Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

19.3.2020 12:39 Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

Susijengin kapteeni Shawn Huff palasi täksi kaudeksi Korisliigaan. Kuva: Samira Lee

Pallo ei nyt pompi. Suomessa koripalloliitto teki yksimielisen päätöksen seurajoukkuekausien aikaisesta päättämisestä, ja useimmat sarjat ympäri maailman NBA:ta myöten ovat määrittämättömän pituisella tauolla.

Helsinki Seagullsin paikallistähtenä ja Susijengin kapteenina tunnettu Shawn Huff on päättänyt asennoitua tilanteeseen aikaistettuna kesälomana. Muitakaan vaihtoehtoja ei oikein ole. Joukkueurheilu on hankala laji pelattavaksi etätyön muodossa, ja yli kymmenen hengen kokoontumiskiellot estäisivät sen ilman yleisöäkin.

– Nautimme perheenä toistemme seurasta hetken. Noudatamme annettuja ohjeita välttäen ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja ja keskitymme yhteiseen aikaan, Huff kertoo.

Kesätauon ensivaiheessa hän ottaisi etäisyyttä pelaamiseen muutenkin. Yleensä loman alussa palaudutaan, ja harjoittelu keskittyy yleiskunnon ylläpitoon. Itse laji tulee takaisin mukaan rutiineihin vasta seuraavassa vaiheessaNyt, kun perheen kaksi lastakin on otettu kotiin päiväkodista ja esikoulusta, voi panostaa yhdessä ulkoiluun.

– Liikun vapaa-ajalla aina paljon, joten ei ole sitä vaaraa, että vajoaisin sohvan pohjaan. Kunnon liikunnan keksimisessä täytyy olla välillä luova. Perheen kanssa vain aktiivisesti metsäretkille, ja täytyy varmaan tehdä myös lisää treenivideoita someen, Huff naurahtaa.

Huff oli voittamassa Seagullsin ensimmäistä mestaruutta, kun joukkue juhli alkuvuodesta Suomen Cupin voittoa. Kuva: Ville Vuorinen
Huff oli voittamassa Seagullsin ensimmäistä mestaruutta, kun joukkue juhli alkuvuodesta Suomen Cupin voittoa. Kuva: Ville Vuorinen

Huff myöntää, että päättyneen kauden ikuisesti ratkaisematon lopputulos jää vaivaamaan, mutta toteaa samalla, että koripallo on juuri nyt murheista se pienempi.

– En tarkoita, etteikö se jäisi harmittamaan, mutta kyllä sen pystyy selittämään itselleen ja laittamaan asiat perspektiiviin. On vain otettava askel taaksepäin ja ymmärrettävä, minkä mittakaavan asiasta tässä puhutaan, hän pohtii.

Tasaväkiset Seagulls ja Salon Vilpas vaihtelivat keskenään Korisliigan kärkisijaa ahkerasti. Joensuun Kataja sai juuri riveihinsä Susijengi-kollega Jamar Wilsonin ja lähti yhtäkkiä nousemaan sarjataulukossa kovaa. Hallitseva mestari Kauhajoen Karhu hengitti kärkijoukkueiden niskaan jo muutenkin.

– Olimme Vilppaan kanssa jaetulla ykkössijalla, ja olisi ollut yksi kotiottelu vielä jäljellä heitä vastaan, joten asetelmat olivat kyllä kovat. Sitä on nyt vain jossiteltava, mutta ihan varmasti olisi ollut luvassa hieno loppuhuipennus.

Me kaikki haluamme päästä mahdollisimman pian takaisin siihen onnelliseen tilaan, jossa suurimmat murheemme ovat jonkin ottelun häviäminen tai muu hölmö pikkuasia.

Huff ei kuitenkaan halua lähteä vielä pohtimaan, mitä tapahtuu lajin suosiolle tai kuinka kaikki osalliset taloudellisesti selviävät näin uudessa ja monimutkaisessa tilanteessa. Ensin on hoidettava pois käsillä oleva pandemia, joka on koko maailmaa koskettava ongelma.

– Sitten, kun päästään murehtimaan koripallosta, niin asiat ovat jo aika hyvin, hän toteaa.

Huff kertoo, että sekä hänen että joukkuetovereiden on ollut vaikeaa miettiä ammatillisia kuvioita yhtään tätä hetkeä pidemmälle, koska kukaan ei tiedä edes sitä, mikä tilanne on kahden viikon kuluttua. Nyt on vain elettävä hetkessä ja keskityttävä oleelliseen.

Samalla hän korostaa, että kauden lopettaminen oli hänen mielestään hyvä päätös ja THL:n ohjeiden noudattaminen on kaikkien yhteinen vastuu.

– Luulen, että kaikilla on nyt vähän sellainen selviytymismoodi päällä. Kaikki, joiden kanssa itse olen jutellut, ymmärtävät, että tämä on vakava asia ja tehty ratkaisu on ainoa oikea. Me kaikki haluamme päästä mahdollisimman pian takaisin siihen onnelliseen tilaan, jossa suurimmat murheemme ovat jonkin ottelun häviäminen tai muu hölmö pikkuasia.

Teksti: Valtteri Mörttinen

Henkilöt

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

Näytä lisää vastaavia