Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

18.9.2020 15:41 Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

Sara Rokkasella alkaa ensimmäinen ammattilaiskausi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Molemmat viettivät edelliset neljä vuotta USA:n yliopistosarjassa ja palaavat nyt vanhalle mantereelle käynnistämään ammattilaisuraansa. Rokkanen pelasi yliopistouransa Toledossa ja Kalin puolestaan Hofrassa.

Kaksikon päätyminen samaan seuraan oli sattumaa, sillä kumpikaan ei tiennyt toisen aikeista.

- Kun allekirjoitin sopimusta, niin en tiennyt Saran tehneen myös sopimuksen, Kalin valottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kalin on luonnollisesti iloinen, että ammattilaisura alkaa tutun kaverin kanssa.

- Kiva, kun on toinen suomalainen ja hänen pelityylinsä on tuttu maajoukkueesta. Se on tärkeää, kun kaikki pelaajat ovat tällä kaudella uusia eikä kukaan ole pelannut tässä joukkueessa ennen.

Neljän yliopistovuoden jälkeen Kalin nauttii päästessään kääntämään uuden lehden urallaan. Pelillisesti erot USA:n yliopistokorikseen ovat selvät.

- Tempo on tosi kova ja menemme koko ajan edestakaisin. Minulla oli ikävä tätä eurooppalaista peliä. Hyökkäysaika on lyhyempi, pallo liikkuu nopeammin ja enemmän eikä ole sellaista yksi vastaan yksi –pelaamista, Kalin vertailee.

Samoilla linjoilla on myös Rokkanen.

- Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta ja olen iloinen, että olen palannut Eurooppaan pelaamaan korista. Yliopistossa peli on niin erilaista ja mielestäni eurooppalainen peli sopii minulle paremmin ja olen tykännyt espanjalaisesta pelityylistä, Rokkanen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bembibre sijoittui kesken jääneellä viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja on muuttunut täksi kaudeksi kokonaan, sillä viime kauden joukkueesta ei jatkanut yksikään pelaaja. Rokkasen harteilla joukkueen viime kausi ei paljon paina.

- Joka peliin lähdetään haastamaan. Uusi vuosi, uudet kujeet, Rokkanen heittää.

Bembibre pelasi harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua ja ne menivät joukkueen tutustuessa toisiinsa.

- Harjoituspelit ovat olleet opettavaisia. Olemme petranneet koko ajan, vaikka se ei ole aina näkynyt tuloksissa. Meidän täytyy saada sekä joukkueen että omaa peliä vielä varmemmaksi, mutta opimme tuntemaan toisiamme koko ajan paremmin, Kalin arvioi.

Uusi joukkue tarkoittaa myös sitä, että kaikilla on näyttöpaikka. Päävalmentaja Pepe Vazquez jakoikin laajalti vastuuta harjoituskaudella eikä yksikään pelaaja pelannut otteluissa 25 minuuttia enempää.

- Kaikki ovat samalla viivalla. Valmentajamme on sanonut, että treenien kautta ansaitsee myös peleissä vastuuta. Se on ihan hyvä, että omaan rooliin voi vaikuttaa vain omalla tekemisellään. Treenipeleissä kaikki ovat saaneet mahdollisuuden, toteaa Kalin tyytyväisenä.

Marianne Kalin odottaa innolla alkaa kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigajoukkueet Avenida ja Girona ovat sarjan suurimmat tähdet ja Bembibre kuuluu sarjan pienimpiin seuroihin. Bembibre lähtee kauteen ennakkoluulottomasti.

- Me lähdemme sarjaan haastajina. Meillä on tosi nuori joukkue ja tämä on suurimmalle osalle ensimmäinen kausi ammattilaisena. Meiltä puuttuvat sellaiset kokeneet ja tähtipelaajat, mutta menemme nuoruuden voimalla ja haastamme muita joukkueita omalla tekemisellämme ja kovalla puolustuksella, Kalin sanoo.

Kalin lähtee debyyttikauteensa ammattilaisena maltillisin tavoittein keskittyen kehittämään omaa peliään.

- Haluan kehittää omaa pelivarmuuttani ja treenata kovaa, että kehityn. Tämä on niin kova sarja, jossa on kovia pelaajia, että pelikovuutta ja -varmuutta pitää kehittää. En halua asettaa liian kovia tavoitteita ensimmäisenä ammattivuotena, vaan haluan vain treenata kovaa ja sitä kautta kehittää henkilökohtaisia taitoja paremmiksi. 

Omalta osaltaan Rokkanen toivoo sekä vastuuta että onnistumisia.

- Harjoitusotteluissa peliaikaa on jaettu tarkoituksellisesti tasaisesti. Nähtäväksi jää millainen rooli minulla tulee olemaan, mutta treeneissä on mennyt hyvin henkilökohtaisesti, joten vastuuta pitäisi tulla.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin omalla tasollani ja nauttia kaudesta.

CB Bembibre kohtaa lauantaina avausottelussaan IDK Euskrotnenin.

 
23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Näytä lisää vastaavia