Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

15.3.2024 18:54 Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Roosa Lehtoranta taistelee viikonloppuna Saksan cupin voitosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta siirtyi syksyllä kauden jo käynnistyttyä Nördlingenin joukkueeseen. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Lehtoranta on noussut joukkueensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

- Alkuun oli vaikea löytää omaa roolia, mutta se on ymmärrettävää, kun tulee kesken kauden joukkueen mukaan. Joulun jälkeen peli alkoi rullata ja alkoi löytyä tasaisuutta. Nyt tietää paremmin mitä minulta odotetaan ja koko ajan on mennyt parempaan päin. Se on tähtäin, että kevään peleissä on parhaimmillaan, Lehtoranta toteaa.

Angels Nördlingen on suomalaisille tuttu seura, sillä joukkueessa ovat pelanneet muun muassa Lehtorannan sisko Linda-Lotta sekä viime vuonna joukkueessa pelasivat Anissa Pounds sekä Elina Koskimies.

- Vähän sain vinkkejä, kun kyselin. Se on helppoa, kun on kaikkien kanssa hyviä kavereita. Toki tänä vuonna joukkue on hyvin erilainen, kun valmentaja on vaihtunut ja lähes koko joukkue on mennyt uusiksi. Tässä on uusi projekti käynnissä.

Lehtoranta on ollut tyytyväinen oloonsa Nördlingenissä.

- Olen tykännyt tosi paljon. Seurassa on tosi mukavia ihmisiä, joukkuekaverit ovat mukavia ja meillä on tosi hyvä valmentaja.

Saksassa pelaa tällä kaudella neljä suomalaispelaajaa, mutta ainoana cupin loppuhuipennukseen on selvittänyt tiensä Lehtorannan Nördlingen. Muut kolme joukkuetta ovat Angelsin välierävastustaja Saarlouis Royals sekä Hannover ja ALBA Berlin.

- Tähtäin on, että voitamme. Meillä on vain aika kokematon joukkue, joka ei ole hirveästi pelannut isoja pelejä. Välierävastuksen olemme tällä kaudella jo voittaneet kahdesti ja kahta muuta välieräjoukkuetta vastaan meillä on mielestäni ihan hyvät mahdollisuudet myös. ALBAa meillä on ollut kaksi tosi tiukkaa peliä, jotka päättyivät muutaman pisteen erolla ja myös Hannover on voitettavissa hyvällä pelillä, mutta cupin voittaminen vaatii meiltä ihan nappisuoritusta. Meidän pitää tehdä pienet asiat hyvin ja pitää keskittyminen, Lehtoranta naulaa.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia