytointien myötä sekin on petraantunut. Puolustus on ollut meidän aseemme ja olemme saaneet hyvin stoppeja.

Ahonen odottaa innolla pääsevänsä taistelemaan noususta.   

- On tosi hyvät fiilikset pelata taas pudotuspelejä. Viime vuonna en päässyt niitä pelaamaan, mutta kahtena kautena sitä aiemmin pelasin Kreikassa pudotuspeleissä. Silloin oli toisella kerralla Panathinaikos heti vastassa eikä siinä ollut hirveästi mahdollisuuksia. Tämä on ensimmäinen kerta sitten Bisons-kauden, kun voin voittaa jotain. Jos voitamme nämä pudotuspelit, niin pääsemme ensi kaudeksi pääsarjaan. Kaikki näkevät tavoitteen ja homma on omissa käsissä. Tämä on hieno haaste, Ahonen miettii.

 
26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

Näytä lisää vastaavia