Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

25.1.2019 12:14 Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

Sofia Pelander pelaa hienoa kautta Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Norrköping aloitti kautensa komeasti kolmella vierasvoitolla, mutta sen jälkeen osui hieman vaisumpi jakso. Pelander loukkaantui kahden pelin jälkeen ja joutui huilaamaan parisen kuukautta. Pelanderin ollessa poissa Norrköping voitti otteluistaan yhden ja hävisi neljästi. Pelanderin paluun jälkeen Norrköpingin saldo on neljä voittoa ja yksi tappio.

- Syyskautta varjostivat pienet loukkaantumiset. Meillä oli hyvä alkukausi ja pelasimme hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat vaikuttaa pelaamiseen ja treenaamiseen. Nyt melkein kaikki ovat ehjiä ja olemme päässeet treenaamaan hyvin ja meillä on hyvä meininki. Se vaikuttaa paljon, että kaikki ovat kunnossa, Pelander kertoo.

Pelander pelaa jo neljättä kauttaan Norrköpingissä. Viime kaudella joukkueen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen ja täksi kaudeksi pakka meni uusiksi. Suurin osa pelaajistosta vaihtui ja joukkueelle tuli myös uusi päävalmentaja.

- Käytännössä koko runko meni uusiksi viime kaudesta, valottaa Pelander.

Sofia Pelander kärsi syksyllä pienestä loukkaantumisesta, mutta on taas täydessä iskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Muutoksiin nähden Norrköpingin esitykset ovat olleet hyviä. Joukkueella on alla neljä peräkkäistä voittoa ja kirsikkana kakun päällä oli komea 84-60-voitto kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Alvikista vieraskentällä viime viikonloppuna.

- Kukaan ei uskonut, että pystyisimme voittamaan Alvikin vieraissa. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme heti alusta lähtien, mutta se miten voitimme, tuli meillekin yllätyksenä. Me osoitimme pystyvämme voittamaan kovia joukkueita ja pelaamaan korkealla tasolla.

Yksi joukkueen vahvuuksista on Pelanderin mukaan joukkuehenki ja yhtenäisyys.

- Valmentajalla on ollut siinä iso rooli ja hän on korostanut, että joukkue on perhe ja teemme paljon asioita yhdessä myös kentän ulkopuolella. Harjoituskaudella pelasimme Liettuassa ja sellaiset matkat aina yhdistävät joukkuetta. Siinä menee aina vähän aikaa, kun pelaajat löytävät toisensa, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä ja luotamme toisiimme. Runkosarja on hieman yli puolivälin ja meillä on kevät aikaa hioa peliä kuntoon pudotuspelejä ajatellen.

Runkosarjassa viiden joukkoon

Pelander on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 14,7 pistettä ja 9,1 levypalloa. Vahvasta kaudesta kertoo myös se, että hänet on valittu kolmasti kierroksen tähdistöviisikkoon. Pelander lähtee hakemaan uusia onnistumisia perjantaina, kun Norrköping kohtaa vielä tappioitta olevan Luulajan.

- Kaikki tuntuu hyvältä. Itseluottamus on korkealla ja joukkuekaverit luottavat minuun. Saan mukavasti syöttöjä korin alle ja yhteispeli sujuu hyvin takapelaajien kanssa. Tällä hetkellä on kiva pelata. Seuraavaksi kohtaamme Luulajan ja siellä on vastassa 205-senttinen sentteri. Siitä tulee hauskaa, Salon Vilppaan kasvatti naureskelee.

Pelander havittelee Norrköpingin kanssa kärkisijoille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta ja Norrköping on sarjassa viidentenä. Sarjaa hallitsevat tappioitta olevat Uumaja ja Luulaja sekä Norrköpingiä vastaan kauden kolmannen tappionsa kokenut Alvik. Sen jälkeen on tasaisempaa, kun neljä joukkuetta on parin voiton sisällä toisistaan.

- Keskikasti on tasainen ja myös siksi Alvik-voitto oli niin tärkeä. Meillä on runkosarjassa vain 20 peliä, joten jokaisella pelillä on iso merkitys. Ennen kauden alkua tavoitteena oli top 5 –sijoitus runkosarjassa. Siihen tähdätään ja tässä on vielä monta tärkeää peliä edessä.

- Joukkue kehittyy joka päivä. On kiva pelata ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Joukkueen voitot tuntuvat parhaalta ja innolla odotan loppukautta, Pelander toteaa innostuneena.

Henkilöt

 
13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

Näytä lisää vastaavia