Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

25.1.2019 12:14 Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

Sofia Pelander pelaa hienoa kautta Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Norrköping aloitti kautensa komeasti kolmella vierasvoitolla, mutta sen jälkeen osui hieman vaisumpi jakso. Pelander loukkaantui kahden pelin jälkeen ja joutui huilaamaan parisen kuukautta. Pelanderin ollessa poissa Norrköping voitti otteluistaan yhden ja hävisi neljästi. Pelanderin paluun jälkeen Norrköpingin saldo on neljä voittoa ja yksi tappio.

- Syyskautta varjostivat pienet loukkaantumiset. Meillä oli hyvä alkukausi ja pelasimme hyvin, mutta sitten loukkaantumiset alkoivat vaikuttaa pelaamiseen ja treenaamiseen. Nyt melkein kaikki ovat ehjiä ja olemme päässeet treenaamaan hyvin ja meillä on hyvä meininki. Se vaikuttaa paljon, että kaikki ovat kunnossa, Pelander kertoo.

Pelander pelaa jo neljättä kauttaan Norrköpingissä. Viime kaudella joukkueen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen ja täksi kaudeksi pakka meni uusiksi. Suurin osa pelaajistosta vaihtui ja joukkueelle tuli myös uusi päävalmentaja.

- Käytännössä koko runko meni uusiksi viime kaudesta, valottaa Pelander.

Sofia Pelander kärsi syksyllä pienestä loukkaantumisesta, mutta on taas täydessä iskussa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Muutoksiin nähden Norrköpingin esitykset ovat olleet hyviä. Joukkueella on alla neljä peräkkäistä voittoa ja kirsikkana kakun päällä oli komea 84-60-voitto kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Alvikista vieraskentällä viime viikonloppuna.

- Kukaan ei uskonut, että pystyisimme voittamaan Alvikin vieraissa. Uskoimme kuitenkin omaan tekemiseemme heti alusta lähtien, mutta se miten voitimme, tuli meillekin yllätyksenä. Me osoitimme pystyvämme voittamaan kovia joukkueita ja pelaamaan korkealla tasolla.

Yksi joukkueen vahvuuksista on Pelanderin mukaan joukkuehenki ja yhtenäisyys.

- Valmentajalla on ollut siinä iso rooli ja hän on korostanut, että joukkue on perhe ja teemme paljon asioita yhdessä myös kentän ulkopuolella. Harjoituskaudella pelasimme Liettuassa ja sellaiset matkat aina yhdistävät joukkuetta. Siinä menee aina vähän aikaa, kun pelaajat löytävät toisensa, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä ja luotamme toisiimme. Runkosarja on hieman yli puolivälin ja meillä on kevät aikaa hioa peliä kuntoon pudotuspelejä ajatellen.

Runkosarjassa viiden joukkoon

Pelander on tilastoinut tällä kaudella keskimäärin 14,7 pistettä ja 9,1 levypalloa. Vahvasta kaudesta kertoo myös se, että hänet on valittu kolmasti kierroksen tähdistöviisikkoon. Pelander lähtee hakemaan uusia onnistumisia perjantaina, kun Norrköping kohtaa vielä tappioitta olevan Luulajan.

- Kaikki tuntuu hyvältä. Itseluottamus on korkealla ja joukkuekaverit luottavat minuun. Saan mukavasti syöttöjä korin alle ja yhteispeli sujuu hyvin takapelaajien kanssa. Tällä hetkellä on kiva pelata. Seuraavaksi kohtaamme Luulajan ja siellä on vastassa 205-senttinen sentteri. Siitä tulee hauskaa, Salon Vilppaan kasvatti naureskelee.

Pelander havittelee Norrköpingin kanssa kärkisijoille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ruotsin liigan runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta ja Norrköping on sarjassa viidentenä. Sarjaa hallitsevat tappioitta olevat Uumaja ja Luulaja sekä Norrköpingiä vastaan kauden kolmannen tappionsa kokenut Alvik. Sen jälkeen on tasaisempaa, kun neljä joukkuetta on parin voiton sisällä toisistaan.

- Keskikasti on tasainen ja myös siksi Alvik-voitto oli niin tärkeä. Meillä on runkosarjassa vain 20 peliä, joten jokaisella pelillä on iso merkitys. Ennen kauden alkua tavoitteena oli top 5 –sijoitus runkosarjassa. Siihen tähdätään ja tässä on vielä monta tärkeää peliä edessä.

- Joukkue kehittyy joka päivä. On kiva pelata ja meillä on hyvä tekemisen meininki. Joukkueen voitot tuntuvat parhaalta ja innolla odotan loppukautta, Pelander toteaa innostuneena.

Henkilöt

 
30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

14.2.2019 09:43 Susijengi

Salin, Kanervo ja Tuovi taistelevat cup-voitoista loppuviikosta

Useissa Euroopan korismaissa pelataan viikonloppuna paikallisia cup-turnauksia. Suomalaispelaajista Sasu Salin jahtaa Espanjan Copa del Rey’n voittoa, Lassi Tuovi havittelee Ranskan Leaders Cupin mestaruutta ja Antti Kanervon silmissä siintää Islannin cup-mestaruus.

11.2.2019 08:09 Susiladies

Tulonen juhli Bundesliigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja Helmi Tulonen pääsi Saarlouis kanssa juhlimaan voittoa Camilla Grönbergin ja Veera Pirttisen Chemnitzistä. Ruotsin liigassa Sofia Pelanderin ja Norrköpingin voittokulku jatkui.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

27.1.2019 19:33 Susiladies

Pelander siivitti joukkueensa yllätysvoittoon

Sofia Pelander ja Norrköping kulkevat vahvassa myötätuulessa tällä hetkellä, kun Norrköping kaatoi Ruotsin liigassa tappioitta olleen Luleån vieraskentällä ja kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet juhli niin ikään kovaa päänahkaa.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

20.1.2019 20:50 Susiladies

Viime kierroksen tähdistöviisikkoon valittu Pelander loisti jälleen - Mäkitalo ja Heta Äijänen suomalaiskohtaamisen voittoon

Sofia Pelander ansaitsi viime kierroksen tupla-tuplallaan nimityksen Ruotsin liigan kierroksen tähdistöviisikkoon ja vahvat otteet saivat jatkoa viikonloppuna suurseura Alvikin kaadossa. Saksan Bundesliigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Anni Mäkitalon ja Heta Äijäsen Donau-Ries veti pidemmän korren Helmi Tulosen Saarlouisista.

14.1.2019 09:01 Susiladies

Susiladiesin pelaajat tehokkaina viikonloppuna – Poundsille 24 pistettä

Anissa Pounds heitti Espanjan Liga Femenina 2:ssa komeasti 24 pistettä viikonloppuna, Ruotsissa Sofia Pelander kasasi jälleen tupla-tuplan, Saksassa Veera Pirttinen esitti vahvoja otteita ja Helmi Tulonen juhli kovaa voittoa.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

Näytä lisää vastaavia