Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

7.6.2023 10:40 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

Tuukka Kotti jakoi koripallokasvattajapalkinnon Harri Jokelalle (oik). Kuva: Tapiolan Honka

Koripallokasvattaja: Harri Jokela

Harri Jokela sai ensikosketuksen koripalloon 7-vuotiaana Pohjois-Haagan yhteiskoulussa 1967 pelaten 15-vuotiaaksi saakka Pohjois-Haagan ja Helsingin NMKY:ssä. Valmennusura alkoi vuonna 1975 HNMKY:ssä, josta MaSu Basketin kautta hän siirtyi Tapiolan Honkaan. Harri on valmentanut kaikkia ikäluokkia mikroista aikuisiin niin tyttö- kuin poikapuolella. Vuodesta 1981 hän on valmentanut myös maajoukkueissa kaikkia ikäluokkia. Pohjois-Haagan yhteiskoulussa toimii Helsinki Basketball Academyn HBA-yläkouluryhmä, jonka valmentajana Harri on toiminut vuodesta 2011.

Harri on oikeudenmukainen ja jo vuosikymmeniä kasvattanut pelaajiaan koripallon ohella myös ihmisinä. Jokelan pelaajat ovat oppineet täsmällisiksi, huolellisiksi sekä sääntöjä noudattaviksi. ”Jokelismit” elävät vuosikymmentenkin jälkeen hänen entisten pelaajiensa jutuissa – Tiedä, älä luule.

Elämäntyöpalkinto: Pauli Korhonen

Pauli Korhonen on ollut mukana Säynätsalon Riennon toiminnassa yli 60 vuotta ja on edelleen. Hän on toiminut vuosien varrella lähes kaikissa mahdollisissa rooleissa. Viimeisimmät vuodet hän on kerännyt ansiokkaasti tukirahaa seuran koripallojunioreille. Paulin ansiosta koripallon harrastaminen Säynätsalossa on Suomen edullisinta, tai ainakin lähellä sitä.

Pertti "Pepe" Lindin kommentit Patesta: ”Oli pelaajana nopea ja tarkka heittämään. Valmentajana edelläkävijä 70- ja 80-luvuilla. Haki valmennusoppeja ulkomailta, mm. Tšekkoslovakian maajoukkueen päävalmentajalta. Paten valmennuksen myötä Riento oli fysiikaltaan Suomen parhaimpia joukkueita. Myös Paten taktinen osaaminen oli huippua. Kokokentän ajoittainen paikkaprässi sai vastustajan pasmat sekaisin. Prässi tietenkin edellytti huippufysiikkaa. Esimerkiksi Suomi-sarjassa eräs vastustaja ei päässyt kertaakaan yli puolen kentän ja voitto tuli 100 pisteellä. 80-luvun puolivälissä tuli sitten palkinto: Riento nousi SM-sarjaan oman kylän pojilla ja pelasi kauden ilman vahvistuksia. Putoaminen tuli, mutta kunnia säilyi.”

Ensio "Enska" Helimäen kommentit Patesta: "Paten opin tuntemaan Alvari-turnauksen isäntänä. Sittemmin ollessani SäyRin valmentaja näin, kuinka Patella oli kaikki langat käsissään. Hän keräsi melkein kaikki rahat ja innosti sekä rekrysi seuraväkeä. Kaikista pomoistani hän ymmärsi koripallosta eniten ja oli aina valmis auttamaan".

Pikkusudet -palkinto: BC Nokia

BC Nokia on ollut mukana Pikkusudet-toiminnassa jo tuoteperheen ensimmäisestä kaudesta 2015-16 lähtien, putken katkeamatta. Nokialla on perinteisesti järjestetty koriskauden suurimpia Pikkusudet-riehoja sekä syys- että kevätkauden aikana. Myös Pirkka Street Basket -kiertue on pysähtynyt ja pysähtyy hyvin väliajoin Nokialla liikuttamassa alakoululaisia. Jälleen loistoesimerkki monipuolisesta Pikkusudet-toiminnasta!

BC Nokian Pikkusudet-palkinnon on vastaanottanut seuran pienten koripalloilijoiden puolesta kaikkensa tekevä Mirva Jokinen.

Koripalloteko: IKH Areena

IKH Areena on luonut upeat puitteet koripallon pelaamiselle, seuraamiselle, fanittamiselle ja kehittymiselle. Huippuluokan areena on loistava esimerkki koripallon nosteesta ja nostatuksesta, sekä tahdosta ja panostamisesta liikuntaan ja urheiluun, mikä tarjoaa mahdollisuuksia niin huippu- ja kilpakoripallon kuin harrastepelaamisen kasvulle.

Palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana.

 
20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

16.12.2022 11:35 Koripalloliitto

Koululaiskysely 2022: koripallo kiinnostaa nuorten keskuudessa

Joulukuun puolessa välissä julkaistu koululaiskysely kartoittaa lasten ja nuorten harrastushaluja. Valtakunnalliseen koululaiskyselyyn vastasi yli 160 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea yli 1 500 eri koulusta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

15.8.2022 10:29 Susijengi

Koripalloliiton ”The Game That Unites Us”-ohjelma käyntiin Jyväskylän maaottelun yhteydessä

Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

10.3.2022 10:26 Pelaajat

Suuri lasten ja nuorten harrastusvertailu: Koripallo on edullisin joukkuelaji

Verkkopalvelu VertaaEnsin.fi teki laajan lasten ja nuorten harrastusten kustannusvertailun, jossa vertailtiin yhtätoista suosittua liikuntaharrastusta pääkaupunkiseudulla. Vertailussa laskettiin harrastuksien vuosikustannukset ikäryhmän ja panostustason mukaan. Koripallo oli vertailussa halvin joukkuelaji.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

19.12.2023 15:00 Koripalloliitto

Joukkuepelit rakentavat lasten urheilun suosituksia: ”Tämä on lasten leikkiä – ei aikuisten peliä”

Suomalaisten joukkuepelien työryhmä valmistelee lasten urheilun suorituksia. Mukana työryhmässä ovat edustajat Jääkiekkoliitosta, Palloliitosta, Salibandyliitosta, Käsipalloliitosta, Koripalloliitosta, Lentopalloliitosta, Pesäpalloliitosta sekä Suomen Olympiakomiteasta ja Huippu-urheilun instituutti KIHUsta.

Näytä lisää vastaavia